Термин Август 2024 ♥

• 43 453
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Добро утро 🧸
За симптоми при мен няма повръщане, но ми става лошо - преди беше сутрин като стана, а сега когато си поиска. Минава ми доста бързо и се изтърпява. Сънувам толкова много, че чак не мога да повярвам, че това е реално 😂 наистина всяка нощ по няколко сънища 😂😂😂 Другото, което е в продължение на 4-5дни ставам всеки път в 04:35 до тоалетна и после се събуждам в 09:20ч. Не знам как може 5дни подред да се будя по едно и също време, чак е стряскащо.
Другото, което е постоянно ми мирише и от миризмите чак ми се гади по някога..

За пола: мечтая да имам момиче, но каквото дойде, защото е толкова желано и чакано 🍀
Ии момичета знаете ли дали мога да си намажа крака с Фастум Гел? Че нещо ми е изтръпнал и ме боли..
Иии последен въпрос: имате ли ниско долу дискомфорт понякога? Лека болка, то даже не е болка, но си усещам, че има нещо там 🤭

Здравей, Софи!

Пожелавам ти живо и здраво бебче пре новата 2024г.🍀
Напълно нормално е за придърпванията долу, аз също ги получавам, но било от разширяване на матката. Приятелки са ми казвали, че и през цялата бременност са ги имали. Границата е да не стане непоносима болка с кървене! Така че е напълно нормално, не се тревожи❤

# 541
Софи, една позната се мажеше с Rumalaya на Хималая, мерише силно ,но казваше ,че доста й помага.

# 542
Здравейте, някоя от вас има ли бяло течение по време на бременност?

# 543
Момичета, моя доктор ми се обади контролно да ме провери как съм. Много добре се почувствах, зададох си някой и друг въпрос и сега спокойно ще си чакам следващия преглед. Всички изследвания ще ми назначи той.

# 544
Frisu аз винаги съм имала по-засилено и сега не е по-различно. Гинеколозите, когато го видят все ми казават, че имам инфекция, а микробиологията излиза чиста. Не знам дали не се дължи на нещо, което всички пропускат, за което няма да се учудя. Но, до колкото знам е нормално да се засили по време на бременност. Обема на течности се увеличава към 6-7ма г.с Важни са цвета и миризмата. Ако е прозрачно или бяло и без миризма, не би трябвало да има притеснение. Но, все пак го сподели с проследяващия. Ако не се лъжа, скоро трябва да ни пускат микробиология.

Mama2288 Много мило, малко са тези, които така да се интересуват.

# 545
С миналата бременност буквално бях на пост и молитва 4 месеца. Ставаше ми лошо от всякакви миризми на готвено, от вкуса им също. Лук и месо не влизаха вкъщи. Мъжът ми вечеряше преди да си дойде вкъщи и то без лук, защото усещах миризмата. Ядях картофи, сирене, кашкавал, кисело мляко, броколи, моркови, яйца(но в баница примерно, на омлет или варени не можех) и някои плодове. Острата фаза продължи до края на 4 месец. После почнах да мога да ям месо. Но лук и чесън до края, а то за мое нещастие се слага лук като овкусител на всичко-колбаси, крекери, някои ядки, пастет…куп неща. Наистина беше ужасно, не ходехме на заведения, на гости при приятели/роднини, само срещи навън, където не се готви. Даже се бях притеснила как ще ям в болницата като всички манджи са с лук, на първия ден след раждането ме дразнеше миризмата, но вкусът не, след това се оправих като с магическа пръчка.

Сега е доста по-различно. Прилошава ми през деня и често повръщам по малко, но не е от миризми или вкусове, просто ми се гади. Но съм направо супер спрямо преди. Нямам напрежение в гърдите.

Живи и здрави бебета да родим и ние също да сме добре, другото ще мине!

# 546
Здравейте. Аз съм в (9+5) със близнаци. Всяка сутрин като се събудя , всякаш по часовник започва една силна кашлица и голямо слюнкоотделяне , след което разбира се повръщане..... Лягам си отново и не след дълго ставам за още един път (много силно ми се гади)..... Незная и аз каква храна ми помага, защото понякога от неща които не ми става лошо, друг път ми става...Само знам, че обикновени бисквити не понасям вече....
Лекаря, каза че след 13 седмица, трябва да ми присветне, та силно се надявам вече......
Има ли някой сутрин със същите оплакваня??
А, и нещо също доста неприятно забелязвам- много ми се изсушават петите, пръстите- никакъв крем не ми помага за сега....дали не е недостик на нещо??? Хубав Ден!

