Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 56 031
  • 873
  •   1
Отговори
# 225
Аз така на парче и да задавам по един въпрос след друг не виждам смисъл.

Имате или инфекция на уринарния тракт, или конкретно бъбрека, вероятен пиелонефрит и/или бъбречно увреждане, дали от инфекция или др. заболяване.

Качихте изследвания, дадох ви конкретни насоки. Друго не мога да ви помогна.

# 226
Аз така на парче и да задавам по един въпрос след друг не виждам смисъл.

Имате или инфекция на уринарния тракт, или конкретно бъбрека, вероятен пиелонефрит и/или бъбречно увреждане, дали от инфекция или др. заболяване.

Качихте изследвания, дадох ви конкретни насоки. Друго не мога да ви помогна.

Благодаря ви.
Нямам парене при уриниране, нямам болки ниско долу. Всичко започна с болки в корема, гърба и кръста.

# 227
Ако е пиелонефрит, за какъвто има известни данни и не се лекува, уврежданията може да са трайни и необратими.

# 228
  • София
Бих искала да си направя кръвни изследвания за нивата на някои важни витамини и минерали.  Моля, за препоръка какво точно да поискам? За протокола -жена, 50 г, без сериозни здравни проблеми (не че липсват, за съжаление, но като цяло не са болки за умиране). Всяка година правя профилактично пълна кръвна картина, но бих искала да разбера повече за нивата на вит Д, вит К, селен, цинк, например... Благодаря предварително.

# 229
Аз лично не виждам повод за драма. По-скоро попитайте хематолога какво е визирал с метилираната форма, покажете му изследването и координирайте с АГ, за да е ясно кой какво вижда и цели.

Благодаря ви Simple Smile На 11.01 съм на консултация и ще го обсъдя с гинеколога. До тогава ще пия и метилираната, защото не ми е спокойно да остана само на тази в добавката.

# 230
Бих искала да си направя кръвни изследвания за нивата на някои важни витамини и минерали.  Моля, за препоръка какво точно да поискам? За протокола -жена, 50 г, без сериозни здравни проблеми (не че липсват, за съжаление, но като цяло не са болки за умиране). Всяка година правя профилактично пълна кръвна картина, но бих искала да разбера повече за нивата на вит Д, вит К, селен, цинк, например... Благодаря предварително.

По мое мнение е хубаво да проверите -  желязо, фолиева киселина, В12 и Д. Относно селен много рядко някой е в дефицит, цинк ако пускате е хубаво да проверите и мед, защото те са зависими по между си.

# 231
Здравейте,
Колко е оптимална стойност на фолиева киселина при опити за забременяване ?
Аз съм в референтите, но се чудя дали все пак не е ниска. Иначе започнах да пия.

14 nmol/ l ( реф са 8.6-36.3)

# 232
Здравейте,
Колко е оптимална стойност на фолиева киселина при опити за забременяване ?
Аз съм в референтите, но се чудя дали все пак не е ниска. Иначе започнах да пия.

14 nmol/ l ( реф са 8.6-36.3)

Около горна граница 30+.

# 233
Здравейте, моля за съдействие за разчитане на следното изследване на дете:

Последна редакция: вт, 02 яну 2024, 20:20 от Edna001

# 234
Здравейте! Днес си пуснах някои изследвания, които били важни при опити за бебе. Преди 2 месеца пуснах полови хормони и за щитовидна, всичко е наред. Тогава витамин Д ми беше 19. Веднага започнах спрея на Better you,но явно не ми действа, защото за 2 месеца стойността е паднала на 11. Отделно този месец имах нещо, като паник атаки. Затова пуснах и витамин б12, очевидно е ниско. Съвети какво да приемам да ги вдигна малко и виждате ли нещо нередно в другите изследвания? Благодаря предварително.

# 235
  • Melmak
Bibi85, спрейът на бетър ю е с добри отзиви. Влез в темата за витамин Д и прочети. Вероятно не приемаш достатъчна доза и за това нямаш напредък.

# 236
Bibi85, спрейът на бетър ю е с добри отзиви. Влез в темата за витамин Д и прочети. Вероятно не приемаш достатъчна доза и за това нямаш напредък.

Точно затова се спрях на него. Моят е 3000 единици, явно ми е малко.

# 237
  • Melmak

Да, много е малко. Няма как да наваксаш такъв дефицит. Влез в темата за витамин д и чети, много е полезна. Аз благодарение на тази тема се справям с дефицита си.

# 238

Извинявай ако въпросът ми е глупав, но ще го спомена, защото първият път и аз се бях объркала. Нали знаеш, че едно впръскане от спрея е 1000 единици, т.е. 3000 единици са 3 впръсквания? Аз приемем от доста време 5000 единици (3000 с К2 и 2000 без, пак на Better you) и бавничко, но определено вдигам нивата.

# 239
Да, знам , пръскам 3 пъти, но явно е малко. Сега ще вляза да прочета. Благодаря много!

Общи условия

Активация на акаунт