WIZZAIR - 46

• 40 531
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Да, и аз още през май-юни купих билети за Лутън през февруари (с идеята да направя сложно прекачване, та и с нощувка на летището в едната посока), цените бяха по 195 лв на посока за целия януари и февруари, имаше промо, намаляваха ги на 175 лв някъде. Направих глупостта да купя без флекс... и после освен, че ми промениха 3 пъти полетите, с които ми е прекачването... а и билетите за Лутън паднаха до 99 и 119 лв през есента, особено около Черния петък имаше намаления.

# 616
Ако на отиване не пътувам, а само се прибера обратно, като резервацията е една, има ли проблем?
Просто чекирам само връщането?

# 617
Не, няма проблем при Уизеър. Точно това го разиграх по-рано този месец, имах същото питане и притеснения. Свързано е и с предишния ми коментар. Точно защото ми изгоря единият билет до Лутън, купувах нов, за ден по-рано, да си хвана прекачването.. Но запазих връщането, което обаче беше от резервацията на предния билет (отиване/връщане). Нямаше никакъв проблем. Мисля, че при повечето лоукостове е така. Вкл. и Раянеър.

# 618
Обмислям го още, но ми промениха часа на отиване и ми се иска да пристигна по-рано, а не късно вечерта.
Ако попадна на изгоден билет за тази дата на райън ер, няма да го мисля.

# 619
Бих искала да питам някой, който е ползвал авто чек-ин - колко часа преди полета се извършва чекирането? Пише, че е 50 часа преди, но кога ориентировъчно го правят? И реално направиха ли ви го?
Имах следния проблем. Купих автоматично чекиране за връщането, защото отзивите за хотела бяха, че интернетът бил зле, а и телефонът взе да ми прави някакви технически проблеми, та реших да се презастраховам по този начин. Както казах - 50 часа е срокът за автоматичното чекиране, но оставаха 20 часа, а то  още не беше извършено. По едно време (някъде около 18 часа преди полета) получих имейл - "Време е да се чекирате!". Реших повече да не ги чакам и да се чекирам сама (оказа се, че в хотела имаше добър интернет), защото и по време на резервацията имах проблеми с доста бъгове, та вече не знаех какво да очаквам. Чекирах се и веднага след това получавам имейл - "Вашето автоматично чекиране е извършено! Изпращаме Ви бордните карти." - и приложена само една бордна карта с мястото, което ми се падна при чекирането, което аз лично направих. Бях купила 4 билета. Останалите бордни карти не ги изпратиха нито на моя, нито на техните имейли. Въобще пълна каша.
Та както и да е, за мен услугата "автоматично чекиране" не беше извършена и им писах с искане да ми възстановят сумата за нея (не е голяма - по 6 лв. на човек, но въпросът е принципен). Получих отказ. Писах си с някаква служителка на Уиз, която ми отговаря като бот - копира едно и също писмо и въобще не чете какво й обяснявам. Отговорът е един и същ - "По нашите системи не е засечена грешка". Ядосаха ме много, защото по техните системи в действителност имаше много сериозни бъгове, докато резервирам. Паспортните данни например, така и не успях да ги въведа на сайта - няколко дена цъкам, въвеждам сума ти номера и данни и накрая - сори, грешка. Едва през приложението успях.

# 620
Здравейте,

Искам да попитам вярно ли е че Wizz не правят проблем за храна и вода  при чек- ин? И също при опция само с ръчен багаж може ли малка дамска чантичка  през рамо да се носи или всичко трябва да е в раницата?

# 621
Може малка чантичка, моята е много малка, колкото портфейл, храна нося винаги, сандвичи, солети, вода не може.

# 622
Хайде пак глупости!
Къде прочетохте, че може чантичка? Не си ли давате сметка, че заблуждавате и утре някой може да има неприятности? Според условията на Wizz имате право на 1бр. багаж, това че понякога си затварят очите не гарантира, че ще го направят и за вас, преценете сами.
Относно храна и вода са разрешени на борда, не е разрешен само алкохол внесен от вън.

# 623
Е как да не е разрешен алкохол, внесен отвън? Нали се продава на летището, къде ще се сложи?

# 624
Моя е грешката, забранена е консумацията на алкохол внесен от вън. Извинявам се!

# 625
Естествено, че не може малка чантичка. Това, че при някои минава, не означава, че е разрешено. Правилото е за една бройка багаж. Ако ви е толкова малка чантичката, просто я слагате вътре в раницата. И вече като се качвате в самолета може да си я извадите. Иначе, ако се носи отделно и така минавате на гейта, реално ще ви я зачетат като 2 бройки багаж. Може и да си затворят очите ,но не разчатайте на това.

Алкохол внесен отвън може, от фрийшопа... но е забранена консумацията му в самолета.

# 626
Моята е през рамо, точно колкото портмоне, вероятно заради това може, мисля че ясно го написах.
За по-голяма е ясно, че не може.

# 627
  • София
Онзи ден в Рим бяха супер ларж - изобщо не гледаха багажа - и с по 2, и с по 3 чанти минаваха безпроблемно (без приоритет). Мен също ме домързя да си натъпча фотоапарата в раницата, но никой нищо не ми каза. На летище София са по-стриктни.

# 628
Онзи ден в Рим бяха супер ларж - изобщо не гледаха багажа - и с по 2, и с по 3 чанти минаваха безпроблемно (без приоритет). Мен също ме домързя да си натъпча фотоапарата в раницата, но никой нищо не ми каза. На летище София са по-стриктни.

То на италианците толкова не им се занимава, че, ако можеха, сигурно щяха да Ви оставят сами да си провеждате бординга. Smiley

# 629
Тази тема се дъвче постоянно. Има си правила и, дето се вика, всеки сам си прецѐнЯ 😂 Сега и аз мога да кажа, че минавам с малка дамска чантичка, но не мога да кажа, че е позволено. Общо взето пък на мен ми прави впечатление, че хората си спазват изискванията.

Общи условия

Активация на акаунт