Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 54 383
  • 873
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, бихте ли ми препоръчали схема за приемане на вит.Д ? Взела съм си спрей на БетерЮ Д+К2.

Дали сте погледнали темата за вит. Д във форума?
Нивата ви са доста ниски.
Ако искате по-бързичко да наваксате от дефицита, схемата е следната, за 3 месеца:
- 15 или 20 дни по 20,000iU D3+K2, задължително добавете и магнезий по избор -- 300-400мг
- Останалите 3м. по 10,000iU
- След три месеца правите почивка от 5-7 дни и правите проверка: вит. Д и калций.

Това е 'консервативна' схема, реално ви трябва повече, но и това ще ви помогне.
----
Здравейте пиша в темите за вит.Д и б-12 но съм разтревожена за стойността на СУЕ...ще изкажете ли мнение. Имам още изследвания ,но не са готови.Има и такова,което ще излезе утре и едно в петък.
СУЕ е проблем, но ще ви отговоря като излязат всичките ви изследвания.

# 451
Здравейте, бихте ли ми препоръчали схема за приемане на вит.Д ? Взела съм си спрей на БетерЮ Д+К2.

Дали сте погледнали темата за вит. Д във форума?
Нивата ви са доста ниски.
Ако искате по-бързичко да наваксате от дефицита, схемата е следната, за 3 месеца:
- 15 или 20 дни по 20,000iU D3+K2, задължително добавете и магнезий по избор -- 300-400мг
- Останалите 3м. по 10,000iU
- След три месеца правите почивка от 5-7 дни и правите проверка: вит. Д и калций.

Това е 'консервативна' схема, реално ви трябва повече, но и това ще ви помогне.
----
Здравейте пиша в темите за вит.Д и б-12 но съм разтревожена за стойността на СУЕ...ще изкажете ли мнение. Имам още изследвания ,но не са готови.Има и такова,което ще излезе утре и едно в петък.
СУЕ е проблем, но ще ви отговоря като излязат всичките ви изследвания.

Благодаря, sleek ! Т.е първите 15- 20 дни по 20 впръсквания на ден ли ?
За магнезия- взела съм си магнезиев цитрат 150 мг .От темата четох , първо 10- 14 дни магнезий, после да стартирам и с вит Д.

# 452
donatella_v, не пречи, но не е нужно да се приема първо магнезий, да се чака и после да се стартира вит. Д. Когато дозите обаче, са 20,000, нека магнезият да е поне 400мг дневно. Може и повече - 800-1000, стига да не ви разхлаби. Това е индикацията, че магнезият ви идва в повечко -- разхлабване, следователно всеки може да си тества лимита.

БетърЮ предлагат два спрея, от 1,000 и 3,000iU. Не знам какъв имате вие. 20,000iU ви е първоначалната дневна доза, така че нагодете я според дозатора.

Ако след 15-20-я ден се чувствате добре, т.е. спите по-добре; имате повече енергия и прочие -- спокойно може да го продължите до целия първи месец, преди да намалите.

БетърЮ имат сравнително качествени продукти, но дозите им са малки. На по-късен етап в темата за вит. Д ще споделя кои продукти ползвам и съм набелязал като добри и отговарят на качество-количество-цена.

# 453
donatella_v, не пречи, но не е нужно да се приема първо магнезий, да се чака и после да се стартира вит. Д. Когато дозите обаче, са 20,000, нека магнезият да е поне 400мг дневно. Може и повече - 800-1000, стига да не ви разхлаби. Това е индикацията, че магнезият ви идва в повечко -- разхлабване, следователно всеки може да си тества лимита.

БетърЮ предлагат два спрея, от 1,000 и 3,000iU. Не знам какъв имате вие. 20,000iU ви е първоначалната дневна доза, така че нагодете я според дозатора.

Ако след 15-20-я ден се чувствате добре, т.е. спите по-добре; имате повече енергия и прочие -- спокойно може да го продължите до целия първи месец, преди да намалите.

БетърЮ имат сравнително качествени продукти, но дозите им са малки. На по-късен етап в темата за вит. Д ще споделя кои продукти ползвам и съм набелязал като добри и отговарят на качество-количество-цена.
Тези големи дози ако се пият без вит. К проблем ли е? Взех си вит. Д на NOW 10 000 IU,но в него няма К, да взема ли отделно?Какво Ви е мнението за Магнерич, колко от него може да се пие. Пише, че е 500 мг/Табл. Чувала съм, че най-добрият магнезии е Магнерот, но е с рецепта и са ми отказвали.

# 454
10,000iU от Д, само, не е проблем за кратък прием, но в един момент ще стане проблем, защото метаболитната функция на вит. Д е да изкара калция от червата(храната) и да го остави в кръвта. Където после витамин К2 го транспортира и депозира в костите и зъбите. Ако се приема продължително Д3 без К2, в един момент концентрацията на серумния калций ще се завиши, а това не е желателно. За дози от 2-3,000 не се изисква К2, от 5,000 нагоре е важен. Така че вземете си К2 към този 10,000iU. 100ug K2 е достатъчен.

Магнерич не следва да е с рецепта. Нямам наблюдение или мнение за него. Всеки един магнезий върши работа, стига да се толерира добре от приемащия го и е в адекватни дози.

# 455
Резултати от изследване за хламидии.
Моля за помощ с разчитането!
Предварително благодаря

# 456
Предварително благодаря
Тестът за хламидия е позитивен, вероятно в остра фаза на инфекцията.
Обърнете си внимание и на вит. Д.

# 457
Ендокринолог ми предписа за 1 месец да си вземете Вигантол х10к всеки ден с нещо мазно (парченце хляб плюс капка зехтин или авакадо, тахан) и след този месец да минете на веднъж седм х30капки.
Трябва ли нещо друго да взимам? Гледам че коментирате вит К и магнезии. 
Здравейте!
Направила съм си изследвания и бих желала да ги коментирате. На 37 години съм, с 3 деца и тежа 49кг, като винаги съм тежала тези килограми.  Оплакванията са ми акне по челюста и тялото(не тежка форма), лесна умора, изнервеност, лека форма на безсънние,изпотяване, както и изпотяване през нощта седмица преди цикъл. Прикачвам ви файл с резултатите ми. Направени са на 4 ден от МЦ
Изследванията ви са добри. Витамин Д обаче, е силно занижен. Вдигнете го.
___
Здравейте, консумацията на твърд алкохол 8-9 часа преди изследване на пикочна киселина влияе ли на резултата?
Почти сигурно ще повлияе. Трябва да има абстиненция на алкохол поне 3,4 дни преди изследване и минимум 12ч непосредствено преди вземането на кръв да е на гладно. Позволява се само вода и лекарства, без които не може.

# 458
Здравейте!
Това са ми изследванията от профилактичен преглед при ДЖ-то. Може ли мнение?

# 459
Здравейте!
Имате ли някакви оплаквания, коремни болки, камъни в бъбреците или симптоми на уринарна инфекция?

# 460
Предварително благодаря
Тестът за хламидия е позитивен, вероятно в остра фаза на инфекцията.
Обърнете си внимание и на вит. Д.

Нещо повече за тази хламидия?
Колко е сериозно ?
За вит.Д ми е ясно но за другото и идея си нямам

# 461
Какво повече? Отивате при лекаря, който ви е пуснал изследването. Ако сте си го правили вие без лекарски насоки, отивате при личния за консултация и направление за специалист.
Може да има нужда да ви се правят и други изследвания. Сексуалният партньор също трябва да бъде изследван.

Колко е сериозно ли? Стерилитет, особено ако заразеният е жена + други усложнения. Не е нещо, което да се неглижира, със сигурност.

# 462

Излиза,че паратхормона ми е завишен....сега накъде е въпроса. Освен че имам нужда от добър ендокринолог (за Варна) става дума

# 463
Здравейте,
Бременна съм в 18 г.с. и вчера си пуснах кръвни изследвания (сама).
Витамин Д приемам от месец и половина. Месец пих от 400, а от две седмици пия от 1000. Преди да започна прием на витамина, стойността му беше 54, а сега виждам, че е паднала. При последните ми кръвни изследвания от 19.12 хемоглобина ми е бил 131, а сега е паднал на 120.
Желязо, Магнезий, Калций не бяха изследвани до сега, като магнезий приемам от 7 седмица.

Ако може коментар дали има нещо притеснително Simple Smile

# 464
Здравейте!
Имате ли някакви оплаквания, коремни болки, камъни в бъбреците или симптоми на уринарна инфекция?
Не, никакви оплаквания.

Общи условия

Активация на акаунт