Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 54 865
  • 873
  •   3
Отговори
# 315
Здравейте и благодаря за помощта Ви!
От повече от година страдам от постоянна умора, мозъчна мъгла, безсъние, липса на концентрация,  ужасен косопад, нервност и все по-труден контрол над теглото (на НВХ съм от години). В късните си тридесет съм, с тегло все още в норма. Това са резултатите от назначените изследвания:

# 316
От повече от година страдам от постоянна умора, мозъчна мъгла, безсъние, липса на концентрация,  ужасен косопад, нервност и все по-труден контрол над теглото (на НВХ съм от години). В късните си тридесет съм, с тегло все още в норма. Това са резултатите от назначените изследвания:
Здравейте,

Добра и лоша новина. Имате прекрасни изследвания. Дай боже всеки с такива. Метаболитно здрава сте и се вижда ясно, че диетата ви е НВХ. Отлична КК, електролити, хормони, черен дроб и бъбрек. Там е и 'лошата' новина -- нищо от сравнително разширения набор от изследвания, които сте направи не може дори да загатне за здравословен проблем.

Изпъква само един, единствен маркер, който може да обясни положението -- ниският витамин Д. Има тема във форума, поразгледайте последните страници и си направете схема за прием на витамина: Д3+К2 и магнезий. Корекция на нивата така или иначе ще ви подобрят състоянието, ако не и конкретно симптомите. Но вероятността да са причинени именно поради дефицитния "Д" е голяма, така че това е следващото поле за действие при вас.

В допълнение, за косопада конкретно, можете го третирате с Приорин.

# 317
Здравейте,

Добра и лоша новина. Имате прекрасни изследвания. Дай боже всеки с такива. Метаболитно здрава сте и се вижда ясно, че диетата ви е НВХ. Отлична КК, електролити, хормони, черен дроб и бъбрек. Там е и 'лошата' новина -- нищо от сравнително разширения набор от изследвания, които сте направи не може дори да загатне за здравословен проблем.

Изпъква само един, единствен маркер, който може да обясни положението -- ниският витамин Д. Има тема във форума, поразгледайте последните страници и си направете схема за прием на витамина: Д3+К2 и магнезий. Корекция на нивата така или иначе ще ви подобрят състоянието, ако не и конкретно симптомите. Но вероятността да са причинени именно поради дефицитния "Д" е голяма, така че това е следващото поле за действие при вас.

В допълнение, за косопада конкретно, можете го третирате с Приорин.
Благодаря Ви! Има ли смисъл да продължа да дълбая с Лаймска и EBV?
ПП Косопадът не се повлия от Приорин, нито от добавките на Дюкре

# 318

Здравейте!
Момиче съм, на 23 години.
Как са резултатите?

# 319
Не, изключено. ЕБВ и лаймска щяха да се покажат в КК, най-малкото. Безпредметно е да си давате парите за изследвания в тази насока.

По отношение острия ви дефицит на вит. Д, при вас има нещо доста позитивно. Калцият ви е на долна граница. А защо е позитивно? Защото това ви поставя в отлична кондиция да приемате големи дози на вит. Д за сравнително кратък срок, с което бързо ще наваксате дефицита и почти мигновено ще усетите разликата в състояние ви. А иначе общото ви здраве, е прекрасно.
----
Здравейте!
Как са резултатите?
Не са лоши, но инсулинът ви не е много добър и ще трябва да поработите над този въпрос.

# 320
Здравейте на всички, преди няколко дена си направих профилактични изследвания и това са резултатите и искам да попитам дали може някой специалист да ми каже дали имам Хламидия или не тъй като не мога да разбера.

Благодаря предварително.

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 16:59 от bubanka

# 321
Не, изключено. ЕБВ и лаймска щяха да се покажат в КК, най-малкото. Безпредметно е да си давате парите за изследвания в тази насока.

По отношение острия ви дефицит на вит. Д, при вас има нещо доста позитивно. Калцият ви е на долна граница. А защо е позитивно? Защото това ви поставя в отлична кондиция да приемате големи дози на вит. Д за сравнително кратък срок, с което бързо ще наваксате дефицита и почти мигновено ще усетите разликата в състояние ви. А иначе общото ви здраве, е прекрасно.
----
Здравейте!
Как са резултатите?
Не са лоши, но инсулинът ви не е много добър и ще трябва да поработите над този въпрос.
Благодаря Ви! Успешна 2024!

# 322

----
Здравейте!
Как са резултатите?

Благодаря! А какво означава това за инсулина?

# 323
По-висок е, отколкото трябва.

# 324
Здравейте на всички, преди няколко дена си направих профилактични изследвания и това са резултатите и искам да попитам дали може някой специалист да ми каже дали имам Хламидия или не тъй като не мога да разбера.

Благодаря предварително.

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 18:30 от Yianni

# 325
На границата си но е отрицателен мисля

# 326
В сива зона съм което не знам какво означава

# 327
IgM ти е в сивата зона.
Би трябвало IgM да означава пресен имунен отговор, при протичаща инфекция. Отиди на лекар, за да коментирате резултатите.

# 328

Благодаря предварително.

Резултатът е неясен. Често се случва. Ще трябва да повторите (само IgM), най-добре в друга лаборатория. Ако се повтори, не се предприемат мерки, като се следи през няколко месеца.
---
Благодаря! А какво означава това за инсулина?
Означава, че вие сте млада жена и в момента не ви пречи, но ако остане така, след време ще започне да ви пречи и да трупа вреди. Отсега трябва да се образовате по въпроса с инсулиновата резистентност и да вземете мерки. На този етап може да се коригира сравнително лесно. Инсулинът ви трябва да е под 5, а ХОМА-ИР около или под 1.

# 329
Благодаря ви

Общи условия

Активация на акаунт