Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 54 131
  • 873
  •   1
Отговори
# 510
Моля за мнение какво означава този нисък тромбокрит в комбинация с леко завишените гранулоцити?

# 511
Моля за мнение какво означава този нисък тромбокрит в комбинация с леко завишените гранулоцити?
Вероятно нищо съществено.

# 512
  • Около Костинброд
Хормонално, нещата изглеждат в норма, но не сте изследвали прогестерон и естроген -- те отговарят за МЦ.
Желязото е в норма.
Изследвайте инсулин, захар и липиден профил.
Консултации с ендокринолог и гастроентеролог.
Благодаря, ще ги изследвам

# 513
Здравейте, някой наясно ли е с изследванията за клетъчен имунитет? Назначено е от имунолог по повод търсене на вродена или придобита дисфункция на имунната система? Жена, 40 год.

Скрит текст:

И втори въпрос - изключително нисък хомоцистеин и поддържане на висок витамин Б12 в продължение на месеци, без допълнителен прием на този витамин (предишните месеци беше над 1400, пада много бавно). Някакви идеи?

Скрит текст:

# 514
Изследванията ви са нормални. Първото, ИФТ на периферна кръв не е толкова за придобита дисфункция на имунната система, а да се установи дали има лимфо-пролиферативно заболяване с оглед високия вит. Б12. За щастие, няма.

Ниският хомоцистеин и горен Б12 са питанка. Най-вече първото.

Имате ли други оплаквания, високо кръвно?
Изследвали ли сте се полиморфизъм на MTHFR?
Да не сте на веган диета?
Приемали ли сте Б-витамини за дълъг период?
Мисля, че добавката Л-Глутатион ще ви помогне. Попитайте вашия лекар за нея и дали да я почнете.

# 515
Хормонално, нещата изглеждат в норма, но не сте изследвали прогестерон и естроген -- те отговарят за МЦ.
Желязото е в норма.
Изследвайте инсулин, захар и липиден профил.
Консултации с ендокринолог и гастроентеролог.
Естроген е изследвала вече. Така нареченият Естрадиол. А прогестеронът се изследва след овулация. Към 20ти ден от цикъла. Тук изследванията са на пети ден. Моля ви sleek, с цялото уважение към вас има теми специално за хормоните и изследвания, които могат да бъдат в полза на жените повече. Не ги обърквайте!

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 10:13 от Tortilla Flat

# 516
Изследванията ви са нормални. Първото, ИФТ на периферна кръв не е толкова за придобита дисфункция на имунната система, а да се установи дали има лимфо-пролиферативно заболяване с оглед високия вит. Б12. За щастие, няма.

Ниският хомоцистеин и горен Б12 са питанка. Най-вече първото.

Имате ли други оплаквания, високо кръвно?
Изследвали ли сте се полиморфизъм на MTHFR?
Да не сте на веган диета?
Приемали ли сте Б-витамини за дълъг период?
Мисля, че добавката Л-Глутатион ще ви помогне. Попитайте вашия лекар за нея и дали да я почнете.

Благодаря Ви за коментара! Нямам високо кръвно, но имам силни ставни болки, умора, кожни обриви, които тръгнаха след един прекаран Ковид преди три години и няма стабилно подобрение оттогава. Много високи антинуклеарни антитела също след това боледуване, но нищо друго специфично като отклонения в кръвната картина.

Нямам полиморфизъм на MTHFR, по-скоро имам някои специфики със CBS и MTRR, но уж не е нещо сериозно. Не съм и на веган диета - консумирам животински продукти всеки ден, с много редки изключения. Б комплекс последно приемах преди една година по повод ставните оплаквания, но тогава пък Б12 беше в норми. Много странна история общо взето!

Определено чакам да обсъдя изследванията с имунолога с нетърпение. Ще попитам и за глутатион, може би липозомната форма ще е по-добра в случая.

# 517
Благодаря Ви за коментара! Нямам високо кръвно, но имам силни ставни болки, умора, кожни обриви, които тръгнаха след един прекаран Ковид преди три години и няма стабилно подобрение оттогава. Много високи антинуклеарни антитела също след това боледуване, но нищо друго специфично като отклонения в кръвната картина.

Нямам полиморфизъм на MTHFR, по-скоро имам някои специфики със CBS и MTRR, но уж не е нещо сериозно. Не съм и на веган диета - консумирам животински продукти всеки ден, с много редки изключения. Б комплекс последно приемах преди една година по повод ставните оплаквания, но тогава пък Б12 беше в норми. Много странна история общо взето!

Определено чакам да обсъдя изследванията с имунолога с нетърпение. Ще попитам и за глутатион, може би липозомната форма ще е по-добра в случая.
Казвате високи антинуклеарни тела, дали сте изследвана за лупус, ревматоиден артрит, МС?
Проверявали ли сте вит. Д? Ако не сте, направете го обезателно.
Имунологът ви на какво мнение е, или по-скоро в какво се съмнява?

# 518
Здравейте. Качвам мойте резултати,ако може да се включите. Двама ендокринолози,казват че имам Хашимото,но в случая нищо конкретно да се приема, защото само ТАТ е завишен. Единствено вит Д да приемам. Вие какво ще кажете?

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 22:29 от sladkata2

# 519
Здравейте. Качвам мойте резултати,ако може да се включите. Двама ендокринолози,казват че имам Хашимото,но в случая нищо конкретно да се приема, защото само ТАТ е завишен. Единствено вит Д да приемам. Вие какво ще кажете?
Споделям мнението на ендокринолозите изцяло. Но не сте изследвали вит. Д. Знаете ли си нивата? Адекватни дози на вит. Д, .т.е. високи дози потискат и свалят антителата на Хашимото.

# 520
Че подобряват работата на жлезата (дори да не повишават хормона FT4, подобряват конверсията към FT3), знам и го наблюдавам при себе си, но да намаляват антителата... за първи път чувам.

# 521
Да, намалят ги. Въобще автоимунните и вит. Д имат много тясна връзка. Скоро ще публикувам в темата за вит. Д данни за Хашимото и вит. Д и как той влияе на антителата, както и на ТСХ.

# 522
Здравейте, от дълго време когато изследвам урината си, имам заведение на тези неща, към кого да се обърна уролог ли?

# 523
Здравейте, от дълго време когато изследвам урината си, имам заведение на тези неща, към кого да се обърна уролог ли?

Да, но за да станат по-бързо нещата и терапията да започне по-рано, направете нова урина, този път стерилна с антибиограма, като се постарайте да си направите тоалет и вземете чиста проба урина, без да се замърсява при вземането.

# 524
sleek Изследвано е,но тук не се вижда. Другото което е предлагат ехография. Най-главният ми проблем е акне.
Споделям мнението на ендокринолозите изцяло. Но не сте изследвали вит. Д. Знаете ли си нивата? Адекватни дози на вит. Д, .т.е. високи дози потискат и свалят антителата на Хашимото.

Общи условия

Активация на акаунт