Мнения на Birdie...

• 261 406
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 830
Здравейте в урината на дъщеря ми се изолира Pseudomonas aeruginosa как се лекува ?
Повторете урокултурата след добро измиване. Ако е пак (+) е нужно АБ лечение.
Направете после уз изследване+микционна цистеоуретрография.

# 1 831
Здравейте, синът ми е на 1 и 10 месеца. Преди малко забелязах, че сливиците му са много големи. Нормално ли е това? Добре е, няма температура, жизнен е.
Да,зависи от това обаче колко са големи...
Благодаря за отговора. Доста са големи сливиците, заели са почти цялото място около мъжлеца.
СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ!

# 1 832
Birdie, имам пуснато въпросче за истеричния плач на детенце http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=180507.0;topicseen и мамите ми казаха да питам теб каква може да е причината.

Нашият младеж изпада в истерия всеки път, когато дойде време за лягане. Започват едни ревове, едно чудо, не можем да го успокоим, до толкова плаче, че не може въздух да си поема. Всяка вечер, когато го сложим в леглото му да спи започва да реве и процеса продължава до 2ч, после се уморява и заспива. Пробвали сме да го дохранваме да не би да е гладен случайно, обикновено се храним от 11ч до 12.30ч, спи по корем, да не би да го боли корема, но и по принцип той така обича-понякога помага, друг път-не, и мсе затопляли корема, ако с аколики случайно, пробваме да даваме биберона-понякога помага, друг път-не, давали сме капки за колики, пробвах да му пусна музиката, която го успокояваше, докато бях бременна, пробвали сме да се вземаме на ръце и да се разхождаме, нищо не помага, реве-та се дере. Пробвахме дори да го къпем преди последното хранене, за да се успокои и да заспи-без резултат. Знаете ли на какво се дължи и какво да правим? Попитах д-р Слънчева дали можем да ползваме аромотерапия с масло от лавандула, ние така заспиваме с мъжа ми ако имаме проблеми, но сме още малки за подобни процедура, та отпада като вариант. Моля ви помогнете със съвет, че всяка вечер ми се къса сърцето като го слушам как плаче и нищо не мога да направя да го успокоя.

# 1 833
Здравейте Birdie:)

Първо: Желая ви приятно изкарване на празниците!

Въпросът ми е сходен с този на момичето от предния постинг.

Нашият син е на 27 дни и от скоро започна да не спи през нощта, реве, сърди се и накрая заспива рано сутрин, предполагам от умора.

Храня го с кърма от шише на поискване. Вечер винаги си ляга нахранен, уригнат, преобут, подходящо облечен за сън на темперетура от около 19 - 20 градуса, но въпреки всичко неиска да спи. Колики засега няма.

През деня нямам този проблем, нахранвам го и заспива непробудно за около 3 часа, до следващото хранене. Но след вечерното хранене около 22.00 часа до 5 - 6 часа сутринта определено неиска да спи и реве и ако заспи, то заспива за малко /за 30 мин/ и пак се буди и мрънка. (като не пропуска и нощното ядене - към 2 часа)

Каква може да е причината за това? Мога ли по някакъв на чин да го накрам да спи нощем, а денем да бодува.

# 1 834
  • София
аз искам да се запиша в темата, засега нямам въпроси, но мнението Ви по доста от въпросите за мен е ценно та бих искала да следя темата.

Весели празници и от мен. Simple Smile

# 1 835
Христос Воскресе!
На всички четящи тук и най-вече на неуморния Birdie желая светлина и топлина в душите и сърцата!
Бъдете здрави! easter

# 1 836
Какво е вашето мнение относно тоалетното обучение.Кога е най-разумно да се започне?
Няма просто такъв термин.
Няма нищо за обучаване. Когато детето е готово само и лесно ще се приучи. Обикновено след възрастта, в която може да изкачва само стълби ( с лека подкрепа, разбира се) започваме да ги слагаме-леко като игра.

# 1 837
Birdie, имам пуснато въпросче за истеричния плач на детенце http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=180507.0;topicseen и мамите ми казаха да питам теб каква може да е причината.

Нашият младеж изпада в истерия всеки път, когато дойде време за лягане. Започват едни ревове, едно чудо, не можем да го успокоим, до толкова плаче, че не може въздух да си поема. Всяка вечер, когато го сложим в леглото му да спи започва да реве и процеса продължава до 2ч, после се уморява и заспива. Пробвали сме да го дохранваме да не би да е гладен случайно, обикновено се храним от 11ч до 12.30ч, спи по корем, да не би да го боли корема, но и по принцип той така обича-понякога помага, друг път-не, и мсе затопляли корема, ако с аколики случайно, пробваме да даваме биберона-понякога помага, друг път-не, давали сме капки за колики, пробвах да му пусна музиката, която го успокояваше, докато бях бременна, пробвали сме да се вземаме на ръце и да се разхождаме, нищо не помага, реве-та се дере. Пробвахме дори да го къпем преди последното хранене, за да се успокои и да заспи-без резултат. Знаете ли на какво се дължи и какво да правим? Попитах д-р Слънчева дали можем да ползваме аромотерапия с масло от лавандула, ние така заспиваме с мъжа ми ако имаме проблеми, но сме още малки за подобни процедура, та отпада като вариант. Моля ви помогнете със съвет, че всяка вечер ми се къса сърцето като го слушам как плаче и нищо не мога да направя да го успокоя.
Сумарно колко часа спи през деня и в кои часове?
Малко подробности-къде спи, има ли малка светлина в стаята, вземате ли го да спи при Вас... как го приспивате?

# 1 838
Здравейте Birdie:)

Първо: Желая ви приятно изкарване на празниците!

Въпросът ми е сходен с този на момичето от предния постинг.

Нашият син е на 27 дни и от скоро започна да не спи през нощта, реве, сърди се и накрая заспива рано сутрин, предполагам от умора.

Храня го с кърма от шише на поискване. Вечер винаги си ляга нахранен, уригнат, преобут, подходящо облечен за сън на темперетура от около 19 - 20 градуса, но въпреки всичко неиска да спи. Колики засега няма.

През деня нямам този проблем, нахранвам го и заспива непробудно за около 3 часа, до следващото хранене. Но след вечерното хранене около 22.00 часа до 5 - 6 часа сутринта определено неиска да спи и реве и ако заспи, то заспива за малко /за 30 мин/ и пак се буди и мрънка. (като не пропуска и нощното ядене - към 2 часа)
Каква може да е причината за това? Мога ли по някакъв на чин да го накрам да спи нощем, а денем да бодува.
От 22 до 5-6 едно дете на 27 дена би трябвало да има 2 хранения.
Повдигнете леглото така, че да има равномерен наклон от главата към краката (главата да е на по-високо). Но плавен наклон, а не да му повдигнете само главата!! Става като поставите плънка под матрачето под формата на клин.

# 1 839
Христос Воскресе и поздрави на всички.
Желая много здраве за дечицата и повече лекота в майчините душички.

# 1 840
Христос Воскресе.
Здравейте Birdie
Сега се връщам от бърза помощ и съм стресирана но ще се опитам да обясня какво става.

Преди 4 дена отидохме при най-добрия педиатър в града, той прегледа детето ми и каза че стомахчето и е леко подуто и че може да е от прехранване /как така не знам при положение че през деня яде по 100 гр а нощем 150 и това на големи интервали от по 5,6 часа/ също така каза че едното ухо и е зачервено и да капваме капки 3 дена и ще се оправи. Да ама не... вчера малката се скъса от рев и вечерта набързо отидохме при личният лекар. Той каза че и двете уши са червени и да капваме капки на малък интервал и че до другия ден ще се оправи. Днес вместо да се оправи тя пак много плака, направо без въздух остана и глас няма вече. Отидохме на бърза помощ.. там ни изпратиха да видят ушите.. лекаря я прегледа, почисти ушите от ушна кал че имало много и каза че няма възпаление.
Този проблем се появява в периода 18:00ч. до към 21:00ч.
Заспива много трудно дори и през деня с плач около 15 мин. Като цяло е много неспокойна. Поти и се главата и си хапеюмруците.
Тя е само на кърма и друго нищо.
Направихме изследвания, ето и резултатите
1.Хемоглобин 121
Еретроцити - 4.11
Hct - 0.36
Leuc - 12,5
Моля ако можете да ми дадете някаква насока какво да правя сега.
Благодаря ви предварително

# 1 841

Сумарно колко часа спи през деня и в кои часове?
Малко подробности-къде спи, има ли малка светлина в стаята, вземате ли го да спи при Вас... как го приспивате?

