Термин Август 2024 ♥

• 43 483
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Честита Нова Година! Пожелавам Ви много, много здраве и сладки, пухкави бебчета лятото! Heart

Въпреки, че искаме момиче, аз имам вътрешно усещане за момче.
Иначе има доста калкулатори за пол в интернет, както и бабини поверия: ако ти се гади сутрин - момиче, вечер - момче; ако ти излизат пъпки - момиче, ако ли не - момче; ако ти се яде сладко - момиче, солено - момче и т.н. Любимото ми е това за пъпките, защото казват, че момичето краде хубостта на майка си. Grinning

# 526
И по формата на корема, но ние като направим кореми, вече ще сме узнали пола. С момчетата коремът ми вървеше напред, с дъщеря ми настрани, точно както се твърди - че с момичета са по-разляти, а с момчета - по-остри...добре го обясних Grinning
Кукличка, ти с това чхг си си точно за момиче Simple Smile

# 527
Минаха празниците и ето ни пак на линия. Не знам как се чувствате но аз съм в 8+ гс и постоянно ми е зле. Не повръщам, но ми е много странно усещането все едно съм яла мазно и имам силно слюноотделяне. Силно се надявам това състояние скоро да отшуми, защото много ме изтощава. За киселините все още не съм намерила лек, веднъж пих една таблетка сода за пиене и много ми помогна, но видях, че не се препоръчва за бременни и много се разочаровах, защото ми помогна. Някакви съвети?? За феталната мисля при Чавеева в Щерев.

# 528
Аз тъкмо вчера успях да глътна огромна глътка вода със сода,докато си правех гаргара,понеже нещо гърлото ме заболя много и вдигнах температура. Щях да повърна,имаше вкус на риба,после си сипах чай,да не рискувам повече Grinning Иначе, повръщащи жени, казват, че газирана вода много помага.

Ох,аз не знам, но започвам да се филмирам,както успокоявах тук,че като нямаш симптоми трябва да се радваш, ама аз грам не усещам да съм бременна,особено след като малкият ми скочи(13кг) на корема. Чудех се дали да не отида да ме видят, но мъжът ми пак ме обяви за луда и каза да не се занимавам с глупости. Сега нямам търпение да дойде четвъртък,за да мине прегледът. Стори ми се миналата седмица цяла вечност...

# 529
  • София
На мен газираната вода ми помагаше до към края на 6-та седмица, когато гаденето беше леко, но се подувах от нея. След това вече си беше жива мъка. Сега го успокоявам с бисквити и крекери, течности на малки глътки. Лекарката ми препоръча чай от джинджифил и детски близалки, но аз не обичам джинджифил и ми става още по-зле.
При мен се появи силно дразнене от определени храни и то най-вече месо, яйца, лук и чесън. Направо ми става зле само от миризмата. Дано отшуми скоро, защото мога да ям само бисквити и плодове на този етап.

# 530
@kuklichka_ и @Gamora благодаря за мненията. Газираната вода ми помага само докато я пия, крекерите и гризините, докато ги ям. В момента опитвам със силно ментови дъвки и бонбони. Gamora, щом имаш някакви притеснения, прегледа винаги е добра опция за успокоение. Аз винаги съм на мнение, че щом няма болки и кръвотечение, всичко е наред, но все пак не съм специалист. Това е по-скоро лична нагласа.

# 531
Gamora аз съм 8+4 и също нямам симптоми, до тук само веднъж ми стана зле, но не мисля, че “безсимптомието” е проблем. В четвъртък и аз съм на преглед Blush

# 532
Честита Нова Година, момичета! Пожелавам ви една успешна и изпълнена с вълнения година. Нека ние и семействата сме здрави и да посрещнем с отворени обятия малките бебоци.Gift Heart

Аз се включвам с ъпдейт за пола. Като по поръчка снощи сънувах, че сме на фетална и доктора потвърди, че е момиче. хахаха да видим.
При мен гаденето е на вълни. Понякога още със ставането се започва, понякога сутринта съм добре, но вечерта се появява.
Днес например се събудих с вълчи глад и много ми се гадеше, ядох питка и се засили и така бях до следобед. (8+4) На мен почти нищо не ми помага. От солети и бисквити също ми става зле.

