Мнения на Birdie...

• 264 676
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 035
Не даваме нищо за коремни болки без уточняване на диагнозата!
Не мога да ви препоръчам за коремни болки нищо, следователно, защото не съм преглеждал и не знам диагнозата...

# 1 036
Birdie, преди два дни Ви бях писала за дъщеря ми .Изписаха й Аугментин и Флавамед .Но докато преди кашляше рядко, сега просто не може да спи .Кашлицата стана мъчителна, сега идва някак от гърлото(преди кънтеше в гърдите),цялата се зачервява и едва си поема въздух.Появи се и обилна хрема.Т няма.Имам усещането, че вместо да се подобрява ,става по-зле.Възможно ли е действието на сиропа да засилва кашлицата?В смисъл заради отхрачването да се мъчи така?Да изчакам ли до вторник, когато сме на преглед, или да я водя още утре?
Би трябвало да я заведете утре-лечението е добро.
Може би Олинт 0.05% в нослето ще облекчи положението?
За съжаление, при Йоана нещата се влошават.Вече има хрипове в гърдите.Педиатърката първо искаше минем на инжекции Гентамцин и да продължим с Аугментина.Но после реши да изчакаме и днес.Изписа ни Вентолин.Трябва да продължим с АБ.Утре стават 6 дни откак го пием.Как ви се струва това лечение?Притеснена съм Sad.Т продължава да няма.Гърлото е червено.Иначе е жизнена.Като , че ли има апетит , но хапва по лъжичка -две от това , което сама е поискала.Никога не се е отличава с червени бузки, а сега е с алени страни.Моля Ви пак за Вашето мнение.

# 1 037
Здравейте.Забелязах,че от1-2 седмици зъбките на момиченцето ми имат кафяв отенък.Тя пи Зинат 8 дни и днес свършва 14-дневен курс поливитаминен сироп.Стоматолога ни каза,че това оцветяване е твърде незначително.Възможно ли е обаче това да е начален процес на разрушение на емайла,АБ ли е причината и каква адекватна реакция бихте препоръчали?Благодаря и всичко най-добро  bouquet

# 1 038
Благодаря Ви!

# 1 039
Здравеите Birdie.Направихме консулта.Направихме консулта.Останах изненадана от това,което ми беше предложено.Отидох при неврох.добре подготвена,благодарение на такива лекари като вас,които наистина имат желание да помагат.Това ми беше от голяма полза,защото трябваше да взема правилното реш.Нищо ново не ми беше казано.Неврох. сьщо каза,че хидроц. е вследствие тежкото раждане,но не можа да ми отговори дали ще има развитие,след като дьщеря ми е на 5г.Бях предупредена преди да трьгнем,че ако има мнение за операция може би ще е от др. подбуди.Беше ми отказано по законния пьт да направи консулт/с направление/,а на вьпроса ми след консулта колко дьлжа,отговора беше колкото дам.Дьлго време бях убеждавана да се направи пункция ,а аз обмислях всички варианти.И тьи като всичко се вьрти около парите,аз прецених,че няма да подложа детето си на излишни интервенции.Както писах по-нагоре това го реших,след като сьобразих и мнението на останалите лекари.И след като дьлго време бях убеждавана,накрая се оказа,че можем да следим сьстоянието и  и без пункция.Ще я наблюдава очен лекар,невролог,каза ми за признаците при влошаване.При прегледа установи,че няма никакви умствени нарушения.за момента разчитам на интуицията си и вземаики под внимание останалите мнения,мисля че взех правилното реш.

# 1 040
Birdie, преди два дни Ви бях писала за дъщеря ми .Изписаха й Аугментин и Флавамед .Но докато преди кашляше рядко, сега просто не може да спи .Кашлицата стана мъчителна, сега идва някак от гърлото(преди кънтеше в гърдите),цялата се зачервява и едва си поема въздух.Появи се и обилна хрема.Т няма.Имам усещането, че вместо да се подобрява ,става по-зле.Възможно ли е действието на сиропа да засилва кашлицата?В смисъл заради отхрачването да се мъчи така?Да изчакам ли до вторник, когато сме на преглед, или да я водя още утре?
Би трябвало да я заведете утре-лечението е добро.
Може би Олинт 0.05% в нослето ще облекчи положението?
За съжаление, при Йоана нещата се влошават.Вече има хрипове в гърдите.Педиатърката първо искаше минем на инжекции Гентамцин и да продължим с Аугментина.Но после реши да изчакаме и днес.Изписа ни Вентолин.Трябва да продължим с АБ.Утре стават 6 дни откак го пием.Как ви се струва това лечение?Притеснена съм Sad.Т продължава да няма.Гърлото е червено.Иначе е жизнена.Като , че ли има апетит , но хапва по лъжичка -две от това , което сама е поискала.Никога не се е отличава с червени бузки, а сега е с алени страни.Моля Ви пак за Вашето мнение.
"Вече има хрипове в гърдите...."
->Това може да е втечняване на секретите. Защо непременно да е лошо, при положение че детето няма температура?
АЦЦ кидс е много по-добър избор от Флавамед, в конкретната ситуация. Аз бих предпочел Аеролин на инхалации-от инхалатор (не течни, с небулайзер)... Но ако това не Ви е под ръка и сиропчето е добър избор.

