Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 56 022
  • 873
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,писах на скоро относно мой проблем.
Sleek,изследвах клостридиум дефициле и излязоха положителни и А и Б.Изписаха ми ванкомицин от 1000 , 4х125 за 10 дни през устата.Дали има значение дали ще го пия след хранене или без храна?
Може с или без храна, няма значение.

Погледнах какво съм ви писал по-рано по вашия въпрос, правихте ли фекален калпротектин?

# 196
Него не съм.Пуснах к.д заради разстройство от седмица.Бях с температура днес 37,9.В спешното предложиха дори да ме оставят в инфекциозното,но ме притеснява,че при предишния ми престой може би там се заразих,тъй като хигиената беше нулева и нямаше вода дори 3 дни.Казаха че нямало смисъл да го изследвам,тъй като началото на октомври правих колоноскопия и гастроскопия ,заради болка от ляво,остра,която се появяваше само като ми се ходеше до тоалетна по голяма нужда.И баща ми почина от рак на дебелото черво на 40г.И се прецени,че сега е момента.В последствие разбрах,че е могло първо този показател да изследвам и тогава ако е завишен да ме бъркат ама ... Диагноза поставиха Срч,хроничен гастрит и хеликобактер,за който проведох лечение,но не съм изследвала още.Днес излезе резултата за к.д и отидох в спешното да изпишат евентуално нещо,но там освен предложението да остана ,ми изписаха Бисептол,смекта,ентерол и нещо за температура.Наложи се да търся гастроентеролог в Плд,за да ми изпише друго,тъй като по това,което чета се лекува само с метронизадол и ванкомицин.Изследвах също за е.коли,салмонела,шигела и с,ауреус,които са отицателни.Според теб има ли смисъл сега да го изследвам след като приемам антибиотика?

# 197
Според теб има ли смисъл сега да го изследвам след като приемам антибиотика?

За калпротектин ли говорим?

# 198
# 199
Поне на този етап е безпредметно.
Калпротектин би бил от полза в началото.
A клостридиум дефициле най-вероятно е дошъл след терапията за х. пилори.

# 200
Здравейте и весели празници!Бихте ли ми казали какво мислите за тези резултати?

# 201
Здравейте и весели празници!Бихте ли ми казали какво мислите за тези резултати?

По какъв повод и оплаквания са правени?

# 202
Здравейте, как ви се струват тези резултати? Инсулина прекалено висок ли е?

# 203
Да, висок е. На гладно стойността трябва да е около 5-6

# 204
Здравейте! Можете ли да ми кажете какво означава папиларна неоплазия. Правиха ми биопсия на възел на щитовидната жлеза. При добри кръвни изследвания,това дали е вярно.И биопсията надежден метод ли е за поставяне на такава диагноза.  Извинявам се за тъпите въпроси,но съм изплашена и ужасена.

# 205
Не искам да ви обърквам допълнително, защото не съм на 100% сигурна, но мисля, че папиларен беше доброкачествен тумор, но чета че има данни да за малигненост, което е злокачествено доколкото знам. Каквото и да е, трябва да се отстрани и тогава ще се изследва допълнително и ще е напълно ясна картинката.
Относно метода - тънкоиглената биопсията взема клетки от въпросния възел, така че смятам е достатъчно надежден метод.
Принципно почти всички съмнителни образувания в който и орган да се намират ги насочват за биопсия, това е един от методите за поставяне на такива диагнози.

Мисля, че имаше тема за операции на щитовидната потърсете я, там най-добре ще ви насочат.

# 206
Не искам да ви обърквам допълнително, защото не съм на 100% сигурна, но мисля, че папиларен беше доброкачествен тумор, но чета че има данни да за малигненост, което е злокачествено доколкото знам. Каквото и да е, трябва да се отстрани и тогава ще се изследва допълнително и ще е напълно ясна картинката.
Относно метода - тънкоиглената биопсията взема клетки от въпросния възел, така че смятам е достатъчно надежден метод.
Принципно почти всички съмнителни образувания в който и орган да се намират ги насочват за биопсия, това е един от методите за поставяне на такива диагнози.

Мисля, че имаше тема за операции на щитовидната потърсете я, там най-добре ще ви насочат.
[/quote

Благодаря за отговора. Не трябва ли да има отклонения във кръвните показатели ако е злокачествено?

# 207
Ако имате в предвид изследванията на щитовидната, мисля че не е задължително. Те показват как функционира жлезата, колко хормони произвежда.

# 208
Заключението и разчитането на епикризата и най-вече биопсията е, за съжаление, раково образувание, най-вероятно папиларен карцином на щитовидната жлеза. Биопсичният резултат е с 94%-97% точност и достатъчно надежден. Кръвните показатели, в случая, не са от полза.
За щастие, прогнозите при такова състояние са много добри, така че има и повод за оптимизъм.
Въоръжете се със сили. Пожелавам ви изцяло и бързо да преборите болестта и да се върнете към нормален живот в най-кратки срокове.

П.С. прочетох в епикризата, че сте оперирана от феохромоцитом. Не знам на какво мнение са лекарите ви, но предвид първата операция и сегашната находка на щитовидната жлеза, ми струва ми се удачно да направите КТ или ЯМР (ако вече нямате) на главен мозък, за да се видят най-вече хипофизa и хипоталамус.
----
Висок е, действително. Правилно би било да изследвате и гликирания хемоглобин, липиден профил, бъбречна функция и щитовидна жлеза, ако вече не сте.

# 209
Заключението и разчитането на епикризата и най-вече биопсията е, за съжаление, раково образувание, най-вероятно папиларен карцином на щитовидната жлеза. Биопсичният резултат е с 94%-97% точност и достатъчно надежден. Кръвните показатели, в случая, не са от полза.
За щастие, прогнозите при такова състояние са много добри, така че има и повод за оптимизъм.
Въоръжете се със сили. Пожелавам ви изцяло и бързо да преборите болестта и да се върнете към нормален живот в най-кратки срокове.

П.С. прочетох в епикризата, че сте оперирана от феохромоцитом. Не знам на какво мнение са лекарите ви, но предвид първата операция и сегашната находка на щитовидната жлеза, ми струва ми се удачно да направите КТ или ЯМР (ако вече нямате) на главен мозък, за да се видят най-вече хипофизa и хипоталамус.
----
Висок е, действително. Правилно би било да изследвате и гликирания хемоглобин, липиден профил, бъбречна функция и щитовидна жлеза, ако вече не сте.
Слеек Благодаря за отговора.
Операцията от феохромацитом беше февруари месец тази година. Това ми е втора операция. Първата беше преди три години,тотална хистеректомия. Мислеха че там е проблема. Никой нищо не ми изследва,никой нищо не иска да търси. Аз все още не съм добре почти година след втората операцията. След нея аз сама си назначих скенер на главата,страхувах се от втори инсулт. Казаха че всичко е наред и няма нищо. Какво по точно трябва да търсим във хипофизата и хипоталмусът.

Общи условия

Активация на акаунт