Мнения на Birdie...

• 261 161
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 270
Привет iv-pif,

Много се радвам че забравихме диарията...
Теглото е леко под идеалната крива, но нормално за възрастта.
Предлагам да го оставим свободно на НАН1-колкото иска (210мл на хранене, например) и леко да увеличим интервалите между храненията. Така би изяждал повече. Ако от последното вечерно хранене до сутрешното имаме повече от 5-6 часа можем да опитаме да вместим едно хранене там. Това би увеличило изпиваното дневно количество, калоричният прием, а от там и теглото. Ако това не е възможно, можем ли да намерим ЧИСТО МАРКОВО БЕБЕШКО ОРИЗОВО БРАШНО? Няма място за притеснение, щом детето се храни с апетит и няма други прояви на болест.

Пъпчиците по лицето са или от изпотяване, или лека изява на атопична кожа. Ако можем да намерим А-Дерма с трици и Омега киселини, можем да слагаме вечер едно леко намазване, при проблем->> за два,три дена, например.

Непоносимостта към лактозата свърши. Забравяме я Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 фев 2007, 20:20 от Birdie

# 271
  • София
Бърди, отново съм аз Embarassed
Джули е на Фризовом все още, но откакто захраних, все повече му се мръщи, не го иска, дай ми съвет моля те, може ли да го сменя, колко общо милилитра на ден трябва да пие АМ, сега давам сутрин и вечер по 180? Hug

# 272
Бърди, отново съм аз Embarassed
Джули е на Фризовом все още, но откакто захраних, все повече му се мръщи, не го иска, дай ми съвет моля те, може ли да го сменя, колко общо милилитра на ден трябва да пие АМ, сега давам сутрин и вечер по 180? Hug
Ок. Можем да опитаме с НАН или Хумана пак по 180мл.
За начало 4-5 дена можем да правим по 90мл АМ +90мл Фризовом.
Постепенно да намаляваме Фризовом->>70-50-20-нищо.
За двете хранения-успоредно.

Или сутрин 90+90. Вечер само Фризовом.
Втори ден 90+90-вечер същото
Трети ден 110+70 (АМ+Фризовом)-вечер Фризовом...
Щом като стигнем->> сутрин чисто АМ+вечер Фризовом, можем да махнем от следващият ден вечерният Фризовом, или да следваме същата тактика на разреждане с вечерният Фризовом докато го махнем и него.

Така имаме два различни начина да махнем Фризовом-по-бърз и по-бавен.
Колкото иска да изпива-всичко под 1л АМ/дневно е нормално.

Последна редакция: пн, 05 фев 2007, 20:32 от Birdie

# 273
 Heart Eyes Grinning :love:birdie, благодаря от сърце за отговора и успокоението. Вярвам ти на 100%, защото до сега всичко се развива както ме съветва и както го прогнозира. Peace
Сега пускам търсачка за оризовото брашно и А-Дерма, и ако мога да използвам поста си да попитам други мами, ако знаят от къде да ги купя ще съм благодарна да ме посъветват.
Бъдете здрави!

# 274
  • София
Много ти благодаря наистина не се уморяваш да повтаряш Hug
само да ти питам с НАН 1 или НАН 2 да почна, не съм сигурна - НАН 1 е за бебета от 0-6м а НАН 2 от 6-12 месеца, да не объркам  нещо Rolling Eyes

# 275
Много ти благодаря наистина не се уморяваш да повтаряш Hug
само да ти питам с НАН 1 или НАН 2 да почна, не съм сигурна - НАН 1 е за бебета от 0-6м а НАН 2 от 6-12 месеца, да не объркам  нещо Rolling Eyes
NAN2, разбира се.
Прощавай...

# 276
Heart Eyes Grinning :love:birdie, благодаря от сърце за отговора и успокоението. Вярвам ти на 100%, защото до сега всичко се развива както ме съветва и както го прогнозира. Peace
Сега пускам търсачка за оризовото брашно и А-Дерма, и ако мога да използвам поста си да попитам други мами, ако знаят от къде да ги купя ще съм благодарна да ме посъветват.
Бъдете здрави!
Дано от помощ да съм бил.
Ето оризово брашно какво е:
http://www.nestle.bg/pageBaby.asp?pID=128&ppID=15

"Бебешка каша NESTLÉ без мляко - Ориз"
НЕ "Ориз с три плода"

# 277
  • София
ти прощавай за неспирните ми въпроси Embarassed Hug  bouquet

# 278
Една извадка къде сме днес, и колко път имаме още да извървим в тази "пуста" Педиатрия.
http://www.doctorsbg.com/Varicela.htm

Изчетох това нещо с жал и тъга.
Не ми става ясно кой може да пише глупости от рода на:

"Обривите са придружени от силен сърбеж и това кара болните деца много да страдат, особено след изричната забрана на доктора за разчесване."->Какво общо имат забраните тук?

"Повръщане и кашлица не са характерни симптоми и ако се появят, обадете се на Вашия лекар."
->Точно това са! едни от симптомите.

