Парфюмни размисли и страсти - 287 тема

• 83 611
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
  • Отвъд алеята зад шкафа
За същия става въпрос. Остава неясно обаче дали усещате оригинала или някое от копията.
Преди няколко дни за първи път ме лъхна от мъж и много ми хареса. Даже се подсетих, че го имам и на следващия ден си го сложих. Има извънредна трайност и сила. Много ми е любим.

# 226
И аз по-скоро го харесвам, но удря околните като юмрук в носа, и затова изключително рядко го ползвам. Просто не намирам подходящ момент да се пръсна с него, освен за разходка из гората, или докато си ровичкам из градината сама Grinning

# 227
В носа ви удрят хилядите имитации от които на човек наистина може да му се обърна стомахът, но оригинал-ЪТ няма как да ви причини дискомфорт-за екстракта говоря, а и парфюмната вода също.....

Последна редакция: чт, 21 дек 2023, 11:23 от macadamia

# 228
О, тук не съм съгласна. Точно оригиналът, и то върху мен самата, понякога ми харесва, а понякога ме задушава. И това само от едно пръсване. Не бих го причинила на колегите си, например.

# 229
Моите колеги са във възторг и ходят след мен като кученца и го нося с 5.6 фъс, но да уточня - екстракта, който е много по-заоблен и красив от парфюма .....

# 230
Моя колега носи парфюма Бакара почти всеки ден и и стои страхотно. Аз моя рядко го нося, но ми е приятно да усещам нейния често.

# 231
Копията са като удар с мокър и миризлив парцал. На мен оригиналът вече ми мирише на болница също за съжаление, но далеч по- малко зле. С екстракт опит нямам, но едп- да. Приятел ползва оригинала едп и на него съвсем тежко ми седи. Отливката ми ще станат две години откакто си седи и чака да ми се върне преди ковид носа. Обожавах го преди това, но с много тестване на аромати и след изкаран вирус ми се промени обонянието и усещам бинтове. И вече от белоцветни често ми става лошо или изобщо не ги усещам даже току що напръскани Grinning

# 232
  • Бургас
Аз тотално се омотах. Поръчах си Италика , уж ми хареса, но за карък са ми изпратили мостра на Cadenza на Sospiro. В ботаническа градина не знам как мирише , но тази палитра от цветя е неописуема. Вече два часа се редуват от хубави , по-хубави цветя. Такава зеленина и свежест не бях срещала./освен в някой омекотител за дрехи, но това е друга тема/ Simple Smile 
Италика ми бледней днес , ще му дам шанс утре.

# 233
Аз, понеже казах, че не искам и няма да имам никакви парфюмни подаръци... но, понеже много се обичам, си самоподарих Dior Tobacolor. 🤩
Не можах да чакам намаления, сайбър-майбър; аз като искам нещо, го искам веднага. ❤️‍🔥
За първи път поръчвам от сайта на Диор... е, няма такава красота! Том Форд и Ланком, от които съм пазарувала директно, са като бедни селяндури пред презентацията на Диор.
Няма да си отварям парфюма до Коледа, когато ще съм на гости и ще съм с него. Нямам търпение! 😍
Божке, имах най-прекрасният ден от много време насам (а Tobacolor беше черешката)! ❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥

Относно Бакара Руж - когато го тествах преди години, и не беше известен, направо се влюбих от раз! Никога не бях подушвала нещо подобно. Миришеше ми на ягоди, на захарен памук... Само че ценово изобщо не ми беше по джоба.
После и да беше, имаше други, които все го изпреварваха.
И още по-после, стана масов; дали имитации или не, няма значение. Подушвам го на работно място, супермаркети, фитнес, тоалетни, презокеански почивки... Ами, не мога. Не го понасям вече, досаден е до ужас.
Надявам се, след 10 години да бъде забравен, та аз да си го припомня.

П.П. Не е до самия аромат, така съм с всичко, което ми се натрапва против волята ми - музика, тренд, whatever... 😏

# 234
Днес нося Chloe Nomade Naturelle. За мен този парфюм олицетворява флирт. Плодово-цветен, сладък, но не плътен, долавям и лека алкохолна нотка.
Виждам го така:
Скрит текст:
А за музикален фон:
https://www.youtube.com/watch?v=IWIxA7M_-ZA

# 235
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз си поръчах Tobacolor, обаче ще ми го донесат от Франция чак преди НГ, а аз  вече нямам търпение. От 3-те, които съм пробвала - Vanilla Dioramа, Fève Délicieuse, Tobacolor единствен ми хареса така, че да искам цяла бутилка.

Днес бях с Лира, ама много слабичка ми идва и някак постна само с тази ванилия, която усещам. За вкъщи е ок, ама за навън не ми е достатъчна. Установих, че парфюми, базирани основно на ванилия, не ме впечатляват и сякаш ми липсва нещо в тях.

# 236
Мъжът ми много харесва BR. Има си един 200 мл extrait, който така си стои неуважен, защото пък аз не го понасям 😆

# 237
Мили момичета и момчета,

Спешно имам нужда от помощ! Трябва да купя подарък за 10 годишно момиченце. Не я познавам лично, но искам да я изненадам с нещо подходящо за нейната възраст и разбира се, щом задавам въпроса си тук, подаръкът е с парфюмна насоченост. Може и да е някакво козметично комплектче. Наистина ми е трудно сама да преценя. Ценови лимит, все пак да е до 100 лв.
Пропуснах да питам още нещо: подарък за мъж, 42 годишен, мисля, че не харесва много тежки ухания. Ако някой от Вас би могъл да ме посъветва.

Благодаря Ви!

Последна редакция: пт, 22 дек 2023, 09:33 от Анонимен

# 238
Мили момичета и момчета,

Спешно имам нужда от помощ! Трябва да купя подарък за 10 годишно момиченце. Не я познавам лично, но искам да я изненадам с нещо подходящо за нейната възраст и разбира се, щом задавам въпроса си тук, подаръкът е с парфюмна насоченост. Може и да е някакво козметично комплектче. Наистина ми е трудно сама да преценя. Ценови лимит, все пак да е до 100 лв.
Пропуснах да питам още нещо: подарък за мъж, 42 годишен, мисля, че не харесва много тежки ухания. Ако някой от Вас би могъл да ме посъветва.

Благодаря Ви!
Парфюмите на Ариана Гранде се харесват от момиченцата. Погледнете Cloud - има го син, тъмно син и розов. Розовият е най-новия, от тази година. Имам бегли спомени да съм го пробвала и май беше доста сладък. Дъщеря ми имаше синия (светло син) и си го харесваше. Признавам, че и аз съм го носила, макар да е по-инфантилен млечно-сладък, но не чак сладникав, аромат. Има и други парфюми на Ариана Гранде, включително и сетове от мини опаковки.
Някакво Дейзи на Марк Джейкъбс също е вариант за момиченце.

Повлияна от темата, вчера влязох в магазин да пробвам конкретно Бакара руж. Първо ми се изпречиха обаче Van Cleef & Arpels. Харесах си Orchidee Vanille като аромат - изключително деликатен, сладко нежен, но пък и изключително слаб на моята кожа. До Бакара руж така и не стигнах, голяма лудница беше.

# 239
Христина, един от най- хубавите ми подаръци като дете беше сет от парфюми в мини опаковки. Не бяха "момичешки", а съвсем истински парфюми - Шанел, Ланком, Диор, не ги помня всичките, но бяха десетина шишенца. Магия, вълшебство!

Общи условия

Активация на акаунт