Февруарчета 2024 - Тема 8

• 40 757
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
Освен отпуската при раждане на татковците се полагат и отделно 2 месеца отпуска за гледане на дете до 8 години,това е отскоро,може би от миналата година.Ако не искат да си я ползват могат да им я изплатят.На мъжа ми това лято му я изплатиха за каката.

# 286
да да отпуска за отглеждане на деца е 2 месеца тази за раждане 2 седмици аз малко ги оплесках 😀

# 287
А тези две седмици от датата на раждането ли са или от датата на изписването, че всеки ми казва различно и много се обърках?
Благодаря за съветите, мами. Ще говорим с доктора и вероятно таткото ще дойде с мен. Самият той няма да иска да ме остави. Вече нямам търпение да си видим бебето 💙

# 288
от изписването, взимаш на регистратура в шейново документ при изписването Simple Smile

# 289
От изписването. Simple Smile

# 290
влизам да ви кажа че профессор хапче има супер ниско Б12 а хем пия . Сегаа ще тря пия канска доза  и фолата и моя спадна момичета а също пия.
Но феритина се вдигна жестоко с вливката Simple Smile но вероятно до месец ще ударя още една

# 291
  • София
Колко често имате контракции и колко често е нормално да се случват през деня? В 30.г.с. и съм на 3х2 Магнерот, като някой път забравям да го пия и е реално 2х2. От няколко дни усещам доста често стягания на матката, като миналата седмица бях на тонове и засече само една контракция в началото.

# 292
Аз също съм на магнерот 3×1, имам много често контракции, особено ако се претоваря. Не съм ги броила но на час по няколко, един ден да полежа и   веднага се успокояват нещата.
Together _forever , ние нямаме порт бебе, но имам много други завивки. На сина ми на изписването бяхме с една по- тънка пелена и по- дебело одеяло. Всеки както прецени за добре. А с покупките също не прекалявам, защото имам много дадени неща, винаги мога да поръчам или да взема, ако  нещо спешно потрябва.Никаква козметика за бебето не съм взела!🤔

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 13:05 от Cveti_P

# 293
Професор хапче хахах 😀😀😀 отива ти този прякор!!
😂😂😂
Колко ти беше феретина преди вливката, Бочи? И колко ти е сега?

# 294
при реф 10-290
беше 13 стана 101

# 295
Ехее... моя при реф 13 - 150 е 7. 😶😀 Дано и при мен вливката има такъв ефект!

# 296
  • София
Уф, нямам търпение да идва 20-ти да видя и моите витамини как вървят. И д-димера също, че преместих инжекциите в паласките и не знам каква разлика да очаквам.
Момичета, не хапвате ли разните му храни с желязо в тях, че толкова ниски стойности? Почвам да се змаислям какво ще излезе на 20-ти при мен, като миналия месец пропуснах да изследвам, а предния всичко беше ток с желязото. Само желязо и феритин ли пускате или и ТЖСК всеки път?

# 297
Тони, нищо няма да има като разлика нищо, че биеш паласките. Ние корема го превъртяхме още в 3-4 месец и от тогава не давам там, защото е ужасно целия да е в синини и плюски, да сърби и боли, абе изобщо грозна история. Превъртяхме и паласките и минахме в бедрата. Общо взето стойностите ми са почти идентични всеки месец и са доста добре.

# 298
И аз се ослушвам още и не пускам феритин и желязо, направо като си помисля, че.на гладно трябва да е и ми минава мерака.
Аз да ви питам за апаратите за кръвно.
Моят е Омрон, електронен. Нямам инструкциите отдавна. Имам спомен, че трябва 3 пъти да измериш един след друг и да вземеш средната стойност, само че  не помня дали някой ми го е казал или съм го прочела в инструкциите. Първата ми стойност винаги е около 110/70, а съответно при всяко следващо мерене пада малко. Нормелно ли е това, или да си гледам първата стойност само?

# 299
И моето кръвно абсолютно винаги е 110/70. Може 107/67 или нещо такова, но винаги е около това. При доктори - също. Меря два пъти един след друг..

А Тони, аз си ям спанак много. Или на салата, или супа спанак, ама при този дефицит, който имам трябва по декар спанак да отива на ядене и пак стои въпроса какво количество ще усвоя. Щом сме опрели до инжекции с Бочи, спанакът няма да ни спаси. 😀😀😀😀😀

Общи условия

Активация на акаунт