"При нормално развитие на обривите не остават белези след оздравяването."
->Какво значи "нормално развитие"? Никой не знае защо остават белези и на какво се дължи това. Има деца без вторично инфектирани обриви без белези и обратното.

"Изрязват се ноктите на детето и се напомня постоянно да не разчесва сърбящите пъпки."
->Руски кретенизми. Като че ли щом забраним ще стане. Какво може да "напомняте" на 2 годишно дете, например?

Върха на всички глупости е пък това:
"Къпане при варицела строго не се препоръчва до загаряне и на последния обрив, когато се приема и че пациента вече не е заразен. Мокренето на обривите може да доведе до инфектиране и разпространение."
->Точно къпането и поддържането на изрядна хигиена предпазва от инфектиране. Отмиването на секрета, стоящ върху отворените рани пък облекчава сърбежа.

"Също ако в хода на заболяването се появи обрив, различен от традиционния за варицела, обадете се на Вашия лекар."
->Родителя може ли да прецени, кой обрив е "традиционен" и кой не?

Боже... ужас.

# 279
@twins_mama  Hug

Привет,
Мислех си, къде ли се скри? Simple Smile
Поздрави на монстерчетата... Надявам се да сте добре Simple Smile

Аз не вярвам в този мит за "Рей синдром". Мисля че в тази работа имаше много умисъл. Въпроса е в дозата...
Без Аспирин какво ни остава?-антибиотици, или чакане на Годо...
Но както и да е-давам спокойно Аспирин над 7-8 годинки-като антипиретик, при грипчета. До 3 дози дневно и само ефервесцентен оригинален на Байер. Не съм имал и най-малък проблем-напротив... грипчетата ги изкарваме с децата бодро.
Не давам Аспирин на Астматични деца-това е важно.

Не мисля че Аспирина има добра кожна резорбция, но дори и да се резорбира-разбира се че пак има риск за Рей синдром.
Питай ги обаче колко случая са виждали Рей синдром и как са убедени, че точно Аспирина им пречи. Mr. Green
Спря се употребата на Аспирина-намаляха ли случаите на Рей синдром?

Тук няма Тиленол.
Копиркал бебешките свещички ги забраниха поради Аспирина...
Объркани работи Simple Smile

Бърди,

благодаря добре сме.  bouquet
Минавам през форума от време на време,но нямам желание и време да пиша. Mr. Green

По повод рей-те самите си признават,4е не са много наясно защо и как,но   пове4ето слу4аи са на деца под 15г.,приемали аспирин по време на инфлуенца и варицела.
Не можах да намеря  никакви линкове за сравение от преди забраната и след това........

А Тайленол няма в България/Гърция или цяла Европа? newsm78

BTW.Прегледа ли новият имунизационен календар?
Има някои нови придобивки като втора доза на варицелната ваксина.
А Гардасила и Ротавирусната  пуснаха ли ги при вас?И смяташ ли да ги слагаш?

# 280
Здравей,Бърди!Не съм ти писала досега ,но бих искала да чуя твоето мнение.
Синът ми е на 1.6 мес.,преди 3 седмици направи гнойна ангина.Лекуващия лекар ми назначи Сумамед(пи го 4 дни ).след като свърши антибиотика ,отново го прегледа лекаря и каза че всичко е наред.(Еди имаше и висока тепература 39.2).
     днес с утрината към3 часа вдигна 38.4 ,после го заведох на лекара(при педиатъра ни),обесних му че скоро е направил гнойна ангина,какво са ни изписали предния път и отново срещнах противоречиво мнение за  лечението .Педито каза че не е било подходящо да се лекува със Сумамед(ами писна ми вече,може би проблема е донякъде и при мен защото няма много доворие нашия педиатър и затова търся мнението на лекар с дългогодишен стаж..Но и другото което ме притеснява е че той вече на 85 год.
Та ,днес  се оказа че сме със силно зачерено гърло ,възпалени уши и темература както писах38.4
В четвъртък ще му вземат носов и гърлен секрет(за сега му изписаха сами капки за уши Отипакс.
Много дълго се получи и объркано ,извинявам се за което .
Еди долу -горе на 3 месеца боледува(най сериозното заболяване до сега беше гнойната ангина)иначе като изкарваше зъбите е вдигал висока Т и пак е имал зачерено гърло ,явно там му е слабото място.
Какво да направя ,кое е най подходящо за него ,не искам да го тъпча с тия антибиотици(това ни е3 вече за около6 мес.)
Ще се радвам на твоя отговор и още веднъж се извинявам за дългия и объркан постинг.  bouquet

# 281
  • София
 Бърди, искам да те попитам какво би препоръчал за много обилна хрема? Синът ми е на почти 3 г., от сутринта е със силна хрема, чак очите му сълзят, киха често и от време на време покашля от хремата, за сега други симптоми няма. Мислех за взема капки за нос "Олинт" 0,5 %, но след консултация с педиатърката (по телефона), тя каза че от тях може да се получи оток на лигавицата и не са подходящи за малки деца, взех "Пиносол". Твоето мнение за добри капки за нос подходящи за тази възраст? Досега сме ползвали Виброцил, Мукосептонекс, Коларгол - не мога да кажа че съм доволна.

