Искам да кажа...(213) през ДЕКЕМВРИ 2023

• 45 468
  • 797
  •   1
Отговори
# 105
  • На брега на реката
И аз се зарадвах на елхата ти, 2в1! Красота!

Деско,  хубава програма. Прати една баничка и насам.

Момичета, моля за малко помощ.
Скрит текст:
Купих си инхалатор, заради проблемите с гърлото и гласните струни. Искам да си правя инхалации, но имам само физиологичен разтвор.
Знам, че има препарати като Пулмикорт и Вентолин, но не знам кой от тях  за какво се използва и дали са подходящи за моя проблем.
Не ми се иска излишно да се обременявам с лекарства, но и ми писна всяка седмица да ме боли гърло.
Този Пулмикорт, кортикостероид ли е?
Извинявайте за тъпите въпроси,  но децата ми не са ползвали тези препарати и не могат да помогнат.

# 106
  • Бургас
Бубе, аз само с физиологичен разтвор ги правя. Един единствен път е изписван на Марти Пулмикорт в комбинация с физ.р-р.

# 107
Али, стискам Flowers Four Leaf Clover
Деси, звучиш много добре.
Бубе, не мога да помогна, но дано другите момичета знаят.

Вкъщи почти не ядем сладки, хапваме, разбира се, по 2-3 от вид, но повечето ги раздавам на приятели и съседи. Правя по 5-6 вида (не на веднъж, а в рамките на 2-3 седмици) и правя пакетчета със сладки.
Покупките ми от черен петък се оказаха голям провал. Бях си поръчала прав тъмно бежов плътен панталон, дойде розовеещ, супер тънък, та чак прозрачен панталон, другия панталон е с отвратително качество, а пък ризите въобще не си отговарят на номера. Само една рокля има хубава, ама тя пък е много къса и ще я мисля още малко, всичко друго връщам.

# 108
Ем, и моите покупки са греда. Днес дойде едно объркано палто и два броя големи грейки. Ще спра да се лекувам с шопинг терапия:)
Бубе, никакъв вентолин и пулмикорт без лекар. Не са шега работа, продължавай си с физиологичния разтвор, сменяй си често дозите и хубаво измивай приставките на инхалатора.

# 109
Много хубава елха.
Буб, без лекарства. Когато отидеш на преглед, кажи че имаш инхалатор и лекарят ще прецени какво и в каква доза да ти назначи. Но само докато имаш проблем.

# 110
  • Бургас
Бубе,спокойно можеш само с физиологичен разтвор да си правиш инхалациите.
На децата съм правила в комбинация с пулмикорт,но след разговор с лекар.
И на своя глава им правех в един момент,понеже не са имали проблеми след това.
Винаги добре им се е отразявала инхалацията!

# 111
  • Germany
Бубе, и аз да кажа, че без консултация с лекар не е добре идея да правиш инхалации с Вентолин или Пулмикорт. Ако те боли гърлото нито едно от двете няма да помогне. Вентолина е за бронхите, а Пулмикорта е кортикостероид, който би могъл да помогне за ларингитна кашлица, но не и за болки. Аз бих си направила изследване на гърлен секрет на твое място.

# 112
Много хубава елха Heart Eyes

Ем, не си сама. Само, че аз минавам на друго ниво - никакви онлайн поръчки вече Joy
Писна ми само куриерите да са на далавера. Нито часовника, нито панталоните, нито палтото.
Само едно рокля, дето ей така я пуснах, тя пък ми лепна. Сега търся мероприятие за нея Satisfied

Али, да стискаме ли още палци.

# 113
  • Бургас
Вчера почетохме Св.Варвара с боб, днес по традиция се меси, но ще мина метър с тестото за пица от Лидл Joy, утре ще се постарая повечко за именика, макар че си поканил гости /нашите и майка си/, но си заръчал какво да приготвят Joy

Оправих днес празничния маникюр, водих Вики на ваксина, че и 2 броя, и мисля да приключа деня с филм.

Руми, аз пък имам мероприятие, но нямам рокля. Даже не знам закога се мотая още, ни тоалет, ни обувки.

# 114
  • На брега на реката
Благодаря ви, за мненията!
Хич не към наясно и затова поисках съвет!
Мони, то при мен май е точно ларингитна кашлица.
Гърлото ми е слабо място, още от дете,  но при първа възможност ще пусна гърлен секрет.

Селесте,  дай да го видим този маникюр!

Руми, що така с тези поръчки?!

# 115
Буб, за ларингитна кашлица- сироп Димекс.

# 116
Руми, ако е куц период за онлайн шопинг, не смея да отворя един кашон, който е почти колкото мен голям Grinning
По обяд успях да се пребия и за днес не искам повече разочарования.

# 117
  • Бургас
Лино, то пък не може само каръци. Отваряй смело!

Бубе, ей го
Скрит текст:

# 118
Хубав пръстен, хубав маникюр Grinning

Лин, и аз не знам. Всъщност ставаха нещата, но нещо с размерите не е както трябва. Например палтото ми беше голямо, ама на ръкавите и на дължина добре. По-малкият номер ще ми е малко със сигурност.
Панталоните по същият начин. Обувам, закопчавам, но по-впито отколкото трябва. Следващият номер ще ми е голям. Ей такива ми ти работи. И то марки, не някой парцал. Ми за толкоЗ пари искам да ми е добре.

Минавам на шопинг по магазините. Ще си пробвам, меря и така.

# 119
Руми, същото и при мен тези дни.. дребни, но дразнещи неуредици.

Общи условия

Активация на акаунт