# 533
Ох, аз изобщо не знам къде се числя. Имам гадене, но докато си помисля, че съм добре, всъщност осъзнавам, че постоянно си го има. Просто не ескалира, а се разсейвам като върша нещо. Ако върша. Явно седмицата ме изцежда и почивните дни ги ползвам за реанимация, а и ми се появява пак някакво тъмно зацапване. Почивката помага на всичко. Пъпки нямам, точно обратното. Преди половин - една година покрай прием на много лекарства, основно хормонални, имах ужасна кожа, с никой друг период от живота ми несравнима. Сега пия ако не повече хормони, а нямам такива проблеми. Относно киселините, на този етап ми се провокират от по-пикантна или солена храна. Като че случайно стават такива. Сутрин най-често закусвам с почти цяла кофичка кисело мляко Елена и хляб, понякога си добавям и някакво жълто сирене като чедър. Доста неутрална закуска за мен, но супер вкусна. Мога всяка сутрин да си ям това. А за пола пак, аз имам чувството за някакво енергийно 'боричкане' при нас и че затова искат да са две. То и ние искаме две, но едва в последната година осъзнахме, че шанса ни е да са две наведнъж. Просто няма време за едно след друго. Тези дни мъжа ми си каза най-после открито, че макар да няма значение пола, той иска едно момиченце да има. А аз преди три години не насън, а в будно състояние в хола, видях едно момченце да ходи едва едва, в слънчевия ни просторен хол, на пода. После съм го и сънувала. Така и не му казах какъв пол е било бебето, защото не исках да влияя на желанията му. Той винаги и до днес много иска да ми угоди. Аз ще съм щастлива с всяка комбинация, но ще ми е любопитно дали е имало такова боричкане кои душички да се качат на последния ни влак. Може пък и да съм объркала пола на видяното, беше с дълга косичка.

# 534
Честита нова година на всички настоящи и бъдещи мами! Пожелавам ви да сте здрави и вие и семействата ви и да родим всички здрави бебчета през август. 🥰 Дали има някоя като мен, която започва новата година с грип? Вдигнах температура до 37,8, отделно кашлям и ме боли гърлото, но не смея някакви лекарства да пия и го карам само на чай с мед и лимон.  Има ли някакви безопасни капки за нос за бременни, че с този запушен нос не мога да спя? Много ми е притеснено дали това може да повлияе на бебчето, а съм на преглед чак в петък. 🤧

# 535
Вземи си да пиеш биозин мама , аз лично с миналата бременност изкарах ковид и тогава пиех хомеопатични капки. Дулкамара хамакорд, много ми помогнаха.Сега ги давам на децата като ходят на градина и като видя признаци на разболяване.

# 536
Mirrelag - физологичен разтвор за носа(има спрейове),може него и по-често да го пръскаш, а за гърлото silvertuss спрей ми бяха дали,когато бях много зле и бременна(май беше някакъв билков). Иначе можеш и инхалации да правиш,за да размекне секрета в носоглътката. Също за гърлото-гаргара с топла вода и сода или листерин(действат антибактериално,но да не глътнеш като мен). Още за което се сещам са всякакви безобидни бонбони, които улесняват преглъщането-лукчета,голиа и подобни.