# 282
@twins_mama

Няма Tylenol в Гърция. Не съм срещал и навън, но може би се внася във Великобритания, или в някои от големите Европейски страни. Имах удоволствието да го изпитам и е наистина добър.

От 01/2007 тук се внася Гардасил. Ротатек има от есента на 2006.
Гардасил е много скъпа-около 520Е за три дози. Мислят как да я дават още-колко да се покрива от касата и т.н.  Ще видим.
Рота ваксината не я правя. Тези инвагинации с Роташийлд си бяха истински проблем. А и тук няма много такива инфекции.

Да, варицелата влезе с втора доза от 2007. Не я правя масово. Моля се да преболедуват сами бързо Simple Smile . Тук има такива масови епидемии,че не преболедувало дете рядко остава. Освен това правя всичко възможно за да ги предпазвам от усложнения...

# 283
Бърди, искам да те попитам какво би препоръчал за много обилна хрема? Синът ми е на почти 3 г., от сутринта е със силна хрема, чак очите му сълзят, киха често и от време на време покашля от хремата, за сега други симптоми няма. Мислех за взема капки за нос "Олинт" 0,5 %, но след консултация с педиатърката (по телефона), тя каза че от тях може да се получи оток на лигавицата и не са подходящи за малки деца, взех "Пиносол". Твоето мнение за добри капки за нос подходящи за тази възраст? Досега сме ползвали Виброцил, Мукосептонекс, Коларгол - не мога да кажа че съм доволна.

Олинт 0.05% си е стандарт. И е ефективен... 0.05% е точно формата за малки деца Simple Smile
Не ползвайте Коларгол и други подобни, изгарящи лигавицата.
Много консервативно с детските нослета! Simple Smile

# 284
Здравей,Бърди!Не съм ти писала досега ,но бих искала да чуя твоето мнение.
Синът ми е на 1.6 мес.,преди 3 седмици направи гнойна ангина.Лекуващия лекар ми назначи Сумамед(пи го 4 дни ).след като свърши антибиотика ,отново го прегледа лекаря и каза че всичко е наред.(Еди имаше и висока тепература 39.2).
     днес с утрината към3 часа вдигна 38.4 ,после го заведох на лекара(при педиатъра ни),обесних му че скоро е направил гнойна ангина,какво са ни изписали предния път и отново срещнах противоречиво мнение за  лечението .Педито каза че не е било подходящо да се лекува със Сумамед(ами писна ми вече,може би проблема е донякъде и при мен защото няма много доворие нашия педиатър и затова търся мнението на лекар с дългогодишен стаж..Но и другото което ме притеснява е че той вече на 85 год.
Та ,днес  се оказа че сме със силно зачерено гърло ,възпалени уши и темература както писах38.4
В четвъртък ще му вземат носов и гърлен секрет(за сега му изписаха сами капки за уши Отипакс.
Много дълго се получи и объркано ,извинявам се за което .
Еди долу -горе на 3 месеца боледува(най сериозното заболяване до сега беше гнойната ангина)иначе като изкарваше зъбите е вдигал висока Т и пак е имал зачерено гърло ,явно там му е слабото място.
Какво да направя ,кое е най подходящо за него ,не искам да го тъпча с тия антибиотици(това ни е3 вече за около6 мес.)
Ще се радвам на твоя отговор и още веднъж се извинявам за дългия и объркан постинг.  bouquet

Привет,

Моля отбележете че 4 дневно лечение= НЕ ЛЕЧЕНИЕ.
Всичко под 7 дневно лечение за този вид инфекции е ГРЕШКА (да не кажа груба грешка).

Да, и аз съм съгласен че Сумамед не е подходящ!
Аз бих изписал Аугментин (8-9 дена) или Цеклор или Омницеф (Дурацеф, Цефзил).

Предлагам Ви да:
*направим посявка на гърлен секрет за Стрептокок. Или Стреп-тест-каквото е възможно.
*Ако е негативен но има данни за ангина (или фарингит) и/или отит да проведете разумно лечение (8-9-10) дена с някои от посочените Антибиотици.
Моля, имайте пред вид, че чести ангини в тази възраст освен на Стрептококово носителство (и на член от семейството също) може да се дължи и на гастро-езофагеален рефлукс. В последният случай, сгъстяването на последното за деня мляко с 1-2 мезурки оризово брашно дава много добри резултати.

Капането на капки за детските отити е изоставена практика от много време. Правим го по специални показания.

Няма нищо лошо да си на 85, и то действащ Педиатър. Стига да не правиш грешки...  Mr. Green
Аз лично не бих правил ваксини на 85...

Последна редакция: вт, 06 фев 2007, 10:37 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт