Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 55 955
  • 873
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте! Бихте ли ми помогнали с разчитането на изследванията?

# 166
И аз се притеснявам, а докторът май няма да ми отговори скоро. Ако някой разбира нещо, моля да помогне. При прегледа ми откри малка миома, както и голяма "раничка". Правихме и тест за HPV, за високорисковите типове, излезе негативен.

Скрит текст:

# 167
Може ли някой да ми разясни какво и от какво е това, преди по малко от месец бях оперирана и сега пак се получава 😞😞😞😞
От какво точно сте оперирана и на същото мястото ли е правено изследването?
---
Почти нищо не се вижда. По какъв повод точно е приеман бисептол?
Съмнение за уроинфекция,понеже имаше болки .Докато излязат резултатите.Урината е чиста,в кръвните изследвания има отклонения.Ще се опитам да сложа по ясни снимки.
Скрит текст:

Снимала съм само тези ,които не са в норма,понеже от телефона ми дава много страници и да не пълня темата
Кръвната картина основно говори за бактериална инфекция и/или алергична реакция. Защо обаче не е изследван самият бъбрек?
---
Оптимални са ти стойностите, само Т3 няма, но тези са си добре.

Много благодаря!

Пуснах и инсулин и глюкоза. Не съм правила обременяване, само на гладно изследване. Инсулинът ми е 8,66 mU/L, глюкозата е 4,61 mmol/L.

До колкото разбирам това не са лоши стойности. Така ли е? На метформин съм, но напоследък се изпуснах и качих пак доста тегло. Спортувам, гледам да се храня правилно, но преживях огромен стрес и малко се предадох. Чудя се дали с тази доза на метформина съм ок. По принцип на гладно стойностите винаги са били ок, но след обременяването скачат много.
Щитовидната жлеза е добре. Инсулинът трябва да е под 7, оптимално под 5.
---
От значение е дали сте бременна и ако да, в коя седмица?
---
И аз се притеснявам, а докторът май няма да ми отговори скоро. Ако някой разбира нещо, моля да помогне. При прегледа ми откри малка миома, както и голяма "раничка". Правихме и тест за HPV, за високорисковите типове, излезе негативен.

Скрит текст:
Има данни за абнормално образувание на повърхността на маточната шийка, което може да е доброкачествено, пред-раково или раково. Настоящият тест не може да определи дефинитивно и вероятно ще ви направят друг, за да се конкретизира дали има вредна патология или не.

# 168
Резултатът ясно показва, че не е бременна. Това изследване не се интерпретира взависимост от това дали е бременна или не.

# 169
Резултатът ясно показва, че не е бременна. Това изследване не се интерпретира взависимост от това дали е бременна или не.
Така ли? Интересно. Споделете ни тогава, как се интерпретира, а след това го интерпретирайте все пак.

# 170
Моля за разчитане на резултатите, детенце на 5г. С температура от два дни. Вирусно ли е?

# 171
От КК не може да се каже дефинитивно, но не е изключено. Имате ли по-стари изследвания? Там тромбоцитите в норма ли са?

# 172
Така ли? Интересно. Споделете ни тогава, как се интерпретира, а след това го интерпретирайте все пак.
Интерпретирала го е. Видимо резултата е "<2.000", а границата е "над 5.000", т.е. под нормата е.

Ако беше над нормата, а нямаше вариант да е бременна, то се третира като туморен наркер (но там май числата са "космически" високи)

# 173
Нищо не е "интерпретирала".

Според тази таблица, жената е в или около 5 Г.С.:

Но ние нито знаем по какъв повод е пуснат тестът, нито какво цели да се установи. Не случайно попитах и авторката, преди да говорим за 'интерпретиране'.

# 174
Точките и запетайките, които се ползват в Българяи са особено объркващи, а очевидно лабораторията е сложила "." за десетична запетая, гледайки референтните стойности Hands V (А някаква логика би ли имало нормата да е над 5 000, ако гледаме таблицата която очеиззвадно е с над 5 наличие на бременност?)
Щом не пише точно число, а "<" от нещо си, то очевидно е под границата на чувствителност на уредите.

# 175
  • София
Привет,
може ли съвет за разчитане на резултати от микробиология? Бременна съм в 14 гс, ако това има значение.

# 176
От КК не може да се каже дефинитивно, но не е изключено. Имате ли по-стари изследвания? Там тромбоцитите в норма ли са?

Да, в норма са.

# 177
Скрит текст:
Заяждането ти е излишно. Разбирам че се чувстваш компетентен по всички въпроси, но по този определено не си. Под 5 miu/ml резултата е отрицателен, от 5 до 25 сива зона, над 25 положителен. За бременност говоря, ако не си наясно.

Дописвам. Гестационната седмица се изчислява на база последна редовна менструация. Тази таблица, която си копирал, предполагам ти направи впечатление, че за 5 г.с. стойностите са между 217 -7.138 Някак нелогично е числото до, да е по-ниско от числото от.

Последна редакция: пт, 22 дек 2023, 17:28 от Minnie.Mouse

# 178
Обожавам непознати да се обръщат към мен с "ти" и да водят академичен спор с неграмотно написано твърдения.
А авторката просто трябваше да посочи причината за пуснатия тест и какво целят да установят нейните лекари.
---
Да, в норма са.
Тогава по-скоро нямате повод за притеснение.
---
Привет,
може ли съвет за разчитане на резултати от микробиология? Бременна съм в 14 гс, ако това има значение.

Изследванията ви са безпроблемни.

# 179
И аз обожавам непознати във форум да се представят за академици. Особено ми харесват такива академици, които когато нямат аргументи, използват обиди.
Между другото, общуването във форум е неформално такова и не изисква да се обръщаш към непознатия ник на "вие".

Общи условия

Активация на акаунт