Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 9

• 54 091
  • 873
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, може ли мнение за тези резултати и има ли място за притеснения?

# 631
Има хипофункция на щитовидната жлеза, изглежда, че Хашимото няма (поне по антителата).

# 632
Здравейте, назначиха ми изследвания, само за потвърждение ми трябва, че не разбрах ясно, всичките ли се пускат между 3-5 ден на МЦ и предполагам на гладно? Друго нещо трябва ли да се избягва преди изследването? Благодаря 😊

# 633
Здравейте, назначиха ми изследвания, само за потвърждение ми трябва, че не разбрах ясно, всичките ли се пускат между 3-5 ден на МЦ и предполагам на гладно? Друго нещо трябва ли да се избягва преди изследването? Благодаря 😊

Здравейте,
За натоварването с глюкоза - 12 часа глад, сутрин отивате спокойна в лабораторията, важно е много да има къде да седнете и да стоите през цялото време, без движение, без да приемате храна и вода през тези два часа, пушене също не, както и кафе.
Полови хормони се правят между 3-5 ден на менструалния цикъл.
Щитовидните обратно - правят се в дни без менструално кървене.
Останалите изследвания тип ПКК, липиден профил и т.н. може да ги пуснете с натоварването, така и така ще сте гладна и жадна.
За витамини и минерали - каквото Ви е казал лекаря, ако приемате добавки, добре е да ги спрете за седмица-две, но пак след консултация с лекар.

# 634
Прогестеронът, доколкото знам, се прави 7 дни след доказана с фоликуметрия, овулация.

# 635
Здравейте!
Може ли да ми помогнете с разчитането на тези резултати?

# 636
Здравейте Слеек,ще бъда много Благодарна ако коментирате изследванията ми. Има ли друго притеснително освен В12. Кортизол,АКТХ не са ли ниски,въпреки че са във норма?
Благодаря предварително

# 637
Здравейте,може ли помощ за тези изследвания? Струват ми се завишени,но все пак имам нужда и от вашето мнение.
Правени са на 3ти ден от цикъла,а до срещата с лекар имам още седмица.

# 638
кое ви се струва завишено? Всичко ви е в норма

# 639
кое ви се струва завишено? Всичко ви е в норма

Благодаря Ви!

# 640
Здравейте,може ли мнение за тези резултати на дете на 13 години . На 19.02 писах тук,желязото му беше само високо(всички други показатели-Ок) . Ходихме на хематолог каза да мине на диета без месо.Ок-мина на диета вече 10 дни,но вече изследванията са доста шарени.Не знам какво да си мисля . Моля за мнение.Благодаря

# 641
Здравейте може ли мнение за тези профилактични резултати. Девойка на 14 год. Трябва ли да се повторят и след колко време. Благодаря

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 07:13 от vali14

# 642
  • Melmak
Здравейте! Преди време имах проблем с гъбички, който успях да оправя.

Сега се наложи да пия антибиотик и се страхувам да не се появят пак. Според вас след колко време след като спра антибиотика, да пусна микробиология за всеки случай?

# 643
Как ви се струват тези резултати,пуснати са на 5 ден от цикъла?

# 644
Здравейте, моля за коментар на изследванията на баща ми.
Наскоро му поставиха пейсмейкър, към който имахме големи очаквания, които обаче не се оправдаха и не мога да кажа, че състоянието му се е подобрило, даже напротив. Няма сила, задъхва се, уморява се бързо, не може да спи,  цялостно се чувства зле.
Има поставена диагноза сърдечна недостатъчност. От години (повече от 15) е и с диагноза есенциална тромбоцитемия.
Това са последните му изследвания от днес.

Общи условия

Активация на акаунт