Дали има инфекция, и как работи антибиотика, зависи и от преслушването в динамика... така че в тази част не мога да имам мнение.

# 1 041
Здравейте.Забелязах,че от1-2 седмици зъбките на момиченцето ми имат кафяв отенък.Тя пи Зинат 8 дни и днес свършва 14-дневен курс поливитаминен сироп.Стоматолога ни каза,че това оцветяване е твърде незначително.Възможно ли е обаче това да е начален процес на разрушение на емайла,АБ ли е причината и каква адекватна реакция бихте препоръчали?Благодаря и всичко най-добро  bouquet
Кой мултивитамин пихте и колко пъти на ден?
Трудно е да се коментира без снимка... Simple Smile

# 1 042
Здравейте Birdie,
ще се радвам ако мога да чуя Вашето мнение....
От групата на Виктория има дете с варицела. Вчера Вики е била в контакт с него. Личната ни лекарка ни съветва да не я спираме, защото според нея колкото по-малко е детето когато я прекара, толкова по-бързо минава и по-безпроблемно. Вие как бихте постъпили? Бихте ли спряли детето ?

Благодаря  bouquet

# 1 043
Поливитаминния сироп е Апровит-с пчелно млечице и мед.Да добавя,че още я кърмя, като дори през ноща цока по няколко пъти(възможно ли е зъбките да се овреждат от кармата).Благодаря още веднъж  bouquet
Ето линк за снимка:http://images14.snimka.bg/002336063-thumb.jp
Изпращам парола на ЛС

# 1 044
# 1 045
Здравейте!Синът ми е на 6мес.Преди месец алерголог му постави диагноза АД и алергичен ринит.Правихме тест -изследване на специфични IgE антитела.Заключението беше-ниска концентрация на антитела към микрокърлежи в дом.прах,косми от куче и котка, бреза, брашно от пшеница, ябълка и морков.Най-високата ст-ст е 37, тоест клас 1/от 4/.Още през втория месец  бузите му бяха червени, грапави , сухи, на ситни пъпчици.Кожата на краченцата  и между веждите също беше много суха.Давала съм 1-2 ч.л. пресен сок от ябълка, но имаше колики и го спрях.На 4 месеца дадох плодово пюре и за кратък период въведох  още 5-6 вида SadСкоро след това детето получи зачервявания на коленните гънки.Кожата беше суха, лъскава, лющеща се и бързо се разрастваше във вид на екзема.Екземи се появиха на лицето/слепоочието и около цялата уста/, по скалпа, дупенцето и лактите.По същото време започна да киха често през деня и нощта, със запушен нос,сумтене, затруднено дишане и денонощно безпокойство.След теста спрях всички пюрета.3 дена мазане много тънко с елоком, фенистил капки ,предписани за 3 месеца, аз давах 1 месец и ги спрях на своя глава.Сега предписват зиртек, но четох ваши публикации и отношението ви към тях и не съм давала.В момента яде оризова каша, пюре тиква, картоф и тиквичка.Ползвам само медицинска козметика Себамед - бебешка серия за АД. Кожата на бебето е в сравнително добро състояние, с изключение на коленните гънки - зачервени, сухи, лъскави ,непреминаващо зачервяване около  ануса и леки екземи по гърба със сърбеж. Ако е възможно да ме посъветвате как да продължа със захранването и по-точно:как да следя за алергична реакция  при нова храна при условие ,че не изчезват напълно тези симптоми?Възможно ли е това да не е алергия, а просто суха и чувствителна кожа?/но все пак теста показа алергия/Трябва ли да чакам напълно да се нормализира, за да въведа нова храна и какво да предприема за това/освен  грижа за кожата/?Докога да не давам морков и ябълка /морков никога не съм давала/ и  с какви храни е подходящо да продължа? Дали проблемите с нослето са свързани наистина с АР и как да овладеем сърбежа и затрудненото дишане?Ще съм благодарна  за съветите ви!

# 1 046
Здравейте Birdie,
ще се радвам ако мога да чуя Вашето мнение....
От групата на Виктория има дете с варицела. Вчера Вики е била в контакт с него. Личната ни лекарка ни съветва да не я спираме, защото според нея колкото по-малко е детето когато я прекара, толкова по-бързо минава и по-безпроблемно. Вие как бихте постъпили? Бихте ли спряли детето ?

Благодаря  bouquet
Да, бих го спрял...
Варицелата може да е опасна болест...

# 1 047
@mama_rumi

От това, което пишете, теста не може да се вземе под внимание като положителен.
Още от началото детето е имало прояви на атопичен дерматит: "Още през втория месец  бузите му бяха червени, грапави , сухи, на ситни пъпчици.Кожата на краченцата  и между веждите също беше много суха.", макар че това би трябвало да се види, за да мога да съм по категоричен.
Не е трябвало да въвеждате толкова бързо плодове и то от 4 месец. Ако, както разбирам, теста е бил след въвеждането на тези неща, то той отразява вероятно реакцията към тях или кръстосана реакция.

