Февруарчета 2024 - Тема 8

• 40 691
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
  • София
слушайте сега втасахме я с тва име 😀Кажете сега като общество странично , ако детето ми се казва Даная , бихте ли изкилиферчили името и ? Визирам съкратили и ако да то как ? Като цяло мразя тая оферта с съкращаването.
Другото е
Лина ама не мога да се пречупя защото ще казват яе е на мен ( Ангелина )
Теа ( ама тва на английски звучи като някаква идиотия )
И всички останали 100% имат съкращение
Матеа , Ваяна , Сиана , Кристина ,
даже на Дария ще и викат Дари
Викам му дай Дара , не щял певица 😀
Алина па не му харесва щот и аз и двете деца с А сме щели да сме 🤷♀🤷♀🤷♀Айде кажете сега нещо профессори бг мами 😀
Рая, Лия, Лея - къси, женствени и няма как да се съкратят повече. Лесно е.

# 226
Freziya, всички са здрави. Дано и така да бъде. Опитвам да пия вода, да хапвам препечена филия, но все ми е отмаляло. Познайте кой вече няма да докосне кисело...

# 227
Лия и Лина са много хубави имена.

# 228
Звучи ми като на вируса, който изкарахме с дъщеря ми 🤷♀ Трябва да се приема вода, макар и със зор, защото духидратацията е по-опасна, отколкото повръщането.
Freziya, всички са здрави. Дано и така да бъде. Опитвам да пия вода, да хапвам препечена филия, но все ми е отмаляло. Познайте кой вече няма да докосне кисело...

# 229
Бочи, за мен Даная си е Даная, така бих я наричала, аз също не съм фен на галените, имам позната, на която момиченцето се казва така и всички си я наричат Даная. Винаги ще се намери " доброжелател" да каже някоя галена глупост🙄 измислена да не кажа от къде

слушайте сега втасахме я с тва име 😀Кажете сега като общество странично , ако детето ми се казва Даная , бихте ли изкилиферчили името и ? Визирам съкратили и ако да то как ? Като цяло мразя тая оферта с съкращаването.
Другото е
Лина ама не мога да се пречупя защото ще казват яе е на мен ( Ангелина )
Теа ( ама тва на английски звучи като някаква идиотия )
И всички останали 100% имат съкращение
Матеа , Ваяна , Сиана , Кристина ,
даже на Дария ще и викат Дари
Викам му дай Дара , не щял певица 😀
Алина па не му харесва щот и аз и двете деца с А сме щели да сме 🤷♀🤷♀🤷♀Айде кажете сега нещо профессори бг мами 😀

# 230
Бочии какво мислиш за Дея като по-кратко(макар че Даная си ми звучи супер),иначе напоследък около мен се завъртяха Ая и Христея,явно са модерни сега не знам...
Пък последно време като ме питат и все в главата ми излиза именно Даная или Крисия ,макар и въобще да не ги бях споменала на никого.Ще им направя изненада усещам 😌

Може да е тъпо,но за първи път ще съм майка и ми изскачат някакви сладки моменти,та си представям как и викам по име и така стигнах до тези двете.😄

# 231
Ти искаш име без съкращение, правилно ли разбирам? Тогава аз съм за Лия, Леа, та дори и Амая..
Дария и Сиено- подобните са много разпространени. Това не знам доколко ти е фактор, но в нашето училище в пети клас всяко трето заявление беше с едно от тях или с Александър/а.

# 232
Да гледам да е максимално не съкращаващо се защото искам и на двата езика ( Руски и БГ ) да звучи еднаква и май Даная пасва най добре , ние мислихме и да Даяна но много я свързвам с тая принцеса бе а и ще и викат Диди а това ме вбесява направо.
Иначе Ива , Деа , също ми допадат и май от тях ще изберем Simple Smile Просто Лина мисля че ще е някоя залухана девойка 🤣Не знам така ми звучи , а и ще мислят че на мен си я кръстих.
И каката като е Амая с Даная се връзват готино 🥰Макар че сто процента ще се намери кой да и каже Данайче ама ще ги превъзпитам 🤣

# 233
Моето женско име е Стела. За момента няма да го ползвам по обясними причини - не отива на сини гащи 😀
Together пий течности, ти съвсем си се притеснила май и стомаха ти се е свил, но гледай да не се обезводниш поне.

Допълвам, че Даная най-много на Дани да я извъртят, Диди не съм чувала, а имам познати деца.

# 234
На Даная хората около мен й казват Дани,така че ако довода ти е да не се съкращава трябва да е нещо с 3 букви,Даная е доста разпространено напоследък и 100 % ще го съкращават.3-буквените от типа на Леа,Лиа,Миа,Деа,Теа също са прекалено чести в момента,на всяка площадка и във всяка детска градина има поне по 1-2 от тях.На мен лично това не ми харесва и затова ги избягвам Simple Smile

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 08:53 от nieves85

# 235
еми аз като ви казвам че го втасахме защото и това с честите имена не ме кефи 😀

# 236
Бочи, Вие поне сте се запънали на второто, а ние даже на първото дете не можем измислим име 🤣 онзи ден се зачудих какво става, ако нищо не измислим и намерих някаква статия, че в такива хипотези служителя по гражданско състояние служено щял да го кръсти 🤣
Извън горното. За да не го съкращават наистина трябва да е нещо кратичко. Кая е мой личен фаворит, макар че има едно съседско куче Кая, на които всички подвикват “Кайче” 🤷🏼♀ Единственото което ми идва на ум и никога не съм чувала да съкратят е Ая.

# 237
Винаги ще се намерят хора, които да казват някакво умалително на детето Ви, просто защото им звучи сладко 🤷😋

Изберете име, което истински да ви харесва, да асоциират с малкото човече, бъдещи прекрасни моменти или каквото и да е позитивно. Не отхвърляйте имена само защото някой си можело да нарича детето с галено, което не допада на вас. Така ограничавате себе си.

Бочи щом ви е толкова трудно, бъдете модерни родители. Не го кръщавайте това дете! Оставете го като порасне само да си избере име и готово 🤣

# 238
  • София
Аз от тези кратките само Ная или Рая бих избрала. Имам братовчедка с дъщери Ива и Ая - казват им Иви/Ивето/Ивчето и Айчето Simple Smile Мен не ме дразни, ама ако някой си мисли, че българска майка юнашка няма да намери начин да измисли умалително на всичко… 😂
Длъжна съм да кажа, че Лина все като лабораторията в Бургас ми звучи.

# 239
Ние сме традиционалисти и решихме да заложим на българските имена, за наща девойка, живот и здраве, избрахме Божидара. Blush

Общи условия

Активация на акаунт