Мнения на Birdie...

• 262 266
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 215
Детенце получи разстройство с висока температура преди 10 дни, в инфекциозна билница бяхме 3 дни на системи поради обезводняване, от 4-5 дни изхожданията се нормализират. Яде лечебна храна, а вече супа с картоф, морков, ориз, фиде. Освен това печена ябълка. Според педиатърката в момента червата и все още са рана и е необходимо поне 5 дни след нормализиране да се започне постепенно захранване.

# 1 216
"червата и все още са рана..."
->Хм... по принцип такова нещо няма-това са обикновени разстройства, а не холера Simple Smile
Вече сте дали доста неща-затова и диарията се овладява...
Какво още искате да дадете?

# 1 217
Все пак това обикновенно разстройство доведе до обезводняване, което нямаше да се случи ако имаше повече запаси в тези 7-8 кг. тегло... Питането ми е каква последователност да следвам оттук насетне при захранване?

# 1 218
  • Варна
Във всяко изхождане ли има слуз?
Не във всяко изхождане има слуз. Имаме и гъсти изхождания в които няма слуз , но когато е по редичко задължително си има слуз. Днес сутринта например имаше нормално изхождане и сега има пак гъсто + малко по редичко и малко слуз. Не знам дали ти обяснявам точно нещата  newsm78. Да му правя ли някакви изследвания?

# 1 219
Все пак това обикновенно разстройство доведе до обезводняване, което нямаше да се случи ако имаше повече запаси в тези 7-8 кг. тегло... Питането ми е каква последователност да следвам оттук насетне при захранване?
Пишете ми какво искате да въведете, какви видове храни хапва детето и ще Ви предложа ред.
Няма смисъл да изписвам храни без да зная какво е въведено и какво обича детето.

# 1 220
Не във всяко изхождане има слуз. Имаме и гъсти изхождания в които няма слуз , но когато е по редичко задължително си има слуз. Днес сутринта например имаше нормално изхождане и сега има пак гъсто + малко по редичко и малко слуз. Не знам дали ти обяснявам точно нещата  newsm78. Да му правя ли някакви изследвания?
Ако посявките на изпражнения са отрицателни и детето наддава добре няма смисъл да се притеснявате от това.
По принцип се коригира напълно с разнообразяване на храната към 8-9-10 месец.

# 1 221
Birdie, благодаря сърдечно Simple Smile. Според личната ни лекарка няма нужда от изследване на носен секрет, тъй като цветът на сополите не бил зелен или нещо такова, ако съм я разбрала правилно. Винаги се ядосвам, че лекуват първо без да правят никакви изследвания. А и не ни се случва за пръви път, за да изчакваме. Аз разбира се ще изследвам детето си, но защо трябва да се процедира по този начин, както и да е...благодаря за бързия отговор и за препоръките  още веднъж. Ще споделя резултата, когато сме готови с изследването. Приятен ден.

# 1 222
Детето обича приготвени от мен храни, не готови пюрета. В този смисъл съм захранила с месо- пиле, заек и телешко. Зеленчукови също приготвям и принципо храня два пъти дневно с готвено-било то зеленчуково или месно.  Сутрин редувам попара, каша, някакво нишесте, грис или овесени ядки например с плод.  Млякото е Милумил. По принцип е капризна, но в момента се храни с голям апетит от малкия асортимент предлагани храни по време на диетата.
А кога да включа отново мляко?
Имайте предвид, че понижи доста и без това хилавото си тегло, иначе е жизнена и енергична!

# 1 223
Здравей Birdie, отново се обръщам към теб за помощ. Синът ми е на 1 год. и 9 месеца. Днес го водих на профилактични изследвания на кръв и урина. Има някои неща, които не са в норма и ще съм ти много благодарна, ако ми обясниш за какво става въпрос и какви мерки трабва да взема.

