Кулинарните празници започват с нежния вкус на масло Président

• 11 783
  • 352
  •   1
Отговори
# 165
Обичам Коледа и всичко свързано с нея!  Купувам от месец подаръците, подготвям се и за празничната вечеря, като закупувам продукти, необходими за тържеството. Украсата е готова , елхата е украсена, очаквам всички да се съберем и да сме щастливи!

# 166
Къщата е украсена, елхата също, подаръците са купени, опаковани и скрити. Почти съм напазарувала, а коледните гозби ще се приготвят в последния ден, за да са пресни.

# 167
Коледният дух се усеща вкъщи, да, но от началото на месеца ни е по-коледно на работа (работя в училище, с деца). Обичам празника, подготвям се за него, като украсявам, приготвям сладки, купувам подаръци. С украсата съм почти привършила, купила съм и част от подаръците, но не всички.

# 168
Украсата ще слагаме заедно тази седмица, а подаръците са купени.

Споделям рецепта, макар и друг път да съм писалала, но е на  на много сполучлив кекс:

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
брашно - 2 ч.ч.
яйца - 4 - 5 бр.
захар - 1 ч.ч.
сода бикарбонат - 1 ч.л.
бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
кисело мляко - 1 ч.ч.
олио - 1/2 ч.ч
орехи - 1/2 ч.ч. смлени
ванилия - 2 бр (4 г)

Разбийте яйцата заедно със захарта. Угасете содата в киселото мляко, добавете бакпулвера, олиото, смлените ореховите ядки и ванилиите.
Всички продукти се разбиват заедно до получаване на хомогенна смес.
Кексът се изсипва в намазнена тава и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. Може да го поръсите с пудра захар.

# 169
Като се замисля, Коледа всъщност заема челно място в личната ми празнична класация❤️
Украсявам с удоволствие,  избирам подаръците с желание, остава ми още малко работа по опаковането Simple Smile, а най-важни са хората,  с които се събираме в тези светли рождествени дни!🥰
Скрит текст:

# 170
  • София
Много обичам празниците. Украсили сме навсякъде, опаковали сме подаръците, имаме лампички и коледни аксесоари навсякъде. Обичаме да сме заедно по празниците Simple Smile

# 171
Имаме украса, подаръци и всеки ден с нетърпение броя колко дни остават до Коледа.

# 172
Украсата е сложена от началото на декември. Подаръците - някои са купени  и остава да бъдат опаковани. Приготвяме коледни сладки и десерти през уикендите на декември.

# 173
  • София
Поканихте ли вече коледния дух в своя дом? Разкажете ни дали обичате празника и как обичайно се подготвяте за него.  Обичайно украсявам дома си, правя коледни сладки и готвя за празниците ястията, които се приготвят по традиция.

Готови ли сте с всички подаръци и празничната украса? Почти сме готови. Simple Smile

# 174
Домът е украсен, подаръците- купени, коледните сладки са по кутиите и довършвам последния вид- мирише на Коледа.

# 175
Аз си украсих още ноември 😁
Елха, лампи, декорации...
С подаръците не съм готова напълно. Останаха още два, които ще пристигнат докрая на седмицата.
Обичам да опаковам на 24-ти през деня.
Ястията ще са традиционни. А на Коледа тривиални 😁
Понякога включвам и някоя изненада, но така или иначе всички очакват руска салата, питка и сарми и се наяждат с тях.
Дребни сладки направих и май това ще е.
На 26 ти имаме рожденици и тогава готвим разнообразно и правя торти.

# 176
  • In Neverland
Украсявам в началото на декември, а подаръците са готови, опаковани и прибрани. Обичам Коледа и приготвям много сладки, които подарявам на близките ми.

# 177
Обичайно подготовката се състои в украсяване, съставяне на меню за празничната вечер и опаковане на подаръците. И тази година не е изключение. Simple Smile

# 178
В началото на декември сме украсих ме вкъщи. Обичам Коледа, това е празник на който се събира ме цялото семейство. Всяка година купуваме по нова играчка за елхата. Подаръците са купени и опаковани. Очаквам празничните дни с нетърпение за да прекарам повече време със семейството.

# 179
Най-обичаният празник на децата. Очакват го с нетърпение всяка година. Още не сме купили всички подаръци, но се подготвяме с пълна сила Simple Smile . Тази година се радваме и на нова, по-голяма елха, която децата дълго чакаха и нямаха търпение да окрасят. По традиция в последния момент ще пазаруваме за коледната трапеза, но менюто отдавна е планирано Simple Smile .

Общи условия

Активация на акаунт