Февруарчета 2024 - Тема 8

• 40 762
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Ама ние уж март, ама май февруари ще компенсираме 🤭🤭🤭
Аз тука така съм се наплашила, че ще тръгне раждане преди плануваното и няма да стигна навреме до болницата (2ч път ако няма катастрофи/протести/затворени пътища заради свлачища..) и още на следващия преглед ще кажа на доктора, че не искам хич много да чака. И без това бебето върви здравословно едро 😀

Ама искам да ви кажа, че този страх си е съвсем реален. Буквално 3 от 5 вечери сънувам кошмари по тази тема..

# 271
разбери се с него за предизвикано раждане ако няма да е секцио и всичко ще е наред Simple Smile

# 272
Аа, секцио ще е, ама викам да не тръгне естествено преди това, че ще преживея истински ужас.

# 273
не се самонавивай за такава история и няма да се случи Simple Smile

# 274
Ох, аз за раждането въобще не го мисля. Отивам си директно в държавното за нормално раждане пък надявам се хората да са адекватни ако стане беля. Бях ви писала по-рано, че раждах повече от 10ч с повръщане и всякакви гадории Smiley няма да изпадам в подробности, пръскаха ме с вода да се свестя... пак съм за и си повтарям "щом циганките раждат на конвеир, що пък да не родя и аз" така и при първото, без упойка само окситоцин.

Относно имената, ние решихме нашето февруарче да се казва Елеонора (Ели). Имахме дълги дебати, защото всеки имаше любимо име, но не съвпадаше с на другия, така почнахме да търсим компромисни варианти. Написахме ги на листчета и с 2 тегления от страна на бъдещата кака избра 1 име. Имахме варианти като Велизара, Владимира, Елена, Елеонора и не помня кое още.
Моето име е дълго и съм кръстена на дядо ми и баба ми и някак ми се иска и децата ми да имат някаква тежест в имената. Понеже като дете бях изключително горда от уникалното си име. С мъжа ми решихме да НЕ кръщаваме на никой роднини обаче и двете деца.
Първото ни дете се казва Александра (Алекс). Проблема при нас е, че в детската заради дете друго Алексей - Алекс, а него вече го няма, не й казват Алекс, а Аля . Майка ми пък й казва Али, заради 2 съседчета (Адриана и Анастасия - каките Ани) нашето дете се нарича Ана. Леличката в детската градина я наричаше Альоша и Алинка. Уча я поне като я питат как се казваш да казва Али (защото Алекс й е трудно) и така прави, но за себе си като изброява нещо пак казва Ана. Например мама, тати и Ана... пълна каша стана SmileyScream Някои деца я наричат Алекс, други Али, трети от детската Аля... на бъзик приятели й казват Сашка, но тя не знае. Идеята беше да й казваме само Алекс, а майка да й казва Али, че беше мераклийка, а то какво стана... Въпреки тази драма решихме бебето да е Елеонора и се шегуваме, че в детската вместо Ели все ще измислят нещо друго.
Идеята е да се казват Али и Ели, защото и нея като питам как иска да й казваме отговаря Али вече.

# 275
сестра ми е Александра и цял живот 18 години е Съни 😀Елеонора е страхотно ама вероятно ще и викат или Ели или Нора Simple Smile

# 276
А вие вдигате ли пулс?

# 277
Елеонора е много красиво име и аз бих кръстила момиченце така.

Аз пък съм голям фен на имената, които имат галено, защото хората използват някакви форми на името когато се обръщат към някой и когато няма много галена форма все ми звучат грубо. Пример: Кубрате, Круме”, спрямо примерно: “Дани, Влади, Миро, Ники” и тн.

Ние се колебаем между две имена май. Аз сънувах едно, мъжа ми сънува друго (което съм споделяла, че ми е много любимо преди). Като цяло не е лесен избора как да наречеш човек.