Резултат           Референтни стойности
Хемоглобин             120                        135-180
Хематокрит             0.361                     0.40-0.53
MCV                          79.9                       82.0-96.0
MCH                          26.5                       27.0-33.0
RDW                          14.6                      11.5-14.5
MPV                            7.37                      7.5 -11.0

Урина седимент: 1-2 левкоцити, урати

# 1 224
  • София
Здравейте Birdie, вчера пуснах една тема с два въпроса и после погледнах че ще отговаряте само в тази тема затова копирам:

Единият е за зъбите - има 8 зъбки отпред и ще пробива кътник, освен че е подуто, мястото е и синьо-лилаво. Нормално ли е или трябва да се консултирам, и с кого (зъболекар или педиатър)?

И вторият ми въпрос е за ваксината, полиомиелитната. Трябва да направим първа реимунизация. Досега сме слагали от живата ваксина, за която после четох доста страшни неща. Дали може да се сложи от другата или трябва да продължим със същата с която сме започнали. И ако досега не е имало проблем, възможно ли е да възникне.

Благодаря предварително.
Тук влизам за първи път и моля да ме извините ако има проблем.
Привет,

Нека го погледне дентист това зъбче...
Да, може да смените с инжекционно полио, но всички останали дози с него би трябвало да са.
По принцип орално полио не се ползва от години-не може да имате проблем от направените вече дози.

Много благодаря.
Успех

# 1 225
  • Варна
Ако посявките на изпражнения са отрицателни и детето наддава добре няма смисъл да се притеснявате от това.
Много ти благодаря за бързият отговор. Успокоих се малко. Значи да давам смело със захранването?

# 1 226
здравейте wavey,съжалявам,че по-рано не съм попадала във Вашата тема а питам на посоки doh.Искам да ви питам относно хранителният ни режим,ние сме на 9м и се питам -не ни ли е в повечко кърмата  и дали изоставяме с количеството твърда храна,ето и режимът ни:
  - в 6ч.пие кърма 200гр
  -10ч. овесена/елдена/каша+малко козе сирене 120гр и пие 100гр кърма
  -14ч. зеленч.с 1/4 жълтък /през ден месно/пюре- 100-120гр и пак толкова кърма
  -17,30ч. зърнена каша50гр +плодово пюре50гр и 100-120гр.кърма
  -21ч. 220гр кърма
/ грамажите естествено варират според апетита му  +,-  малко/
*кърмата е в грамаж понеже се изцеждам

колкото и да съм се опитвала да увелича  твърдата храна -не се получава,а ми се струва,че е по-слабичък 8,500.Какво е Вашето мнение??

Искам да Ви питам  и още нещо относно кърмата-има ли голямо значение хранителния режим на кърмачката за състава и качеството на кърмата,понеже малко се чуствам гузна ,че не винаги ми остава време а и желание да се храня наистина рационлно и малко по-обилно/понеже се гледаме сами/.Извинявам се ако темата е коментирана,ще Ви бъда благодарна за отговор Simple Smile

# 1 227
Deteto mi e na 3 m. i 20 dni. Do tozi moment ia karmih, no karmata mi namalia. Pove4e ot sedmica ne se normalizira laktaciata vapreki 4e ia karmia kogato poiska. Pia redovno i 4ai ot laktogonni bilki. Napravih i zamervane kolko iziajda-50 gr. Naddavaneto sa6to spada i e pod normata. Pediatara me posavetva da dohranvam s adaptirano mliako. Spored vas kakvo moga da napravia za da vazstanovia normalna laktacia?

# 1 228
Здравей Birdie, отново се обръщам към теб за помощ. Синът ми е на 1 год. и 9 месеца. Днес го водих на профилактични изследвания на кръв и урина. Има някои неща, които не са в норма и ще съм ти много благодарна, ако ми обясниш за какво става въпрос и какви мерки трабва да взема.

Резултат           Референтни стойности
Хемоглобин             120                        135-180
Хематокрит             0.361                     0.40-0.53
MCV                          79.9                       82.0-96.0
MCH                          26.5                       27.0-33.0
RDW                          14.6                      11.5-14.5
MPV                            7.37                      7.5 -11.0

Урина седимент: 1-2 левкоцити, урати
Не мога да коментирам цифри без да знам подробности и защо са тези изследвания...

# 1 229
Много ти благодаря за бързият отговор. Успокоих се малко. Значи да давам смело със захранването?
Да. Далеч от "алергии", но предпазливо и внимателно с въвеждане на храните.

Общи условия

Активация на акаунт