Заспива след всяко хранене, като най-добрият му сън е между 13 и 15ч,имайки предвид че се храним на 2часа-2 1/2 часа значи до 15ч имаме 6часа спане, после след храненето в 15ч не спи толкова спокойно и не винаги, но да речем още час сън, след храненето в 18ч ни започват коликите, но до 21ч имаме пак има поне час сън, значи до тук ги събрахме 8 часа сън през деня, понякога спи до яденето в 24ч друг път- не, но през деня има около 10часа сън общо. Вечерта като заспи, спи между 3 и 5-6часа, но средно около 5 часа, значи за денонощието ни се събират 15 часа сън.
През деня спи в шезлонга си при нас във всекидневната, вечер в неговото си легло, пак при нас, в спалнята. Светлина има до толкова, че да се приготвим да спим, но гледам тя да е приглушена и намалям звука на телевизора в стаята, за да не бърка деня и нощта, общо взето сме го преодолели този проблем и мисля, че вече прави разлика кога е ден, кога е нощ. При нас го взимаме само сутрин между двете хранения, за да можем да си доспим и ние, а и той така е свикнал и си го търси.Вечер гледаме да го оставим в креватчето, за да можем все пак и ние да си починем-доста е напрягащо да спиш с едно малко човече до себе си и да внимаваш да не го натиснеш, да е завито и т.н.

# 1 842
Христос Воскресе.
Здравейте Birdie
Сега се връщам от бърза помощ и съм стресирана но ще се опитам да обясня какво става.

Преди 4 дена отидохме при най-добрия педиатър в града, той прегледа детето ми и каза че стомахчето и е леко подуто и че може да е от прехранване /как така не знам при положение че през деня яде по 100 гр а нощем 150 и това на големи интервали от по 5,6 часа/ също така каза че едното ухо и е зачервено и да капваме капки 3 дена и ще се оправи. Да ама не... вчера малката се скъса от рев и вечерта набързо отидохме при личният лекар. Той каза че и двете уши са червени и да капваме капки на малък интервал и че до другия ден ще се оправи. Днес вместо да се оправи тя пак много плака, направо без въздух остана и глас няма вече. Отидохме на бърза помощ.. там ни изпратиха да видят ушите.. лекаря я прегледа, почисти ушите от ушна кал че имало много и каза че няма възпаление.
Заспива много трудно дори и през деня с плач около 15 мин. Като цяло е много неспокойна. Поти и се главата и си хапеюмруците.
1.Хемоглобин 121
Еретроцити - 4.11
Hct - 0.36
Leuc - 12,5

Во истина Воскресе!

Привет,
Няма ушна кал при дете на 4 месеца!! Това е много, много рядко нещо.
Уточнете експедитивно има ли детето отит, или няма!!
Не капете НИКАКВИ капки, а дайте незабавно Антибиотик, ако детето има наистина отит.

"той прегледа детето ми и каза че стомахчето и е леко подуто и че може да е от прехранване"
->Това НЕ е сериозно изобщо...

# 1 843
zdraveite Birdie. molia za mnenie. sinat mi e na osem meseca. otkriha mu stafilokokovi bakterii v nosleto i mu predpisaha BAKTROBAN. mazahme go dva dni, sutrin i ve4er,no sastoianieto na nosleto se vlo6i.sega ima mnogo pove4e sopoli,koito mu pre4at da di6a,spi i iade.vdigna i temperatura 38.6 .vazmojno li e antibiotika da ne mu ponasia. mnogo sam pritesnena i neznam kakvo da pravia. ve4e ne moga da mu otpu6a nosa nito s fiziologi4en raztvor,nito sas sterimar.6te vi bada blagodarna da 4uia va6ia savet. s

# 1 844
Христос Воскресе.
Здравейте Birdie

1.Хемоглобин 121
Еретроцити - 4.11
Hct - 0.36
Leuc - 12,5

Во истина Воскресе!

Привет,
Няма ушна кал при дете на 4 месеца!! Това е много, много рядко нещо.
Уточнете експедитивно има ли детето отит, или няма!!
Не капете НИКАКВИ капки, а дайте незабавно Антибиотик, ако детето има наистина отит.

"той прегледа детето ми и каза че стомахчето и е леко подуто и че може да е от прехранване"
->Това НЕ е сериозно изобщо...
Доктора каза че няма отит.
Според вас изследванията как са?

Общи условия

Активация на акаунт