Зиртек/Фенистил нямат роля, освен ако има много силен сърбеж... Естествено не се дават с месеци...
Аз лично, простете, бих махнал тиквата ("пюре тиква"). Не я намирам подходяща храна за дете на 6 месеца...
Какви други зеленчуци можете да намерите за домашно готвене?
Надявам се не му давате пюрета от бурканчета...
За 6 месец са много въведените храни-половин месец е добре без нищо ново...

За областта около ануса, можете ли да намерите "Кенакомб"? Кремче на фирмата "Бристол" е...
Ако можете да дадете малко снимки на най-проблемните места? може да има инфекция там...
На какво мляко сте?
Можете ли да намерите продукти на Авеено в Бг?
или на фирмата "ИнтерМед"?

# 1 048
Здравейте, Birdie, първо искам да благодаря за примерната схема за захранване. На нас ще ни трябва след около месец, но знам със сигурност, че написаното от теб ще е полезно на много майки тук...
Второ, аз от около 10-тина дни слагам една мензурка от оризовото брашно на Нестле  във вечерния биберон и се понася добре от детето. Два дни го пробвам през деня в 12ч. да му давам 1 мензурка оризово брашно + малко Ам/като кашичка/, просто, за да го уча да яде с лъжичката. Единия ден се хареса, на другия -не. Нищо, пак ще го пробвам, ако прецениш че  е добре.
Трето, искам да питам нещо от чисто любопитство. От всичко което съм изчела за захранването разбрах, че се препоръчва да се дава новата храна /респ. и първата/ в часовете 10-11-12, с идеята ако детето ще реагира лошо, да се наблюдава през светлата част на деня, и да се отиде на лекар навреме. Дано добре се изразих. Ти препоръчваш да се дават новите неща в 16-17-18 / ако добре съм разбрала/, моля те кажи ни защо?
Това е, благодаря!
Бъдете здрави!
Захранването в 16-17-18 е останало по няколко причини:

*ако детето се кърми обикновено в тези часове има малко кърма
*за да се избягва слагането на сладки храни в 10-11.
*не се слагат сладки храни в часовете 12-13-14.
Следобед даваме такива храни от които е практически много рядко да имаме алергична реакция.
Другите по "опасни" храни така или иначе в 12-13-14 ги слагаме.

Сложете оризовото брашно в 16-17-18, а не в 12. Ще Ви е по-лесно Simple Smile . 3-4 часа преди това детето не бива да е хранено за да има апетит. Захранването е бавна процедура-ден след ден. Търсете тази консистенция, която се харесва на детето.
Ето ни и нас, отново ще питаме за папкането.
Нашия случай беше с лактозната непоносимост и бебо пиеше АМ АЛ 110 около 2-3 месеца, и после си мина на НАН1.
Днес синът ми навърши 5 мес. Тежи 6,420 /5,890 преди месец./ и е висок 67 см. Обик. на главата 43 см. Едва изяжда около 700 мл. АМ на ден, 20-30 мл. вода и напоследък започна да харесва следобедните часове да хапва с лъжичка по 2 мензурки оризово брашно, смесено с АМ.
Поради тези причини реших днес да започна захранване с ябълка. Прибавих 2 малки лъжички намачкана ябълка към оризовото брашно и АМ. В 16,30ч. До сега не съм видяла нещо лошо като реакция /пу-пу/. Praynig
Въпросите ми са свързани с това как да продължа.
1. Още колко дена с ябълка и по колко  повече да добавям  всеки ден. После какво да давам след ябълката?
2. Така правилно ли е  - ябълка в оризовото брашно, ако не....то как?!
3. След като изяде 2-те мензурки каша му давам и АМ, но пие малко. Въпросът ми е - по колко най-много ориз.каша + плод да давам в часовете 16-17-18 и после по колко АМ да пие?
4. Днес докторката ни изписа едно сиропче за възбуждане на апетита и да повлияя на пъпките по лицето/ту изчезват , ту се появяват/, то е  - Peritol syr. - 2*2 ml. Но прочетох на листовката, да не се дава на деца под 2 год. и реших да те питам и теб. Да му давам ли или не?!
Благодаря за вниманието.
Бъдете здрави!

# 1 049
Предстои ни реимунизация против полиомиелит на 24мес.При положение,че всички имунизации и реимунизацията са били с орално полио,можем ли сега да поставим инжекционното?
Тъй като боледувахме от грип, колко време след това трябва да се изчака за да се постави?
Също така искам да попитам,тъй като сме с АБКМ и вчера пак нещо зачервихме бузи,трябва ли кожата да е спокойна да няма обриви и зачервявания за да се постави ваксината?А предварителна подготовка с противоалергичен препарат?
Май станаха много въпросите,но последно питане:Ако не се постави тази реимунизация има ли рискове?
Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт