Мнения на Birdie...

• 261 257
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 800
Bлагодаря за вниманието!За какво е Бетадин?Доставянето от Гърция не е проблем,ако го няма тук,а антибиограмата ни я взе ЛЛ.В момента изследваме стерилна урина,но резултат във вторник.Вече имаме и кръвна картина :
RBC=4.20                   WBC=6.7

MCV=76                      HGB=12.9
HCT=32.0                    PLT=385
MCH=30.6                   MPV=6.9
MCHC=40.1                 PCT=0.265
RDW=25.9%               PDW=47.8%     
                                   LIMPH=99.8%
№.  9                          thr=26
РУЕ по 6мм 
Можете да поръчате:

Betadine (Povidone Iodine)
10%-240 ml
Разтвор

# 1 801
  • София
здравей Бърди, от няколко дни възглавницата на Джули е мокра след сън, цялата глава също, какво ще ми препоръчаш? Hug

# 1 802
здравей Бърди, от няколко дни възглавницата на Джули е мокра след сън, цялата глава също, какво ще ми препоръчаш? Hug
Нищо.
Не е проблем това.
Хапва ли? Какво?

# 1 803
  • София
Хапва всичко, без свинско и дроб, по 5 пъти папка
10 - 10.30 210мл мляко
13ч - 190г. зеленчуково или местно пюре
16ч -190г. плодово пюре
19ч - 210г мляко
22ч - 200г каша
през другото време бисквитка, банан, разни такива неща. Rolling Eyes

# 1 804
Чудесно.

# 1 805
Birdie, много те моля да ми дадеш твоето мнение за следното - детето ми 2 год 10 месеца има упорит кожен проблем от няколко месеца, който вместо да се повлияе от тонове антибиотични мазила, ексципиали, урея и други правени кремове, като че ли се влоши -  вече го сърби и детето се разчесва. Днес ни излезе лабораторното изследване на гърлото /заради уголемени лимфни възли, но без температура/ - резултата е 3+ стрептококи. Та въпроса ми е възможно ли е това по кожата /нещо като себорея - бели петна и се белят, единя лекар  даде диагноза "питиразис алба/ да има някаква връзка със стрептококите в гърлото
Предварително благодаря

# 1 806
  • София
Birdie Здравейте и отново с питанка към Вас. Simple Smile
Преди време писах в темата за нашите проблеми но сега имам друго питане и съм в голяма "чуденка"  Confused. В средата на март заведох детето на почивка в Трявна и там ни направиха редовните изследвания. Притесни ме резултатът от гърления секрет - Бета хемолитичен стрептокок група А. ( преди ти писах, че лекувахме Бета хемолитичен стрептокок нито А, нито Б) Сега това... Всъщност питам възможно ли е да ги има а всъщност детето да не е болно? Ако не бяха взели този секрет по нищо не бих могла да кажа, че на детето му има нещо. Та той е абсолютно здрав ПУ-ПУ. Peace Та...какво да правим???? newsm78 Да му давам ли АБ или не???

# 1 807
Birdie, много те моля да ми дадеш твоето мнение за следното - детето ми 2 год 10 месеца има упорит кожен проблем от няколко месеца, който вместо да се повлияе от тонове антибиотични мазила, ексципиали, урея и други правени кремове, като че ли се влоши -  вече го сърби и детето се разчесва. Днес ни излезе лабораторното изследване на гърлото /заради уголемени лимфни възли, но без температура/ - резултата е 3+ стрептококи. Та въпроса ми е възможно ли е това по кожата /нещо като себорея - бели петна и се белят, единя лекар  даде диагноза "питиразис алба/ да има някаква връзка със стрептококите в гърлото
Предварително благодаря
Да. Възможно е. Но ако предложите снимки, ще мога да Ви бъда по-полезен.
Лекувайте Стрептококите съобразно антибиограмата-минимум 11 дена курс. На 2-3 ден от започването на лечението вземете контролни посявки, за да се убедите че антибиотика "работи".

# 1 808
Birdie Здравейте и отново с питанка към Вас. Simple Smile
Преди време писах в темата за нашите проблеми но сега имам друго питане и съм в голяма "чуденка"  Confused. В средата на март заведох детето на почивка в Трявна и там ни направиха редовните изследвания. Притесни ме резултатът от гърления секрет - Бета хемолитичен стрептокок група А. ( преди ти писах, че лекувахме Бета хемолитичен стрептокок нито А, нито Б) Сега това... Всъщност питам възможно ли е да ги има а всъщност детето да не е болно? Ако не бяха взели този секрет по нищо не бих могла да кажа, че на детето му има нещо. Та той е абсолютно здрав ПУ-ПУ. Peace Та...какво да правим???? newsm78 Да му давам ли АБ или не???
Група А β хемолитичен стрептокок е синоним на Streptococcus pyogenes. В случая се касае може би за здраво носителство.
Нужно е лечение и изкореняване на Стрептокока, независимо дали детето е с признаци на заболяване, или не. Лекувайте Стрептококите съобразно антибиограмата-минимум 11 дена курс. На 2-3 ден от започването на лечението вземете контролни посявки, за да се убедите че антибиотика "работи".
Успоредно направете посявки на Вас, таткото, баба, дядо и всички други, влизащи в непосредствен контакт с детето.
Ако те са носители, но не го знаят, би трябвало незабавно да се лекуват.

# 1 809
  • София
Birdie Благодаря. Ето и АБ, които са чувствителни:
Ципрофлоксацин
Бисептол
Хлоранфиникол
Цефтриаксон
тетрациклин - ср.чувствителност
За точността на имената не съм убедена, че ми ги из диктуваха по телефона.  Embarassed
Притеснява ме обаче и факта, че аз самата съм силно алергична към Ципрфлоксацина и не знам какво в случая е най-добре да започне да пие. newsm78 какво ще посъветвате??

А за нас..също ли се взема гърлен секрет за изследване???? newsm78

Последна редакция: пт, 06 апр 2007, 13:20 от dama

# 1 810
Здравей Birdie! Надявам се да дадеш отговор и на моят въпрос. Има много мнения във форума по въпроса с пъпчиците,м но не срещнах описание на такива ,които ние имаме.
Алекс е на 6м. и половина. Изключително кърмен. Не пие вода. От скоро започнах да го захранвам-оризова каша, тиква , картоф- това е ял до сега.
Някъде около месец започнаха да му излизат червени петънца на лицето- по едно, най-много 2. Те са с големината на леща и с бяло връхче. Излизат и след няколко часа изчезват. Обикновено се появяват сутрин и до вечерта ги няма. Веднъж имаше и няколко петънца на ръчичката. На мога да разбера каква е причината . Пробвах да спра млечните храни от моето меню-пак се появяват. Вчера съм яла и млечни и сладко-днес няма петънца.
Другото, за което искам да питам- Алекс има и суха кожа само отстрани на тялото/ от по мишниците да кръста/ Осеща се само на допир и като се вгледаш леко се лющи. Мажа го с NACHTKERZEN на DR. THEISS и като че ли сега се пооправи. Като спра да го мажа пак се изсушава.
И последният ми въпрос -от 3 дни е с пресипнал глас и леко зачервено гърло. Педито каза че гърдичките са чисти. Давам му Синекод- 3 пъти по 10 капки и Панадол - 3 вечери по 5 мл. Подобрение няма. Алекс преди 2 мес. имаше бронхиолит и точно така започна заболяването-с пресипнал глас, после започна и да кашля. Затова мн. се притеснявам.
Много ще съм благодарна , ако получа отговор от Вас!

# 1 811
Благодаря за отговора - във вторник ще пусна снимки и ще пиша какъв антибиотик пием, защото за празниците сме в провинцията. Весели празници!

# 1 812
Birdie Благодаря. Ето и АБ, които са чувствителни:
Ципрофлоксацин
Бисептол
Хлоранфиникол
Цефтриаксон
тетрациклин - ср.чувствителност
За точността на имената не съм убедена, че ми ги из диктуваха по телефона.  Embarassed
Притеснява ме обаче и факта, че аз самата съм силно алергична към Ципрфлоксацина и не знам какво в случая е най-добре да започне да пие. newsm78 какво ще посъветвате??

А за нас..също ли се взема гърлен секрет за изследване???? newsm78
Нямаме ли избор измежду Аугментин и нова група цефалоспорини?
Въз основа на тези резултати, можете да изберете Бисептол. С контролни посявки на 2-3 ден...

Да, и вие, и всички в контакт се детето (всекидневен) би трябвало да си направите посявки.
Ако са (+), да се лекувате.

# 1 813
  • София
Това ми казаха от болницата а той Януари пи Аугментин за Бета хемолитичен стрептокок нито А, нито Б, който изолираха тогава. Честно казано преди да почне да пие нещо мисля да направя още едно изследване да видим какво ще излезе но вероятно Аугментин няма да може пак да пие.  Sad
А има ли начин да се направи някакъв тест дали не е алергичен към АБ, който евентуално ще пие??? Това с драскането по ръката например??? newsm78

Последна редакция: пт, 06 апр 2007, 14:11 от dama

# 1 814
Здравеите,Birdie,Дьщеричката ми е добре.Попаднах на тема за мозьч. крьвоизл. /в библиотеката е  / и си задавам ного вьпроси.зададох ги и на неонатолог,но нямам отговор.Нашето джи пи е неонатолог.Тя защитава своите колежки.Вече всичко е минало,но незнам какво да очаквам.Ще ви напиша епикризата.От темата за моь. крьв. разбрах какво точно е 4степен.Недоносено 4ст.990гр.38см.Ливидно,отпуснато,с брадикардична сьрдеч. деиност.Аспирирано,интубирано ,апаратна вентилация YPPV.Insufliran intrahealno ekzosxrf-na 20min.,sled12`.-2 doza.Nezrqlo,muskulen tonus poniven.Пулмо-везикуларно дишане с крепитации двустранно.Cor-ясни сьрд.тонове,без шум,мек корем.Рентгенолог.доказанаХМБ3-4стадии.От КАС-метаболитна ацидоза.На 6ден дезинтубирана. Hb-171-187-148-80gr./л,Нт-0,58-0,43-0,25.ДКК-в норма.Кр.захар-1,22-8,5-4,83ммол/л.,кр.билирубин-87-130-65ммол/л.КАС-метабол.ацидоза.Тер.схема:кувиоз,апрат.вент.YPPV,Tercef,Ca,Glukonici,V."e",Nophillin,Dexametazon,Piperaciilin,фототерап.,плазмопрелив.,крьвопрелив.,имуновенин,вит.К,кислород под палатка,венозна инфузия с 5 и 10%Глюкоза.По-кратко не можах да го напиша.Никои не ми каза за последиците,не е правена Трансфонтанелна ехогр. и чак сега разбирам всичко.Ако ви е вьзможно,моля отговорете ми.Нашето джипи/неонатоложка/ сьщо не ми каза за какво става дума и какво е уврежд. при 4 ст.

Общи условия

Активация на акаунт