Мнения на Birdie...

• 261 550
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 620
Здравейте, дъщеря ми вече 3-ти ден поддържа висока температура стига до 39,5 градуса ректално  като забавя даването на Панадол или Ефералган. Правихме днес кръвна картина, диференциално броене и утайка, но всичко е в норми, докторът каза вирусна инфекция. Дали може да е нещо друго, което не се отразява на кръвната картина, необходими ли са други изследвания или симтоматичното лечение е достатъчно ?
При ДКК лимфоцитите са 67 (при норма за деца 40 - 68), ако това е знак за нещо. Отклонение има при RDW - 15,2% (при норма 11,5 - 14,5)
Ушички погледнахме ли?
Да, днес вече няма Т, Благодаря
Искам да попитам  - какво е мнението ви за Esberitox N? Знам, че сте против имуностимулаторите, но това е на билкова основа, поставя ли го това в по-различна категория или пак не е за препоръчване? Предписаха ни до 3 пъти на ден по 7-8 капки за 10 дни.
Моля, не давайте на детето тези неща...
Просто не работи...

# 1 621
Здравей, Бърди!
Имам питанка от името на моя приятелка. Дъщеря и е на 1 година, правили са и контролното изследване на кръв. Резултат-хемоглобина и е 100. Лекарката казала, че има анемия и ще предпише желязо на капки, да ги пие месец и половина, и пак да ходи  да и вземат венозна кръв да изследват серумното желязо. На 6 месеца хемоглобина на детето беше 99, педиатърката и тогава искаше да изследват серумното желязо, но майката отказа, защото хемоглобина беше в норма според това което беше прочела, верно, на долната граница, но все пак в норма. Сега майката вече е обезпокоена дали пък наистина не е анемична.... Какво ще я посъветваш, Бърди?
 Благодаря предварително!

# 1 622
  • София

Искам да попитам  - какво е мнението ви за Esberitox N? Знам, че сте против имуностимулаторите, но това е на билкова основа, поставя ли го това в по-различна категория или пак не е за препоръчване? Предписаха ни до 3 пъти на ден по 7-8 капки за 10 дни.
Моля, не давайте на детето тези неща...
Просто не работи...
[/quote]

Здравейте Birdie,
Много се извинявам, че ставам досадна, само едно последно въпросче, защото се притесних - Давала съм Есберитокса 3 дни, може ли да навреди на детето, освен че няма полза от него? Благодаря отново.

# 1 623
Здравейте Birdie,

аз отново имам въпрос, относно тези бели "налепчета" по сливиците на Вики. Вече въобще се замислям дали това е ангина - няма ги типичните симптоми за това. Вече близо седмица няма температура, а темпуратурата си беше в рамките на варицелата, няма хрема, дори вече гърлото не е червено. Възможно ли е  тези "бели точици" да са от храната (напоследък доста често пие мляко) или да са стафилококи...? Всъщност като се замисля преди месеци пак бях забелязала съвсем случайно такива бели "точици", които после  изчезнаха от самосебе си. А утре  сме на преглед и съм почти сигурна че ще ни включат АБ. Какво да правя?

Благодаря Ви!

# 1 624
здравейте,

бебето ни е на 15 дни и всеки ден по лицето му излизат по 1, 2 пъпчици, някои от които с връхче. Това ли е бебешкото акне?
След баня го мажем по лицето и по тялото с преварен зехтин. Възможно ли е причината за пъпчиците да е от това? Да продължаваме ли да го мажем със зехтина или да вземем някаква козметика за бебе? Или да спрем да го мажем по лицето докато пъпчиците не изчезнат от самосебеси?

Мерси предварително Grinning

# 1 625
@Галя Якова

Моето лично мнение е да спрете да капете каквото и да е било в нослето поне за около 10 дена...

Сингюлер е ново, добавъчно (а не основно) средство за лечение на Астма с доказана алергична генеза (атопична Астма).
Лично аз се страхувам от приложението му и все още не съм стигал до ползването му.
По принцип даването му за дълги периоди е непроучено-не бих го давал повече от 10-15дена-до месец.

Направете сериозен 10-11 дневен курс със сериозен антибиотик-Аугментин (амоксиклав), или Зинат, или Дурацеф... ако се прецени че огнището е инфекциозно.

Здравейте отново! Днес съм просто в паника, синът ми шести ден е на антибиотик - Амоксиклав , спрях да му капя капки в носа, болките в ушите отшумяха, но от снощи отново има леко зачервено гърло и му се запуши носа, няма хрема просто е запушен, има и болки в коремчето въпреки че заедно с антибиотика давам Ентерол! Вярно че  баткото се поразболя, но нали малкия още приема антиботик, защо отново се разболява! Имам чувството че имунната му система е срината, какво да правя!!??

# 1 626
@cat11

Не сте навредили, но не го давайте.
Това са практики на треторазрядни "школи"... няма нужда от такива неща.
С парите купете възможно най-добро качество дрешки и храна за детето.

# 1 627
Здравей, Бърди!
Имам питанка от името на моя приятелка. Дъщеря и е на 1 година, правили са и контролното изследване на кръв. Резултат-хемоглобина и е 100. Лекарката казала, че има анемия и ще предпише желязо на капки, да ги пие месец и половина, и пак да ходи  да и вземат венозна кръв да изследват серумното желязо. На 6 месеца хемоглобина на детето беше 99, педиатърката и тогава искаше да изследват серумното желязо, но майката отказа, защото хемоглобина беше в норма според това което беше прочела, верно, на долната граница, но все пак в норма. Сега майката вече е обезпокоена дали пък наистина не е анемична.... Какво ще я посъветваш, Бърди?
 Благодаря предварително!
Привет,

Ще посъветвам:

*да вземат венозна кръв. Никога да не вземат заключения на база на кръв "от пръстчето"!
*да вземат целия набор изследвания, за да се уточнят нещата. И чак тогава, ако е нужно, да се предпише железен препарат.

