Термин Август 2024 ♥

• 43 611
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • гр. София
Засега ме преглеждат с вагинален, предната бременност до 10-11 гс само с вагинален, след това винаги смесено (първо вагинален, после коремен). Доколкото знам, при преглед с вагинален ехограф измерването на дължината на шийката е по-точно, отколкото с коремен.

# 211
Здравейте момичетаа 🤗 днес видях сърцеее (6+1). Всичко е наред.. нооо другия ми термин  е чак на 04.01. и не знам как ще издържа до тогава.. страха е мноого голям.. ако имате идеи ще се радвам..

Вчера като се наведох и ми се върна всичката храна, повърнах стомашен сок ли не знам какво беше.. въздух изобщо не ми стига, постоянно се изморявам.. и мен ме боле корема като пред цикъл, после като на глад, за сега не ме боли, боля ме малко там където е бебето, но мина..

Охх, момичетаа дано да е до край тази бременност, стискайте ми палции 🍀🍀🍀🫶🏻

# 212
Стискаме, всичко ще е наред с всички! Heart И аз бях днес на първи преглед(7+3). Видя се всичко, което можеше, включително и сърчицето. Каза,че няма да ми го пуска,защото доплерът не бил много полезен за толкова малък ембрион, но на няколко пъти ми го показа. Каза,че всичко е наред и чак след скрининга ще се чуем пак, за да го види.

# 213
Честити ви сърчица, Sophiaaa и Gamora! ❤️❤️❤️

# 214
Привет, записвам се и аз тук, въпреки че съм и в групата за Юли.

По датата на цикъл термина е 24.07, но вървя с една седмица назад тъй като съм с доста дълъг МЦ и е дата 03.08.

За сега ходих два пъти на прегред, тъй кято задължително трябва да съм с Утрогестан и Аспирин.

Имах бледа черна на 22.11, и на 1.12 бях на преглед в 5гс.
След което на 11.12 видяхме ембрион и жълтъчното мехурче, за сега всичко е наред, викя ме чак на 10.01 за фетална, но на мен ми се струва много време😂и мисля преди нова година да отида още веднъж. Да чуем сърчице.

Пия мета фолиева, вит Д, и сега си поръчах вит в6 пъй като ми е доста нисък.

Като симтоми, ту ми се гади, ту не, доста често уринирам, но днес е по-слабо😀, общо взето е това, нямам особени симптоми за сега, и често си мисля дали всимко е наред.

Имаме момче на 2г.

# 215
Здравейте отново,
До днес бях направо ужасно притеснена и то сигурно заради предната ми бременност и ЧХГ които пускам, но може би сама си вкарвам напрежение и не мога да се успокоя.
Та днес бях на втори преглед и се видя и чухме сърчицето и даже успях и да го видя как тупка. На снимката виждам 6+2,  но и доктора не ми казва все още как вървя. Изглеждало добре. На преглед съм на 03.01
Продължавам си с прогестерона вагинално, от утре и дуфастон, тъй като ще пътувам и да е по сигурно всичко. Аспирин живот и здраве до края на бремеността и но шпа си пия също. Нямам търпение да дойде 03.01 и не знам как да се успокоя с това моето лошо мислене. Просто не мога да спра да мисля и ми се струва че е заради ЧХГ, което пускам от време на време и последния път беше от 2700 на 2900 за 48 часа и направо се бях отчаяла. Чак след днес се чудя дали няма някакъв проблем в лабораторията, тъй като аз направо се бях отписала с това ЧХГ и съм решила изобщо  да не пускам повече и че като не зависи от мен да не се стресирам допълнително. (Снощи направо си поревах )Много се радвам че днес чухме сърцето и се надявам да е наред всичко занапред. Пожелавам и на вас спокойствие и леко бременене  и да не се филмирате като мен……

# 216
Вас, защо си го причиняваш това с ЧХГ-то? Доколкото знам то се проследява в самото начало, за да се отхвърли биохимична или извънматочна бременност. Или евентуално кухо яйце - за много любопитните. След установяване на бременност в матката, особено със сърдечна дейност, вече няма диагностична стойност.

# 217
Здравейте отново,
До днес бях направо ужасно притеснена и то сигурно заради предната ми бременност и ЧХГ които пускам, но може би сама си вкарвам напрежение и не мога да се успокоя.
Та днес бях на втори преглед и се видя и чухме сърчицето и даже успях и да го видя как тупка. На снимката виждам 6+2,  но и доктора не ми казва все още как вървя. Изглеждало добре. На преглед съм на 03.01
Продължавам си с прогестерона вагинално, от утре и дуфастон, тъй като ще пътувам и да е по сигурно всичко. Аспирин живот и здраве до края на бремеността и но шпа си пия също. Нямам търпение да дойде 03.01 и не знам как да се успокоя с това моето лошо мислене. Просто не мога да спра да мисля и ми се струва че е заради ЧХГ, което пускам от време на време и последния път беше от 2700 на 2900 за 48 часа и направо се бях отчаяла. Чак след днес се чудя дали няма някакъв проблем в лабораторията, тъй като аз направо се бях отписала с това ЧХГ и съм решила изобщо  да не пускам повече и че като не зависи от мен да не се стресирам допълнително. (Снощи направо си поревах )Много се радвам че днес чухме сърцето и се надявам да е наред всичко занапред. Пожелавам и на вас спокойствие и леко бременене  и да не се филмирате като мен……

Аз бях по същия начин с първата ми успешна бременност, но от личен опит бих ви посъветвала да мислите положително, особено тлед като сте с Утрогестан вагинално.

Обаче ми е чудно как така зя по-сигурно и Дуфастон, лекар ли ви го каза това!? Тъй кято яз знам че вагиналното усвояване е много по-бързо и по-щадящо отколкото оралното приложение.

# 218
Аз още не съм изследвала прогестерона , но ще го пусна със второто чхг.С първата бременност пиех дуфастон веднага след процедурата , но тъй като този път се получи спонтанно , сега не знам дали да пия.
Всички ли пиете прогестеронови препарати?

# 219
Аз не пия прогестерон. Слагам вагинално  по 2 таблетки Утрогестан 100 мг вечер, защото след 2 изследвания прогестеронът намаляваше и АГ ми го предписа.

Преди съм пила Утрогестан и 1 час след това бях адски замаяна, направо ми се виеше свят.

# 220
Vas.p тооолкова добре те разбирам.. аз днес бях на преглед и сега имам някакви тъпи болки точно, където е ембриона (яйчника) и толкова се филмирах пак.. таа не си единствена с притесненията..
после си казвам .. оф каквото стане, каквото е писано това ще стане и ние нищо не можем да променим.. мисли и ти така, помага 🤗

Marbella аз приемам утрогестан вагинално сутрин и вечер по една таблетка.

# 221
Добре, а защо ви го предписаха? Ниски стойности или за всели случай?

# 222
Аз съм в Германия и тук не предписват лекарства за всеки случай.. беше ми нисък и заради това.. За сега с тази доза е добре. Според мен изчакай какво ще ти каже Аг-то.

# 223
На мен никакви изследвания не ми пуснаха  , за 6 г. с има ли нужда от изследвания?

# 224
Да , при всички случаи първо ще го изследвам и ще се консултирам.Няма да приемам на своя глава.За сега нямам оплаквания , дано всичко си е наред.
Само обичайните болки като при цикъл си ме стряскат , миналата бременност постоянно бях на нокти от тая болка и все си мислех , че ми идва

Общи условия

Активация на акаунт