Термин Август 2024 ♥

• 43 659
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте момичета, в 5г.с съм но от 3 дни имам кафяво зацапване ,слагам свещички прогестерон,но не спира. В сряда ще ми излезнат резултатите от прогестерон и чхг и тогава ще пусна и още едни ,но  на някой случвало ли му се е? това ми е 2ра бременност първата завърши със спонтанен аборт преди 2месеца в 6г.с
❤️😒

Да, все чаках да спре, но вместо това ми тръгна като цикъл. Изписаха ми Кринон гел, по 1 апликатор вечер с разлика 2 часа от утрогестан вагиналните глобули. Алеракт 3х1 и Но-шпа 3х2 и лежане. Най-добре е да обсъдиш със следящия те лекар, но тези лекарства едва ли ще навредят.

# 376
И аз знам, при ранно кървене,
Задължително но шпа, вагинално прогестерон и магнезий

# 377
Добавям по темата за кървенето, освен това, което са посочили момичетата, и многоооо вода.

# 378
Здравейте,Весела Коледа на всички!
В 5г.с. съм след 1ви трансфер и снощи видях че имам кръв.Веднага писах на доктора ми и той ми каза да взимам витамин C и K + Дуфастон и НоШпа. Отидох все пак до спешното и казаха че всичко е наред, макар че те много не могат да видят понеже е малко. Вече няма кръв, днес само малко кафява,но знам че това е стара кръв.Въпроса ми е дали това може да се е дължало на полов акт,който е бил може ми 12 часа преди това.Ако не,каква може да е причината? Мислех си за отлепен плоден сак,но нищо такова не ми казаха…
Освен това приемам прогестерон инжекции и утрогестан 3х2 и естрофем.

# 379
Весела Коледа 🧸🎄
Според мен е възможно да е от половия контакт и може би ще е по-добре да изчакате докато се закрепи хубаво. Можеш да питаш и лекаря си, но аз не бих рискувала. Всичко ще бъде наред 🫶🏻

# 380
Здравейте, освен лошите новини( че ембриона не е с добра форма и може да има лош край..) . Мъжа ми е с Грип А . От днес и аз съм с болки в гърдите и температура 37.5 . Мисля да пия Парацетамол. Някой знае ли какво друго е позволено?

# 381
По-скоро от стимулацията, самата възбуда, предизвиква контракции.
Поне до 12гд избягвайте половшя контакт

# 382
Здравейте, освен лошите новини( че ембриона не е с добра форма и може да има лош край..) . Мъжа ми е с Грип А . От днес и аз съм с болки в гърдите и температура 37.5 . Мисля да пия Парацетамол. Някой знае ли какво друго е позволено?

Sunshine, вземай си витамин С ударни дози и се опитай да държиш температурата да не се качва повече, ако можеш да я смъкнеш до обичайната за бременността, може би около 37,1-2-3. И много почивка и течности... Като не ни дават чай, поне можем да пием топла вода, нали?
Обади се на следящия те лекар и/или на личния лекар, ако ти предпишат още нещо, да е съгласувано.
 Много ти стискам палци за хубави новини! 🍀

Victoria Stoyanova, да, възбудата предизвиква контракции, сега това най-малко ни трябва. Пием но-шпа и магне Б6 за спокойна матка, а секс може чак преди термин при изгледи за преносване. Дай Боже всички да стигнем до финал!

# 383

Sunshine, вземай си витамин С ударни дози и се опитай да държиш температурата да не се качва повече, ако можеш да я смъкнеш до обичайната за бременността, може би около 37,1-2-3. И много почивка и течности... Като не ни дават чай, поне можем да пием топла вода, нали?
Обади се на следящия те лекар и/или на личния лекар, ако ти предпишат още нещо, да е съгласувано.
 Много ти стискам палци за хубави новини! 🍀

Victoria Stoyanova, да, възбудата предизвиква контракции, сега това най-малко ни трябва. Пием но-шпа и магне Б6 за спокойна матка, а секс може чак преди термин при изгледи за преносване. Дай Боже всички да стигнем до финал!

Защо не може да се пие чай ?

# 384
Има някои видове, които са официално позволени по време на бременност, но при инвитро (не знам дали всички клиники, но моята е така) забраняват чай и кафе. Възможно е да взаимодейства с някои от лекарствата, които се взимат. Честно казано не съм се задълбавала в темата, защото не ми е толкова важно. Мама2288 беше писала, че липата действа кръворазреждащо, а официално чаят от липа е позволен за бременност. Аз пия топла вода с джинджифил и мед

Последна редакция: вт, 26 дек 2023, 17:13 от Amelin

# 385
Аз си пия домашен билков чай с ниска концентрация - мента, маточина, мащерка, липа, джоджен, магарешки бодил, цвят невен и тн. Но е доста слаб, слагам по съвсем малко и след кипване оставям само 5 Мин да се запари, все пак не правя отвара. Според мен си е съвсем ОК.

# 386
Аз пък да ви се оплача - цял ден съм с главоболие, лошо ми е и бежово течение отново. Тъкмо си мислих, че тези зацапвания спряха и хоп бам наново..
Чувствам се като парцал цял ден, ужасно е… 😔

# 387
А знае ли се на какво се дължат тези зацапвания?
В коя седмица си?

# 388
Не знам, Аг-то не видя причина. В 7+2

# 389
Здравейте момичета и Весела Коледа! И аз не съм влизала отдавна, но последните няколко дни съм с яко гадене и мега изморена, направо на Бъдни вечер едва изчаках питката и заспах 🤣 Пия по един деган на ден, дайте някаква алтернатива, тип билка или нещо подобно 🙂

Общи условия

Активация на акаунт