# 1 628
Здравейте Birdie,

аз отново имам въпрос, относно тези бели "налепчета" по сливиците на Вики. Вече въобще се замислям дали това е ангина - няма ги типичните симптоми за това. Вече близо седмица няма температура, а темпуратурата си беше в рамките на варицелата, няма хрема, дори вече гърлото не е червено. Възможно ли е  тези "бели точици" да са от храната (напоследък доста често пие мляко) или да са стафилококи...? Всъщност като се замисля преди месеци пак бях забелязала съвсем случайно такива бели "точици", които после  изчезнаха от самосебе си. А утре  сме на преглед и съм почти сигурна че ще ни включат АБ. Какво да правя?

Благодаря Ви!
Да-възможно е да са от храна... особено в сливици, които са по-уголемени, и с по-дълбоки крипти.
Понякога са т.нар "гнойни тапички".
Много често се греши с ангина... нужно е внимание-все пак ангина без температура?
Понякога при начало на ангина има пак подобни неща...

Значи-нужно е внимание...

# 1 629
здравейте,

бебето ни е на 15 дни и всеки ден по лицето му излизат по 1, 2 пъпчици, някои от които с връхче. Това ли е бебешкото акне?
След баня го мажем по лицето и по тялото с преварен зехтин. Възможно ли е причината за пъпчиците да е от това? Да продължаваме ли да го мажем със зехтина или да вземем някаква козметика за бебе? Или да спрем да го мажем по лицето докато пъпчиците не изчезнат от самосебеси?

Мерси предварително Grinning
Привет,

Това най-често са т.нар "милиария" или бебешко акне.
Колко чести са стафилококови и стрептококови инфекции? Сравнително по-редки и на втори план.
Но за тази възраст обсъдете с педиатъра и нека ги погледне и следи (тези обриви).

НЕ мажете с тези зехтини-това са африкански практики!!
С нищо не се мажат бебетата, освен с кремчето за под памперса и понякога хидратантен крем за определени по-сухи места.
Да, може да е от това мазане-понякога и по тялото се появяват такива пъпки...

# 1 630
@Галя Якова

Моето лично мнение е да спрете да капете каквото и да е било в нослето поне за около 10 дена...

Сингюлер е ново, добавъчно (а не основно) средство за лечение на Астма с доказана алергична генеза (атопична Астма).
Лично аз се страхувам от приложението му и все още не съм стигал до ползването му.
По принцип даването му за дълги периоди е непроучено-не бих го давал повече от 10-15дена-до месец.

Направете сериозен 10-11 дневен курс със сериозен антибиотик-Аугментин (амоксиклав), или Зинат, или Дурацеф... ако се прецени че огнището е инфекциозно.

Здравейте отново! Днес съм просто в паника, синът ми шести ден е на антибиотик - Амоксиклав , спрях да му капя капки в носа, болките в ушите отшумяха, но от снощи отново има леко зачервено гърло и му се запуши носа, няма хрема просто е запушен, има и болки в коремчето въпреки че заедно с антибиотика давам Ентерол! Вярно че  баткото се поразболя, но нали малкия още приема антиботик, защо отново се разболява! Имам чувството че имунната му система е срината, какво да правя!!??
Антибиотично лечение не предпазва от вирусни гастрентерити...
Амоксиклав по принцип дава стомашни оплаквания, диария, намален апетит.
Аз лично не бих давал този "Ентерол"...

"Имам чувството че имунната му система е срината,"
->Това не е сериозно...

Нищо не е нужно да правите-довършете правилно АБ курс, давайте антибиотика по средата на едно хранене.

# 1 631
Да, затова вече толкова се съмнявам в тази "ангина". Тези бели "нещица" са от вече седмица и половина. А за толкова време една ангина би трябвало да се развие...? А след тази варицела не ми се ще АБ.

Отново Ви благодаря!

# 1 632
Здрвайте отново,обръщам се с молба за съвет към Birdie
За трети път излиза стафилоков мехур на дланта на едно и също място,консултирах се с хиляда специалиста и нищо.Бях днес в Анаста и ме посъветваха за антибиотик,но не Augmentin.Моля за съвет и към кого да се обърна
Благодаря предварително  bouquet

# 1 633
("...че детето всеки следобяд има Т 37,3/Измерена в дупето е 37,8/,вечер е 37, а сутрин няма-36,8-36,9.")
->>Всички тези стойности са ректални температури, или под мишницата?
В дупето след обяд е 37,8 -т.е. реалната Т е 37,3 нали?
Под мишницата е с 0.8-1 градус по-ниска от ректалната.
37.8 ректална е =36.8 под мишницата.

Birdie, все пак не съм съвсем спокойна.Обикновено Т на дъщеря ми, измерена ректално досега винаги е била от 37,1 до 37,3-когато е здрава...На какво може да се дължи  тази промяна ?

Последна редакция: ср, 28 мар 2007, 14:36 от Dorotea36

# 1 634
Здравей, Бърди!
 Благодаря предварително!
Привет,

Ще посъветвам:

*да вземат венозна кръв. Никога да не вземат заключения на база на кръв "от пръстчето"!
*да вземат целия набор изследвания, за да се уточнят нещата. И чак тогава, ако е нужно, да се предпише железен препарат.
А иначе като стойност, хемоглобин 100 нисък ли е? Има ли вероятност да е анемия?

Общи условия

Активация на акаунт