Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 54 490
  • 873
  •   1
Отговори
# 375
Литотрипсия? От тези изследвания не може да се каже дефинитивно. Може да са камъни, но може и да е инфекция. Възможно е да е инфекция от някой конкремент, който е възпалил уринарния тракт.

Хубаво е да се консултирате с уролог или нефролог + ехография.
Не с литотриптер. С лазер през уретера. Разбиха ги вътре. Има час за уролог

# 376
При разбиване/разрязване с лазер, по-големите части ги вадят с примка, малките се изкарват естествено... и драска и боли, въпреки спазмолитиците. Често слагат и стенд на уретрата. Свържете се с уролога да погледне изследванията, ако трябва и ехограф... Понякога и стенда дразни и се сваля "аварийно" и след седмица, не както е плана поне месец (не знам дали са слагали)

# 377
При разбиване/разрязване с лазер, по-големите части ги вадят с примка, малките се изкарват естествено... и драска и боли, въпреки спазмолитиците. Често слагат и стенд на уретрата. Свържете се с уролога да погледне изследванията, ако трябва и ехограф... Понякога и стенда дразни и се сваля "аварийно" и след седмица, не както е плана поне месец (не знам дали са слагали)
Пак казвам, разбиването беше преди една година, стендът е махнат отдавна.

# 378
Извинявай, това съм го пропуснала, но ..
Препоръката ми пак е консултация с уролог или нефролог, трупа и изкарва песъчинки.

# 379
Извинявай, това съм го пропуснала, но ..
Препоръката ми пак е консултация с уролог или нефролог, трупа и изкарва песъчинки.
Да, благодаря. Има записан час за уролот. И пие лекарства точно против образуване и такива, които подпомагат изхвърлянето на песъчинки

# 380
Здравейте,
Искам да проверя функцията на черен дроб.
Освен Асат и Алат, какво друго да пусна ?

# 381
Зависи дали се подозира нещо конкретно или е профилактика.

# 382
За колко време излиза резултат от цитонамазка?

# 383
На мен последно ми излезе за 5 работни дни. Говоря за декември 2023 г.

# 384
Зависи дали се подозира нещо конкретно или е профилактика.

Профилактика.

# 385
ALT, AST, GGT, Билирбуин общ+директен и LDH. Последното по избор, иначе струва 2-3лв.

# 386
  • София
Бихте ли ми казали повишените стойности дали се дължат на Ковид, 8 ми ден съм и теста от днес е отрицателен. На какво да обърна внимание? Благодаря! Чернодробните са повишени и знам търся причината, но инсулина само преди седмица беше 5 .

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 17:03 от мм

# 387
При вирусна инфекция, каквато се вижда в изследванията, никога не се правят изследвания, защото нищо не е достоверно. В момента даже инфекцията е все още в остра фаза. И какво от това, ще мине.

А при вас специално АЛТ и АСТ са си завишени от край време и доколкото помня, щяхте да правите гастроскопия?

# 388
  • София
Благодаря, Sleek! Да ще правя гастроскопия, но да мине малко време за възстановяване. А феритина свързан ли е с чернодробните, може би винаги е бил завишен, но не е изследван?

# 389
Е това е, че няма как да знаем. Може и да е или не свързан с чернодробните. Но инфекцията е най-основният заподозрян.

Не помня, при вас правена ли ви беше абдоминална ехография и дали има чернодробно омазняване?

Общи условия

Активация на акаунт