# 278
Ей, значи не съм аз луда всяка вечер да сънувам нещо я с раждането, я с кърменето. Нещо започвам и аз да се притеснявам като  осъзнавам колко наближава. Аз с моя термин 02.02 не знам дали ще съм с февруарските или с януарските мами. Иначе съм качила +10.5 кг ама вече ми е много тежко, задъхвам се, а за въртенето да не говорим. Аз съм и на режим “почивка” заради шийката, така че от друга страна нямам търпение вече да вляза в 9-ти месец да се пораздвижа.

# 279
Аз пък да се оплача-име не сме измислили. Хич не ми идва идея за хубаво мъжко име. С дъщеря ни го решихме толкова бързо, а сега сме до никъде. Хем си казвам, че има време, хем пък то започна да напредва.
И друго- До къде сте с покупките? Мислите ли да купувате порт бебе? Искам да взема, но са доста скъпи. С одеялце добре ли ще бъде? Комплект за изписване набелязвам, но все още не е отметната задача.
И последно-Има ли момичета, които още си слагат утрогестан? До кога ви разрешиха? Изведнъж може ли да се спре? Единият лекар ми каза да сложа каквото имам и повече не. Другият пък, че може до 34 г.с. Не знам какво да правя. Така привикнах към него, че ме страх да не родя като го спра.

# 280
  • София
Ама ние уж март, ама май февруари ще компенсираме 🤭🤭🤭
Аз тука така съм се наплашила, че ще тръгне раждане преди плануваното и няма да стигна навреме до болницата (2ч път ако няма катастрофи/протести/затворени пътища заради свлачища..) и още на следващия преглед ще кажа на доктора, че не искам хич много да чака. И без това бебето върви здравословно едро 😀

Ама искам да ви кажа, че този страх си е съвсем реален. Буквално 3 от 5 вечери сънувам кошмари по тази тема..

Аз сънувах, че раждам преди 2-3 дни (съответно доста по-рано) . Хормоните се обаждат в това отношения здраво...явно е нормално. А за раждането според мен помисли как да сте в София. Тръгнеш ли да раждаш два часа път не са никак малко...

Ей, значи не съм аз луда всяка вечер да сънувам нещо я с раждането, я с кърменето. Нещо започвам и аз да се притеснявам като  осъзнавам колко наближава. Аз с моя термин 02.02 не знам дали ще съм с февруарските или с януарските мами. Иначе съм качила +10.5 кг ама вече ми е много тежко, задъхвам се, а за въртенето да не говорим. Аз съм и на режим “почивка” заради шийката, така че от друга страна нямам търпение вече да вляза в 9-ти месец да се пораздвижа.

Аз също мисля, че май ще е Януари аз съм уж за 07.02, но не не знам защо все Януари ми е в главата, а за кг не ми се говори че станаха 15.9+ , но май си е нормално. Едва дишам на моменти, будя се ставам рано, защото не мога да лежа повече, краката ми крампират докато спя... Последния триместър е весело преживяване.

# 281
Аз даже съм си харесала последните 3 дни от януари като дати,някакво предчувствие,не знам защо,каката е на 30-то число и ще е много забавно ако и малкото човече и то е на 30-ти Grinning Така или иначе съм за естествено раждане и дати не мога да избирам,освен ако по някаква причина не се наложи предизвикване като миналия път,но не знам защо ми се върти в главата януари.

# 282
Има къде да остана в София, но това означава в най-трудния 9 месец да живея сама (пазаруване, готвене, чистене...), защото някой все пак трябва и да работи и това е мъжа ми. 😀 Не знам.. ще го мислим. Нека първо да видим доктора какво ще каже по този казус.

# 283
напомням че бащите имат платен отпуск по бащинство до 1 месец които могат да ползват на куп или да разделят на 2 . Взима се документ при изписването от болницата за счетоводството Simple Smile

# 284
Охоо кога стана месец, беше 14 дни, браво.
Анастейша, то не целия.месец да си в София, ама седмица преди датата на секциото няма да е зле може би. Ще си поговорите като наближи и ще го измислите.

Общи условия

Активация на акаунт