Mama2288- ако това за храната е вярно, на мен с двете момчета закуската ми беше абсолютно същата-можех месеци наред да изяждам по 1 кофичка кисело мляко и умирах за сирена Grinning Иначе, според мои наблюдения(не е суеверие някакво,аз не вярвам в тези неща), но най-често каквото бащата иска Grinning Мъжът ми беше категоричен,че ще има две момчета-направи си ги, една приятелка пък умираше да има 2 момчета,но мъжът ѝ много искаше момиченца и имат 2 момичета Grinning И други такива примери имам,така че ще видим при теб как ще е Simple Smile

# 537
Мирела, обади се утре на личния, по принцип бременните сме с предимство. Дано е в час какво можеш да приемаш! Мисля, че парацетамол за температурата на рядко не вреди, а за носа.... Аз лично бих държала в течение и следящия бременността. Пожелавам ти да оздравяваш и всичко да е наред. 🍀

Gamora, има такова нещо, но аз лично имам и друга теория. Сега ще я напиша, но я базирам изцяло на родова, семейна и личностна динамика, АКО съм я видяла правилно. Моля ако на някоя не и допада, да я смята за лично мнение без каквито и да е претенции.

Та, аз мисля, че нещата във всяко семейство са индивидуални. Понякога мъжа, който много харесва и обича жена си, но е още с неузряло в себе си желание за дете (нямам предвид на думи, а как го чувства), позволява на жената да извика мъжки дух, мъжка рожба, да реализира нейния копнеж. В процеса на ставане на родители, младите или неопитни мъже добиват зрялост и тогава след първи/втори/син извикват раждането на дъщеря, материализират копнежа си по създаването на жена от своя плът и кръв. В много случаи жените са по-осъзнати и по-зрели в желанието си, тогава първото дете е момче, но то продължава директно рода и духа на бащата, така че той става по-силен и по-зрял. Понякога мъжете са по-зрели за деца или първоначалния им копнеж за дете е по-голям, тогава първото дете е момиче. Но за да поиска и позволи един мъж първородното му дете да е момиче, това означава, че има голямо доверие в майката, че тя може добре да се грижи за частицата от неговото въплъщение на женски дух. Мъже, които нямат дъщери, смятям че носят някакви по-дълбоки наранявания от предишни животи. Може би и обратното важи, но не съм мислила много по въпроса, когато майка няма син. Все пак много зависи и от бащата. Сложна материя и все пак са само мои догадки в познанието на човешката душа и дух. Всички връзки са много важни и специални, но съм чувала, че са по-силни накръст, а от двата варианта, връзката баща-дъщеря била по-силна от връзката майка-син. Може би заради по-горното заключение и наблюдение, че бащите създават дъщери с може би по-голяма осъзнатост и зрялост от жените. Останалите ми виждания са още по-метафизични и ще ги спестя. 😄

Последна редакция: вт, 02 яну 2024, 00:20 от Mama2288

# 538
Мама, грабна ме с тези постове Hug моят мъж, който обожава дъщеря си, преди време (още не бях бременна) направи едно изказване докато я гледаше влюбено: и три дъщери мога да имам....направо си я повика Simple Smile на баща ми любимата комбинация беше хляб с кисело мляко, все едно ми помаха отнякъде Hug
Мирела, не подценявай Т. По добре парацетамол, отколкото Т Hug

# 539
Добро утро 🧸
За симптоми при мен няма повръщане, но ми става лошо - преди беше сутрин като стана, а сега когато си поиска. Минава ми доста бързо и се изтърпява. Сънувам толкова много, че чак не мога да повярвам, че това е реално 😂 наистина всяка нощ по няколко сънища 😂😂😂 Другото, което е в продължение на 4-5дни ставам всеки път в 04:35 до тоалетна и после се събуждам в 09:20ч. Не знам как може 5дни подред да се будя по едно и също време, чак е стряскащо.
Другото, което е постоянно ми мирише и от миризмите чак ми се гади понякога..

За пола: мечтая да имам момиче, но каквото дойде, защото е толкова желано и чакано 🍀
Ии момичета знаете ли дали мога да си намажа крака с Фастум Гел? Че нещо ми е изтръпнал и ме боли..
Иии последен въпрос: имате ли ниско долу дискомфорт понякога? Лека болка, то даже не е болка, но си усещам, че има нещо там 🤭

Последна редакция: вт, 02 яну 2024, 10:22 от Sophiaaaa

Общи условия

Активация на акаунт