Достатъчна ли е слънчевата светлина, за да си набавяме необходимия витамин D

• 8 454
  • 252
  •   1
Отговори
# 90
Приемам витамин Д допълнително, също така давам и на моето семейство. Всеки ден излизам с детето макар и да няма слънце, но да е на въздух. Старая се менюто да е разнообразно, но не винаги се получава.

# 91
През зимните месеци не успяваме да си набавим нужното количество вит. Д нито през часовете прекарани навън , нито чрез храна. Нужен е допълнителен прием.

# 92
Преди нямах дефицит на Вит. Д, но от окт. 2022 имам. Като хранене през зимата не приемам нищо специално. Приемам витамин Д под формата на капки. На слънце през зимата имам възможност да стоя през събота и неделя.

# 93
Смятате ли, че набавяте на организма си достатъчно витамин D чрез здравословен и пълноценен начин на живот? Не, не мисля, че успявам. За съжаление и изследванията го показват.
Как се храните през зимните месеци и прекарвате ли достатъчно време на открито или сред природата? През зимните месеци повече залагам на добавките с витамин Д. И се старая да се разхождам на открито в по-слънчевите дни.

# 94

Мислех, че мога да набавям достатъчно вит.Д чрез храната, но едно изследване показа, че нивото не е достътъчно в организма ми. През зимата предимно съм на закрито, не излизам навън при студено време, храня се балансирано, с плодове и зеленчуци от магазина, опитвам се да избера сезонни, доколкото е възможно.

# 95
"Страдате ли често от проблеми със синусите, запушен нос, сухота или друг назален дискомфорт? Как се справяте?"
   През зимните месеци редовно съм със сухота в носа чак до болка . Използвам разни овлажнявщи лигавицата кремове ,но без ефект .

# 96
  • ВАРНА
Не съм сигурна, че успявам да си набавям необходимото количество витамин Д по естествен начин, особено през зимните месеци.
Старая се да прекарвам повече време навън, но не винаги е достатъчно.
Зная, че е нужен допълнителен прием на вит. Д.

# 97
Сигурна съм, че не получавам достатъчно вит.Д, затова си го добавям.

# 98
  • София
Мисля, че всеки организъм е различен. Специално за мен не прекарвам достатъчно време навън и затова понякога пия течен вит.Д
Знам, че за да се усвои добре вит.Д трябва да се приеме с мазно ястие. Специално това ми е трудно, тъй като не обичам мазно, затова поне спазвам да се приеме с храна.

# 99
през зимата изпадам в недостиг на витамин Д, който приемам с добавки

# 100
Сигурна съм, че не получавам достатъчно вит.Д, затова го добавям.

# 101
  • in Wonderland
Не е достатъчен за мен витамин Д през зимата, макар че се опитвам да прекарвам колкото е възможно повече време навън. През зимата се храня с повече  плодове.

# 102
Храня се както обикновено. Когато времето позволява се разхождам в планината.

# 103
Не е достатъчно витамин Д през зимата. От 2 години се зарича да пия витамин Д, и сега пак съм в процес на търсене на най-добрите.
Прз зимата се  храня, както и през лятото.с тази разлика, че през лятото консумира свежи зеленчуци за салата, а през зимата консервирани.
Разхождаме се много с децата през всеки сезон

# 104
  • гр. Кюстендил
Старая се често да излизам през зимните месеци навън, особено ако е и слънчево, защото съм с малко дете и знам, че и той има нужда. През зимата наблягаме вкъщи на супите, варива и месните деликатеси /суджук и пастърма Simple Smile /

Общи условия

Активация на акаунт