Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са обичайните симптоми на бременността и как да се справим с тях?
Какви изследвания и прегледи трябва да предприемат бременните жени?
Как мога да облекча гаденето и други симптоми на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са обичайните симптоми на бременността и как да се справим с тях?
Нормално е да изпитвате симптоми като гадене, чувствителни гърди и подут корем. За справяне с тези симптоми се препоръчва балансирана диета, богата на зеленчуци, плодове, супи, салати и течности. Освен това пробиотиците за бременни могат да помогнат за облекчаване на коремното подуване. За гадене опитайте да консумирате по-леки храни като бял ориз с лимон. Маслото от свинска мас се споменава като ефективно средство срещу стрии.
-
Какви изследвания и прегледи трябва да предприемат бременните жени?
За да гарантирате здравето на бебето, е изключително важно бременните жени да се консултират с лекар за подходящи изследвания и тестове. Препоръчително е да направите пренатален тест, тъй като той е напълно неинвазивен и може да помогне за идентифициране на потенциални здравословни проблеми. Освен това тромбофилията и други генетични изследвания също могат да бъдат полезни. Важно е да изберете сертифициран морфолог за измерванията, които са от значение за резултатите от БХС. Следвайте индивидуалните препоръки на лекаря, като се вземат предвид специфичните нужди и обстоятелства на всяка бременност.
-
Как мога да облекча гаденето и други симптоми на бременност?
-
Каква е вероятността лекарите да сбъркат при определяне на пола на бебето в ранните седмици?
-
Какви са препоръките за бременни жени с отрицателен резус фактор?
А от няколко дни усещам аз, че нещо не е наред. Нямам болки, но просто усещам, че има някакъв проблем. Бях ви споделила, че се чувствам "по-малко бременна" и днес спонтанно записах час при АГ, понеже моят е в понеделник. И бам! - прокървих. Ужас! АГто каза, че бебето е наред /9 г.с. + 1 ден/, но имам отлепване на гестационния сак с хематомче. Назначи ми Утрогестан 3 х 100 мг и Но-спа 3 х 80 мг. 
Но целта оправдава средствата. Слава Богу, повече зацапването не се повтори. Тъкмо си помислих, че гаденето е отминало и започнах да повръщам, но като че ли му се вижда края. Сега драмата ми е с безсънието и по-скоро с разбития ми сън. Заспивам в 21ч, будя се в 23ч, след час пак заспивам, после се будя към 03:30 и стоя будна до 5ч… Това много ме мъчи. Другата седмица съм на ранен скрининг и ще питам дали мога да пия нещо на билкова основа. Предполагам това се дължи на факта, че по цял лежа и не се изморявам достатъчно.
. Излезнаха ми ПКК, урина, МБ- всичко е топ. Обаче БХС изкараха някакъв риск за Даун 1:140. Всички други рискове са ми супер ниски. Отделно, направи ми впечатление, че НТ на скрининга доктора първо каза 1мм, после минаха 2 минути, върна се пак да я мери, каза 1,5. Тя е показател, който се взима предвид, ако се чудите защо го споменавам. Днес му показах резултата, той рече "Не ми харесва този резултат.Ето ти телефона на генетика на лаборатории genica, (там ме прати и за другите изследвания, явно играят комбо), пиши и да видиш какви неинвазивни тестове може да предложи, най- добре е да са разширен пакет." Питах го пак: "добре, нали всичко друго си е в норма, защо разширен", "Е, да ама хубаво е да се види, то не всичко излиза на БХС". Така де, малко съм на кантар и се чудя какво да правя. Колебая се дали да не направя една истинска морфология някъде, от друга страна дали не е по-добре тези пари с още 2 пъти по толкова отгоре да ги нарина за пренатест.
като мен).