Термин Август 2024 ♥

• 43 652
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
И аз съм тук с новини, имаме две сърчица! 💜💜 Всичко е наред, големи са 6,9 и 7 мм, а кървенето ми спря в рамките на деня на изписване на терапията. По-горе съм посочила успешната формула за мен: почивка+лежане, Кринон гел 1 кутия по едно вечер с разлика от поне 2 часа от прилагането на утрогестан, Алеракт 3х1,но-шпа (вече) 2х2 и вит. С

Пожелавам на всички скорошни хубави новини и щастливо празнуване на Нова година!

# 391
Момичета утре ще изследвам прогестерон и чхг , но въпросът ми е да слагам ли днес свещичка Прогестерон или не ? За да не повлияе на резултата?

# 392
Момичета утре ще изследвам прогестерон и чхг , но въпросът ми е да слагам ли днес свещичка Прогестерон или не ? За да не повлияе на резултата?

Аз мисля, че вагиналните дози няма да се отчетат, само това, което е в кръвта. Някой да ме поправи, ако не е така.

# 393
Мама2288, страхотна новина! Hug извинявай, ако съм пропуснала, но слагаш ли клексан? Ако да, колко и каква доза ти е клексана и прогестерона. Подготвям се за преговори да ми спират клексана, защото съм сигурна, че от него изкървявам. На прегледа последния път докторът каза, че кръвотока на матката е много по-засилен отколкото за съответната седмица и вметна, че е заради клексана. Аз нямам тромбофилия, клексана ми е съпътстваща терапия заради високите дози прогестерон. Но и преди съм взимала прогестерон, без да взимам клексан...
На мен докторът ми каза, че няма смисъл от изследване на прогестерон, когато се приема външно, но аз все пак си го изследвах. Не съм спирала прогестерон преди терапия

# 394
Здравейте момичета , да попитам вие как се справяте с гаденето ?

# 395

Момичета ето изследванията как са ?
Това са два дни след като разбрах че съм бременна . Пуснах днес пак утре ще видим

Последна редакция: ср, 27 дек 2023, 11:22 от Nikol2525

# 396
Мама2288, страхотна новина! Hug извинявай, ако съм пропуснала, но слагаш ли клексан? Ако да, колко и каква доза ти е клексана и прогестерона. Подготвям се за преговори да ми спират клексана, защото съм сигурна, че от него изкървявам. На прегледа последния път докторът каза, че кръвотока на матката е много по-засилен отколкото за съответната седмица и вметна, че е заради клексана. Аз нямам тромбофилия, клексана ми е съпътстваща терапия заради високите дози прогестерон. Но и преди съм взимала прогестерон, без да взимам клексан...
На мен докторът ми каза, че няма смисъл от изследване на прогестерон, когато се приема външно, но аз все пак си го изследвах. Не съм спирала прогестерон преди терапия

Имах инжекции Фленокс 0,4 мл (=клексан) от 26.11 до 12.12 и аспирил 100 мг дневно, от 13.11 които мо наюалиха на 75 мг, но за момента се наложи и това да спра. Докторът ми каза, че е от тях, да. Но че по-нататък пак ще ми включат някаква доза аспирин, заради хормоналната терапия. Наистина трябва да ти спрат клексан и според ме щн, защото имам и друга близка, която щеше да се удави от кръв до коленете през дрехите пролетта. За щастие всичко беше овладяно. Тя трябваше да го спре директно. Надявам се да са разумни и да се съгласят. Ако имаш тежко кръвотечение, може да те вземат за наблюдение, говори с лекаря си тук в Бг. На мен ми каза винаги да му звъня вече, дори да е фалшива тревога.

Да допълня, прогестерона ми е ампули мускулно сутрин 2х1 мл 2,5% инжеста, 3х1 дуфастон и утрогестан 600 мг глобули еднократно вечер. Към това ми добавиха една кутия 6 бр. Кринон гел до свършване х1 вечер.

# 397
Момичета, аз отивам на преглед заради кафявото зацапване. Стискайте ми палци всичко да е наред и да не е нещо сериозно. 😔🫶🏻

ЕДИТ: бях на лекар и всичко е наред ♥ Успокоих се толкова много. Няма кръв в матката ли какво точно каза не помня.. може би е от растежа на бебето и от там матката кърви.
Благодаря ви момичета ♥

Последна редакция: ср, 27 дек 2023, 12:38 от Sophiaaaa

# 398
Софи, стискам палци Hug
Мама2288, не искат засега. Това количество кръв не ги притеснявало, повече ги притеснявало, ако кръвотока се влоши...чакам окончателно да ми кажат какво правим
Никол, чхг е добре, за прогестерона да кажат момичетата, които разбират. Пусни чхг след два дни в същата лаборатория

# 399
Софи, стискам палци Hug
Мама2288, не искат засега. Това количество кръв не ги притеснявало, повече ги притеснявало, ако кръвотока се влоши...чакам окончателно да ми кажат какво правим
Никол, чхг е добре, за прогестерона да кажат момичетата, които разбират. Пусни чхг след два дни в същата лаборатория

Пуснала съм утре ще излязат резултатите

# 400
Здравейте, бъдещи мами!
Записвам се и аз с първа инвитро бременност с термин 01.08.2024г. Simple Smile
Бях на преглед в 6 г.с., когато се видя сакче и нещо в него, нещата бяха нормални. Утре съм на втори преглед и нямам търпение да чуя сърчице. От седмица - две усещам леки спазми тук-там в корема през деня при движение и ходене, днес обаче кихнах и направо ме сряза коремът. Спазъмът мина за минута, но беше силен. Нормално явление ли е това? Утре ще питам на прегледа, но се притесних и реших да проверя, дали и други са се чувствали така Simple Smile
Благодаря предварително. Весели празници!

# 401
Здравейте момичета , да попитам вие как се справяте с гаденето ?
Здравей.Весела Коледа!
Какво да ти кажа, при мен всяка сутрин е някакво мъчение, гади ми се много и повръщам минумум по 2 пъти... Слагам VOMEX A по една свещичка и след това  лягам в леглото поне за още 2-3 часа, едва тогава се чувствам по-добре.... Трябва, да стиснем зъби и да се надяваме след 3 месец тези симпоми да отшумят.... Разбирам те, и знам колко е гадно 😪

# 402
  • София
Здравейте и весели празници! Christmas Tree
Моето гадене започна 6-та седмица и минаваше с пиене на газирана вода. В 7-ма седмица се усили и вече нищо не помагаше, имах няколко дни, в които след ядене ми ставаше още по-зле. Сега ми минава, като ям нещо сухо и тестено, не пия много течности наведнъж, защото пак ми става лошо.. Изобщо не е сутрешно, целодневно си е. Бях ви споделила за таблетки за смучене против гадене Emil, но засега не ги намирам в аптека, а и не съм питала аг. Утре съм на преглед и ще питам.

За спазмите при кихане или някакво движение четох, че е нормално заради отпускането на мускулите на корема, заради подготовката на тялото за бременността. И на мен ми се случи, но май е нормално.

# 403
kuklichka_ благодаря много за споделеното. Успокойх се:)

Имаме ли вече ФБ група?

# 404
Даа, имаме макар, че там май сме по-малко активни. Потърси назад за линка на фб групата, защото е скрита и не можеш сама да я намериш. 🧸

Общи условия

Активация на акаунт