Достатъчна ли е слънчевата светлина, за да си набавяме необходимия витамин D

• 8 446
  • 252
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Смятате ли, че набавяте на организма си достатъчно витамин D чрез здравословен и пълноценен начин на живот? Как се храните през зимните месеци и прекарвате ли достатъчно време на открито или сред природата?

Не, не мисля, особено през зимата. Гледам да се храня разнообразно, но не прекарвам достатъчно време навън.

# 136
  • Бургас
Разбира се че не едостатъчна слънчевата светлина през зимата за набавяне на вит.Д.Затова ние цялото семейство пием перли вит.Д от 1000ед.

# 137
Пия допълнително вит. Д, защото не прекарвам достатъчно време на открито.

# 138
Смятате ли, че набавяте на организма си достатъчно витамин D чрез здравословен и пълноценен начин на живот?

Ми, май не.

Как се храните през зимните месеци и прекарвате ли достатъчно време на открито или сред природата?
С повечко месенце, сладкиши и туршийки. По-принцип прекарвам доста време на открито, но когато е студено си стоя вътре.

# 139
  • София
Почти през цялата година се налага да аз и децата да пием допълнително витамин Д. Едното почти постоянно е навън и съобразява храната си, така че взима допълнително само през зимата. Другото предпочита да си седи вкъщи и дори през лятото е с недостиг.

# 140
Ежедневието ми е такова, че по отношение на здравословното, не е пълноценен. През лятото успявам да "открадна" малко слънце, но знам , че не е достатъчно.. Храня се почти здравословно (лични критерии), но природата е далеч от мен, предимно съм в закрито пространство.

# 141
  • Враца
Смятате ли, че набавяте на организма си достатъчно витамин D чрез здравословен и пълноценен начин на живот? Как се храните през зимните месеци и прекарвате ли достатъчно време на открито или сред природата?

1. Не, не смятам.
2. Храня се предимно с месо. Не прекарвам достатъчно време на открито.

# 142
  • София
Въпреки здравословното хранене и времето прекарано навън, дори и през лятото не успявам да набавя необходимото количество витамин Д. Ето защо вземем капки или капсули допълнително.

# 143
  • Пловдив
Храня се разнообразно и пълноценно и всяка свободна минута прекарвам навън, но със сигурност не е достатъчно, за да набавя дневната препоръчителна доза на витамин D през есента и зимата.

# 144
Гледаме да сме максимално навън, но работата отнема доста от малкото слънчеви дни. Зимата се храним традиционно, много ябълки, круши, тикви, зелечунци само на туршии, като цяло не одобрявам оранжерийното производство /по-скоро сортовете, които ползват/. Детето приема витамин д, ние не, вероятно трябва да се изследваме и да започнем, ако има нужда.

# 145
  • Бургас
Старая се да се храня здравословно и се надявам, че приемам достатъчно витамин с с храната.
Прекарвам доста време навън през зимата, но винаги съм много облечена и само лицето ми е изложено на слънце и не съм убедена, че това е достатъчно.

# 146
Смятате ли, че набавяте на организма си достатъчно витамин D чрез здравослов
Не само, че не смятам, но и не набавям витамин D. Имам дефицит на витаминана и приемам допълнително под формата на хапчета. Храната не е достатъчна за набявенето му, зимата ядем характерните плодове и зеленчуци за този сезон, не купувам оранжериини. Не ми остава достатъчно време за стоене навън покрай работата и домашните задължения.

# 147
Масово витамин Д не е достатъчен да се набавя от слънцето, дори имам позната, която лятото е по цял ден навън и пак  има недостиг. Аз съм с доказан такъв и постоянно приемам витамин Д, давам и на детето.

# 148
Не съм изследвала нивото на витамина, но предполагам, че е под нормата. Не прекарвам и много време на открито.

# 149
  • София
Не мисля, че прекарвам достатъчно време на открито, особено през зимата. За това пия допълнително витамин Д.

Общи условия

Активация на акаунт