# 547
  • гр. София
Деси, и на мен много ми се изсушава кожата, на места даже се бели, но то и сезонът е такъв… Не смея да се мажа с нищо по-специално, само с хидратиращи кремове и Бепантена против подсичане на сина ми, че е по-мазничък, но затова пък с него само вечер преди лягане. Чудеса чак не прави, но малко ми облекчава, дано напролет се оправим напълно.

ПП Като ви чета как масово ви прилошава и ви се гади, чак ме е срам да кажа, че при мен никакъв дискомфорт няма. Grinning
Направо не се чувствам бременна, но и с предната бременност беше така, така че не се притеснявам.
В петък (10 гс) съм на преглед (4-ти поред вече и предполагам последен при репродуктивната) и се надявам да са добре и двете бебета.

# 548
И аз нямам гадене , нито повръщане .. и миналата бременност нямах.Единствено ми се спи повечко и все по-место ми се пишка.
Странно много бързо взе да ми изпълва коремчето , а съм едва 6 г.с.
Дали защото имам диастаза , и това , че предишната бременност беше огромен (близнаци) .. дано не се окръгля още от сега.😂
Но определено не понасям дънки и стегнати материи около корема, вървя с по-разтегливи клинове и разни плетени комплектчета съм си купила .Поне лятото ще сме на рокли и поли.🎉

# 549
Добро утро 🧸
За симптоми при мен няма повръщане, но ми става лошо - преди беше сутрин като стана, а сега когато си поиска. Минава ми доста бързо и се изтърпява. Сънувам толкова много, че чак не мога да повярвам, че това е реално 😂 наистина всяка нощ по няколко сънища 😂😂😂 Другото, което е в продължение на 4-5дни ставам всеки път в 04:35 до тоалетна и после се събуждам в 09:20ч. Не знам как може 5дни подред да се будя по едно и също време, чак е стряскащо.
Другото, което е постоянно ми мирише и от миризмите чак ми се гади понякога..

За пола: мечтая да имам момиче, но каквото дойде, защото е толкова желано и чакано 🍀
Ии момичета знаете ли дали мога да си намажа крака с Фастум Гел? Че нещо ми е изтръпнал и ме боли..
Иии последен въпрос: имате ли ниско долу дискомфорт понякога? Лека болка, то даже не е болка, но си усещам, че има нещо там 🤭

Аз имам дискомфорт понякога и ако е по-продължително пия ношпа. За миризмите съм по абсолютно същия начин. Прахове, омекотители, готвено, общо взето всичко ми мирише.

# 550
Може ли някой да ми покаже снимка на тези таблетки Нош-па кои точно са те, защото тук в чужбина няма такива, но ще видя да си взема от Бг. Не знам обаче кои са.
Благодаряяяя 🫶🏻

# 551
https://apteka.framar.bg/30031030/%D0%BD%D0%BE-%D1%88%D0%BF%D0%B … 0-%D0%BC%D0%B3-24 Това са, използват се и за облекчаване на менструални болки.
Може ли някой да ми покаже снимка на тези таблетки Нош-па кои точно са те, защото тук в чужбина няма такива, но ще видя да си взема от Бг. Не знам обаче кои са.
Благодаряяяя 🫶🏻

# 552
Здравейте, включвам се и аз в темичката. От доста време ви чета, но се престрашавам да пиша едва след като чухме пулс Heart

В момента съм в 7+4, с термин 16 август, това ще ни бъде първо дългоочаквано детенце.

Относно симпомите, към момента при мен има умора, гадене (без повръщане), изострено обоняние.

Следящият АГ ми изписа комбинирани витамини Елевит, но започнах да пия Биозин мама и Цетебе, тъй като ММ е болен и сякаш забелязвам, че чувствам по-малко умора. Замислям се да си пусна кръвни изследвания на желязото, вит Д, В6, В12. Знаете ли дали трябва да се прави пауза преди теста и дали на този етап е разумно да се прекъсват витамините?

# 553
Идвам да се оплача, едва избутах работния ден. Следобяда гадене, от което откачам в тази поза седнала, киселини също тръгнаха. Ииии, нещо отвратително, което не бях споделяла, но вече душата ми повръща от тази миризма и вкус - от вагиналния утрогестан бельото ми и аз самата ухая на варено пилешко. 🤑 Не знам как е при някои от вас... Нямам спомен миналата година да е било така, но слагах за кратко. Направо не знам дали бих понесла повече този аромат и вкус до края на живота си. 😄

# 554
Хм, звучи ми странно, аз също слагам Утрогестан вагинално, но не съм забелязал да има каквато и да е миризма. 🤔

Днес за първи път бях на йога за бременни. Доста е скучно, имам чувстото, че лежах през 80% от практиката 🤨

Общи условия

Активация на акаунт