Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 54 581
  • 873
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, може ли да ми разчетете резултатите от поредните ми изледвания и да ми дадете насоки за лечение или допълнителни изследвания.
Благодаря ви

# 331
  • Пловдив
Здравейте.Може ли мнение за тези изследвания.Пускани са по време на профилактичния годишен преглед при джипито

# 332
Здравейте.Може ли мнение за тези изследвания.Пускани са по време на профилактичния годишен преглед при джипито
Имате или инфекция на уринарния тракт, или бъбречно увреждане. Второто е по-вероятно. Консултация с нефролог/уролог е наложителна.

# 333
  • Пловдив
Ами не,нямам уж нито инфекция,нито бъбречно увреждане.Последните месеци се боря с упорита бактериална вагиноза.Гледана съм от уролог на ехограф,заради болки в кръста и ниско долу в корема,но ехографски всичко е наред и с бъбреци и с пикочен мехур

# 334
Креатининът бил е изследван преди?

# 335
  • Пловдив
Да,последно преди две години,но в друга лаборатория.Последно беше 88 при стойности на лабораторията до 96зажени.А сега ги правих в Писанец,където референтните стойности са доста по различни,виждат се на изследването,което съм прикачила

# 336
Значи и тогава е бил висок.
Референтните стойност са измислени. Горна граница 121... някой друг ден.
Както и да се гледа, креатинин 106, освен ако няма друго обяснение, като да сте била жадна преди даване на кръв, е доста висок и говори за редуцирана глумерална филтрация на бъбрека.
Не знам какъв е този "Писанец", но е хубаво да си направите изследвания в по-реномирана лаборатория -- Бодимед, Синево, Цибалаб... Цибалаб имат два пакета за бъбрек -- обикновен 10лв; и разширен - 32лв. Направете си поне обикновения. А аз ви съветвам да изберете по-скъпия и към него да добавите микроалбумин.
Това ще покаже как реално работят бъбреците ви.

# 337
Здравейте! Моля ви за съвет. Направих си контролно кръвна картина и ме притеснява, че повечето показатели са на Горна граница. Относно инсулина са взети мерки, диета и лечение. Имам инсулинова резистентност и към момента се наблюдава подобрение (беше по-високи стойности). Питането ми е относно кръвната картина. Казаха ми, че трябва да се консултирам с имунолог. Имам много суха кожа и Често боледувам. Пия витамин Д + добавка за имунната система. Миналата година отново левкоцитите бяха завишени. Те почти постоянно са завишени, т.е. при всяка кръвна картина. Трябва ли да предприема прочистване на организма и с кой лекар да се консултирам? Какъв е Вашият съвет? Благодаря!

# 338
Кръвната картина е в норма Имунолог или хематолог няма да предприемат нищо на база само нея. Пушач ли сте, понастоящем или близкото минало? Имате ли в семейството хора с автоимунни заболявания?

49 инсулин, ако е на гладно, е страшно много. Дано овладеете ситуацията бързо.

Проверявали ли сте щитовидна жлеза, вит Б9-Б12, железен профил, черен дроб, бъбреци, хормони?

# 339
Здравейте,
Моля за разчитане на резултати от обременяване с глюкоза и клинична химия.Имам час за преглед при ендокринолог чак след 14 дни.
Жена на 33 години, 165 висока 58 кг.
Благодаря ви

# 340
Колко време трябва да мине след прием на антибиотик за Еколи в урината за да пусна пак изследване?

# 341
Здравейте,
Моля за разчитане на резултати от обременяване с глюкоза и клинична химия.Имам час за преглед при ендокринолог чак след 14 дни.
Жена на 33 години, 165 висока 58 кг.
Благодаря ви
Имате лека инсулинова резистентност. Не се налага терапия, но е тема, с която трябва да се запознаете и да сте наясно как да се предпазите от нея, особено с нарастването на възрастта.

DHEA-s е леко завишен, но не особено и вероятно не представлява конкретен проблем. Не пречи консултация и с АГ, но ендокринологът ще прецени дали ви трябва.

За холестерола, мен лично не ме притеснява.
---
Колко време трябва да мине след прием на антибиотик за Еколи в урината за да пусна пак изследване?
7-10 дни.

# 342
По назад съм писала в темата, казаха че имам инсулинова резистентност
Купих си глюкомер, на гладно имам 4.9 до 5.1
2ч след хранене 7.1-7.2
Мислех ,че ми са добри  резултатите, но намерих това:
На 60-тата минута не трябва да е над 6,7 mmol/l.
На 120-та минута не трябва да е над 4 mmol/l.

Наистина ли на 2ч трябва да е 4

# 343
Спомням си вашия случай и глупостите, които ви беше надрънкал тогава вашият ендокринолог. При здрави хора е нормално серумната глюкоза да скочи до 7.8 - 8.0 дори, в зависимост от вида и количеството храна, която е била приета.

Домашните глюкомери не са особено надежден инструмент за измерване. По-скоро са ориентировъчни.

# 344

Здравейте! Някой разбиращ от щитовидни хормони би ли дал мнение относно резултати ми? Другото ми е ясно, тестостерона си знам повишените нива, но дали при моите нива на щитовидни хормони може да се говори за хипофункция или всичко е в норма?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт