Пазаруване от Amazon - тема № 105

• 75 141
  • 763
  •   1
Отговори
# 270
Аз пиша в търсачката на съответния Амазон - warehouse deals и оттам се виждат всички категории, но трябва да се скролне по-надолу. Например в немския Амазон:
https://www.amazon.de/b?node=3581963031

Ето ги и обувките: https://www.amazon.de/s?i=shoes&bbn=3581963031&language=en&pf_rd … s_cg_AWDE20_4b1_w

Но аз лично не откривам вече толкова изгодни оферти в Амазон и вече почти нищо не поръчвам. Обувки само от сайтове, към които мога лесно и евтино да върна. Все още имам "изгодни" обувки от Амазон, които поради една или друга причина не стават.

# 271
Значиии,как разбутаха складовете и в немския и английския Амазон и от еди месец не мога да селектирам нищо. Например в английския стигам до тук
https://www.amazon.co.uk/s?i=fashion&bbn=3581866031&dc&qid=17077 … 720&ref=sr_nr_i_3
и после няма от къде да избера  дрехи,обувки..,друго/ Някой би ли ми дал линк към обувките в двата амазона и,ако може да обясни как се намират..
Само "склад" warehouse избираш от менюто до полето за търсене и в самото поле си пишеш какво искаш, дрехи, обувки и т.н. и то търси само това в склада.

# 272

Влязох за едно, а намерих друго. В немския амазон.

# 273
  • София
В немския днес има чудесни сделки на Fisher price.
Говорещото куче е 15 евро, уокъри по 25 евро и играчките между 6  и 12 евро. Активна гимнастика мернах, но не запомних цената.

# 274
  • Sofia
Това бънджи ми беше една от топ покупките (заедно с люлката и една зебра) преди повече от 15 г., не мога да повярвам, че все още се предлага.
п.с. Стана ми едно мило като я видях Simple Smile

# 275
  • София
Влизам да споделя за измама, която реално не съм наясно как бихме могли да избегнем. Преди Коледа попаднах на ниска цена на добавка за коса в немския Амазон. Синът ми живее в Германия и съответно скоро щеше да пътува насам, затова го помолих той да ми я купи. Поръча, пристигна, донесе ми я, всичко е наред, но днес е получил писмо от полицията като свидетел да удостовери от кой е поръчал и на кого е платил артикула. Та това било нов "триъгълен скам". Търговец обявява артикул, който при него не е наличен. Той го поръчва към друг, като получател дава директно клиента за доставката. Първият получава парите от Амазон, а търговецът, който изпраща стоката не получава нищо.

# 276
А вторият търговец как изпраща пратката, без да е получил парите за нея? Звучи ми много странно.

# 277
  • София
Аз също попитах, но няма как да разбера. Явно договор между фирми. Но пък синът ми пише обяснения на полицията.

# 278
Влизам да споделя за измама, която реално не съм наясно как бихме могли да избегнем.
Скрит текст:
Преди Коледа попаднах на ниска цена на добавка за коса в немския Амазон. Синът ми живее в Германия и съответно скоро щеше да пътува насам, затова го помолих той да ми я купи. Поръча, пристигна, донесе ми я, всичко е наред, но днес е получил писмо от полицията като свидетел да удостовери от кой е поръчал и на кого е платил артикула. Та това било нов "триъгълен скам". Търговец обявява артикул, който при него не е наличен. Той го поръчва към друг, като получател дава директно клиента за доставката. Първият получава парите от Амазон, а търговецът, който изпраща стоката не получава нищо.
Каква точно е измамата след като клиентът си е получил стоката? Да не става дума за dropshipping, това е напълно легитимно, май нещо не сте се разбрали.

# 279
Влизам да споделя за измама, която реално не съм наясно как бихме могли да избегнем.
Скрит текст:
Преди Коледа попаднах на ниска цена на добавка за коса в немския Амазон. Синът ми живее в Германия и съответно скоро щеше да пътува насам, затова го помолих той да ми я купи. Поръча, пристигна, донесе ми я, всичко е наред, но днес е получил писмо от полицията като свидетел да удостовери от кой е поръчал и на кого е платил артикула. Та това било нов "триъгълен скам". Търговец обявява артикул, който при него не е наличен. Той го поръчва към друг, като получател дава директно клиента за доставката. Първият получава парите от Амазон, а търговецът, който изпраща стоката не получава нищо.
Каква точно е измамата след като клиентът си е получил стоката? Да не става дума за dropshipping, това е напълно легитимно, май нещо не сте се разбрали.
Търговецът не си е получил парите за стоката. Отишли са реално при посредника.
Поне аз така го разбрах.

# 280
  • София
Да, реално търговецът, който е изпратил артикула не си е получил парите. Сигурна съм, че синът ми изобщо не е видял, че пратката е изпратена от друг. Просто е разопаковал и изхвърлил опаковката. Нямам представа ако аз бях пуснала поръчката до превозвач, дали полицията щеше да ме търси. В моята регистрацията  коректно съм посочила адрес за фактуриране в България.

# 281
  • Сф
Това са междуфирмени отношения, към купувача не би трябвало да има претенции.

# 282
  • София
Претенции няма, само искане от полицията за писане на свидетелски показания.

# 283
  • Сф
Без допълнителни детайли няма как да знаем дали е измама или просто междуфирмена задлъжнялост. Много фирми купуват на отложено плащане, може нещо такова да се е получило, но не е задължително да има измама.

# 284
  • София
Върнах се да си прочета първият пост по въпроса, пропуснала съм, че  цената към купувача е по-ниска от цената на която продава търговецът, който изпраща продукта. За мен е измама. Просто исках да предупредя, че и такова нещо има, ако някой получи подобно писмо. Изненадах се. Ако държите да нищите датайли,  ще поискам синът ми да снима писмото. Аз немски не владея, затова  поисках просто да ми разясни какво е получил. Става въпрос за тези таблетки. https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B095M2HNXJ/ref=ox_sc_act_t … I507W0Q&psc=1 Бяха 47евро. Ако имате keepa, ще видите, че 4 дни стоя тази цена. Ако някой друг ги е поръчал, да не се изненадва ако получи писмо.

Общи условия

Активация на акаунт