Парфюмни размисли и страсти - 287 тема

• 81 951
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
  • в голямото село
Не знам защо съм решила да започна годината с един Xerjoff. Може би повлияна от миналогодишния удар с цените без аналог, който изпуснах.Но ми е влязла мухата в главата и туй то.
Знам, че има и къде да тествам, ама ще мога чак уикенда, а до него цели 2 дни

# 376
  • виртуално
Не знам защо съм решила да започна годината с един Xerjoff. Може би повлияна от миналогодишния удар с цените без аналог, който изпуснах.Но ми е влязла мухата в главата и туй то.
Знам, че има и къде да тествам, ама ще мога чак уикенда, а до него цели 2 дни
Аз я завърших така Simple Smile
Равносметката ми е, че Italica беше ужасна за мен и веднага я разкарах.
Lira e доста приятна, но тиха като аромат .
Bouquet Ideale и Dolce Amalfi станаха безумна любов и взех по 2 бутилки
... в app на Висша козметика в момента са по 102.85, което е една прекрасна цена

# 377
На мен italica ми звучеше като много мой аромат ,но нещо не ме грабна върху мен. Лирата е приятна ,но ми  е много тиха и прибрана.

# 378
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз имах огромни очаквания към Италика, а се оказа единият от 2 аромата, които във фрагрантика сложих в графата "парфюми, които мразя" - докарва ми на сдъвкана миризливка, на насекомо или листа зелен кориандър, които ненавиждам. Каква Коледа, какви бадеми? Добре че, не го купих на сляпо, точно покрай намаленията във ВК.

За лирата съм съгласна - приятна, но тиха и прибрана. Букетът и Долче Амалфи ми харесват, други май не съм пробвала от серията.

# 379
Нов Initio:

По нотките звучи като по-дамски вариант на Side Effect.

Ще има и нов Flowerbomb с манго:
https://www.fragrantica.com/perfume/Viktor-Rolf/Flowerbomb-Tiger-Lily-88986.html

# 380
Колко са ни различни възприятията. Аз обожавам Италика и Лира. Разкошни са и двата. Амалфи от проба ми се стори приятен, но доста обикновен лимонест, а идеалният букет размених много скоро след придобиването му. Нито ми беше идеален, нито букет. / не че съм очаквала букет, в смисъл цветен, бях му проверила пирамидата/ Забелязвам, че тези, които хъресват първите два, не харесват другата двойка и обратно. Много интересен факт.

# 381
  • Бургас
Аз не харесвам и четирите, от Италика ми призлява.Лира е фино изпълнена, но не е за мен, другите два са ми безразлични.

# 382
За много години, бъдете здрави!
Този Flowerbomb с манго звучи добре. Аз осъзнах, че Valentino Donna Born in Roma Coral Fantasy не е никак лош и май имам нужда от такива плодови аромати.

# 383
За много щастливи и парфюмни години!
Като чуя манго и наострям уши, дано да е нещо подобно на круизния ангел от 2019 тази нова бомба! Не ми е харесала нито една от тях до сега, но това ще го пробвам веднага щом се появи.
Guidance мириса един месец! от блотер, на който бях пръснала веднъж и се усещаше в цялата стая. Няма какво да се коментира относно трайност и проекция, и аз го харесам и за сега нося едно малко количество, като свърши, ще мисля за още.
Единствено се надявам да не го постигне съдбата на бр540 и ерба Пура и имитациите му да дебнат из зад всеки ъгъл, буквално. Възненавидях ги именно заради това, не защото сами по себе си са лоши...
Най - много ми харесва началото му, когато се усеща лешник, след като беше спрян Angel Muse не бях откривала другаде ясно изразена тази нотка.

# 384
Ясно е, ще трябва и аз да пробвам Guidance... хаха.

# 385
Харесвам силно и четирите парфюма на Ксерджоф. Букета ми е най-любим, после Лира, после Амалфи и накрая Италика.

# 386
Аз осъзнах, че Valentino Donna Born in Roma Coral Fantasy не е никак лош и май имам нужда от такива плодови аромати.
Ползвах го миналото лято. Приятен, освежаващ, ненатрапчив.

# 387
Тествах Италика и Букета. Италика беше твърдо не. Букетът ми беше на кантар -- отварянето не ми хареса хич за разлика от базата. Но замина и той в небитието.
Имах голямо желание да тествам Амалфи; поръчах насляпо и после се зачетох във Фрагрантика... Масовото му сравнение с дъвка ме отказа тотално; кой иска да ухае на дъвка... Не и аз. Отказах го.
Та засега приключих с този бранд, макар че имам желание да пробвам още 2-3 аромата.
Желая на всички пишещи в темата много нови парфюмни любови през новата година 🥰

# 388
Успешна и благополучна година, мили парфюмни хора!

За тази година ще се концентрирам да нося парфюмните си подписи. Покупките, мисля да сведа до минимум, и най-вече да са запаси от любими аромати. А, каня се също на един Feve Delicieuse Dior, но дебна за 40мл, че големите шишета ми се струват разводнени.

Като равносметка, тази година се отървах от доста шишета, дори и такива наскоро влезли в колекцията ми. Само в един единствен парфюм се влюбих от първо помирисване, и който купих веднага след това и се превърна веднага в много мой. Рядко се случва това.

Та изводът е - минавам на минималистичен режим Simple Smile

# 389
  • в голямото село
Хайде сега да кажа какви ги сътворих аз с Xerjoff - отказах се тотално от виолетковия La Tosca, въпреки, че ще го открия за проба, решила съм го. Насочих мислите си другаде и вече чакам поредния чифт нови обувки. Ноооо....не, не ми излиза от ума този Xerjoff. Забелязала съм че имам допирни точки във вкуса ми за парфюми с Денси и Рапунцел и хоп поръчах от Висша козметика едно Амалфи. Вече спокойна, че ще го имам получавам обаждане от сайта с извинение, че не е наличен да си избера друг. И това не ме спря и сега чакам моето Амалфи от друг сайт. Надявам се да си допаднем, а и да подхожда на новите ми обувки.
Мерси момичета за помощта ще пиша като пристигне.Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт