Февруарчета 2024 - Тема 8

• 40 744
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
Желязото в спанака всъщност почти не се усвоява.

Бочи, а я кажи за б12, по колко вземаш и колко ти е сега?

Аз правя почивка сега 10 дни и ще пускам и аз витамини с Тони. Не ми се мисли какво ще излезе, щом при вас са такива резултатите. Вие сте редовни и стриктни с приема, а аз.... Sweat Smile

# 301
  • София
Ейй, на 21-ви ще направим кеф на Бочи да има чете резултати Grinning

BatMum, и аз съм с електронен Омрон, в упътването пише само да не си ял/пушил/пил/спортувал/бил активен 30 мин преди измерване; а 5 минути преди измерване да поседиш да релаксираш. И ръката с маншета да е на нивото на сърцето, като за тази ръка и за гърба трябва да имаш опора. Няма никакви 2-3-5 измервания, а и аз съм си правила експеримент - едно, две или три, все показват горе-долу една стойност. Сутрин или късен следобед ми е най-ниско кръвното (към 90/60), а по обяд винаги е малко нагоре - към 110/70.

# 302
Хематоложката вика витамините не са ти излезнали 🤣Викам аз тях сама си ги знам  аз съм не дипломиран лекар вие не се шегувайте с мен 🤣🤣🤣Бъзикам се разбирасе но така и казах
Иначе аз ще пия сега по 1000 всеки ден , преди това пиех по 1000 на седмица плюс в мултивитамини е има но е много малко не става трябва да пия по 1000 всеки ден плюс фолат по 1200 ще по пия малко тия дни

# 303
  • София
Бочи, аз пия по 1000 мкг Б12 на ден и дет' се вика само поддържам нивото (съвсем леко се е покачило), с по 1000 на седмица не виждам смисъл направо Grinning

# 304
Мен абсолютно си ме е страх какво ще излезе. Бях с 200 и трябваше да вземам по 1000 всеки ден, а макс по 3000 на седмица да съм вземала...
Ако е над 150 ще трябва да черпя.... Че аз и месо не ям Joy  комбинираните не ги и броя за прием

# 305
Аз пък с желязо съм ок, ама магнезий е на долна , д3 е чао и б12 адски трудно се качва, явно и като родя трябва да приемам ударно, едва съм качила сто единици и ми е 250 ...д 3 ми е изяден и ми се счупиха зъби и косата ми поокапа ... Сега съм като наркоман, от всичко по много и после като родя ще се продължава, искам да кърмя . В момента след спрея б12 на бетър ю съм на Natural Factors 1000, чудя се какво ще се случи ако вземам по две 🤭😁

# 306
  • София
И аз се чудех дали може по 2 таблетки Б12, но още не се е наложило да питам. Реших да пробвам с повече храни с Б12, като и без това си ям мляко, месо, яйца и риба, та сега добавям черен дроб в седмичното меню - хем и за желязото е добре.

# 307
спрея е ташак сори Simple Smile Нищо няма се случи. Аз пих по толкова защото в пренаталните има и стойностите ми бяха високи ама е ги Вна 😀

# 308
По принцип може по две, нали е водоразтворим, но при бременност не знам как стоят нещата. А и много смъква желязото...

# 309
а кой ви каза такова нещо че В12 сваля желязото ? Няма такова нещо ! Всъщност ниските нива на в12 свалят желязото. да в12 не се пие С желязо но високите нива на в12 помагат да добър железен баланс. Реално аз в дъщеря ии имах много високи нива на в12 и всичко с желязото ми беше в норма. Ето сега виждате наглелно с моя пример че малко се отпуснах с в12 и бях в критични стойности на желязо и феритин

# 310
Добре, а как става да имам 130 хемоглобин, желязо в средата, а б12 беше на 140 от макс 500....Ако не беше тази бременност и тази изследвания за тромбофилия, сигурно никога нямаше да знам, че имам такива дефицити. Всеки лекар ме пита не ми ли е ставало лошо с тоя дефицитен б12. Ами не, малко по нервен  типаж си падах, но е факт, че с витамините се отемерутчих напоследък 🤣😁🤭

# 311
  • София
И аз четох, че за усвояването на желязото е нужен освен вит Ц, и вит Б12 (както и фолиева киселина).

# 312
Да, аз пия Сорбифер и хапче витамин Ц винаги в комбинация.. 😀
Б12 под езика на гладно по 1 на ден.

# 313
Да, Тони и аз така знам.

Бочи, ами никой не ми го е казвал, реално не знам от къде ми е информацията, но това което знам е, че високият прием, а не високи нива, на Б12 сваля желязото.

Моето желязо пък винаги е било топ, въпреки ниския б12. Но ще видим сега какво ще е положението Sweat Smile

# 314
не не сваля нищо в12 стига да си ги пиете отделно . Аз в момента не пия желязо и си перкам всичко на куп 🤣но аз и магнезиц пия само с алеракта с него го пия баш преди да легна а денем наблягам на тоновете други простотии

Общи условия

Активация на акаунт