Достатъчна ли е слънчевата светлина, за да си набавяме необходимия витамин D

• 8 449
  • 252
  •   1
Отговори
# 105
Няма как през зимните месеци да получавам достатъчно витамин Д,затова си набавят чрез хранителни добавки

# 106
През зимните месеци семейно взимаме витамин Д допълнително. Иначе целогодишно хапваме сезонни плодове и зеленчуци. И обичаме разходките.

# 107
През зимните месеци не се набавя необходимото количество витамин D. Затова се набавя чрез хранителни добавки. Целогодишно хапвам сезонни плодове и зеленчуци. Старая се да правя разходки навън и през зимните месеци.

# 108
Много разходки правя и се старая да се храня здравословно,но това не е достатъчно за набавянито на неоходимото количество витамин Д на организма,Хапвам повече плодове през зимата

# 109
  • София
Категорично не си набавям достатъчно витамин Д чрез здравословен начин на живот и разходки на открито и съм в недостиг. Пия витамин Д целогодишно, поддържаща доза.

# 110
  • Другата България
Не мисля че си набавям достатъчно витамин Д, особено през зимата. Старая се да се храня разнообразно, но не водя напълно здравословен начин на живот. Прекарвам малко навън, и надали е достатъчно.
Бих пробвала вашите добавки, за момента приемам Вигантол.

# 111
Не, не си набавям достатъчни количества витамин D, имам латентен дефицит и приемам хранителни добавки през зимата постоянно.

# 112
Смятате ли, че набавяте на организма си достатъчно витамин D чрез здравословен и пълноценен начин на живот? Как се храните през зимните месеци и прекарвате ли достатъчно време на открито или сред природата?

Не си набавям достатъчно със сигурност, затова и приемам добавки целогодишно.
Храня се предимно с местни и сезонни продукти, но не консумирам риба, което вероятно също допринася да не ми е достатъчно.

# 113
Не е достатъчен вит.Д през зимата,а и здравословното хранене по празниците липсва/Все по рядко намираме време да прекарваме сред природата през който и да е месец от годината.

# 114
Не, не е достатъчен витамин D, който усвоявам от слънцето, както през зимата така и през другите сезони при мен. Лабораторните изследвания, които ми пусна ендокринолог показаха 3 пъти по-ниски нива от долната граница на нормата и в момента вземам таблетки, с които да влезе в норма. След 4 месеца ще видим резултата.

# 115
Не е достатъчен, не прекарвам достатъчно време на открито, не мога да кажа и че се храня особено качествено. Затова съм с дефицит на витамин Д и го приемам като добавка.

# 116
През зимата приемаме допълнително витамин D. При всяка възможност излизаме сред природата

# 117
Със съвременни начин на живот категорично не .

# 118
  • София
Не успявам да си набавя достатъчно витамин Д по естествен начин и за това свидетелстват показанията на витамина в ежегодните ми изследвания. Винаги се налага да правя курс с витамина, за да достигна оптимални стойности.

Не обичам студеното време, затова през студените дни не прекарвам много време навън.

През зимата храненето ми не се променя особено, старая се винаги в менюто ми да има протеин, сезонни зеленчуци и плодове.

# 119
Не, не си набавям достатъчни количествo витамин D. Приемам постоянно хранителни добавки през зимата.

Общи условия

Активация на акаунт