Термин Август 2024 ♥

• 43 488
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • София
При мен мина по следния начин: погледна ме на ехограф, видя се бременност в матката и ембрион. Каза ми някои неща тя и след това пита дали имам въпроси.
Естествено аз имах списък. Grinning
Моите въпроси бяха относно:
хранене - тъй като до преди това бях на тежък дефицит на калории за отслабване със следене на макросите и т.н.
тренировки с тежести
лекарства л-тироксин, глюкофаж
добавки какво може да се пие и какво - не
кога е първата фетална морфология
кога е първият биохимичен скрининг
кога е следващият преглед
дали да направим някакъв вид пренатален тест след 10-та г.с.
Здравейте, Понеделник съм на първи преглед и имам записани към 10 въпроса , а ми е супер неудобно да разпитвам АГто все едно е на разпит . Споделете как протече вашия първи преглед, задавахте ли много въпроси, какви дг ако си спомняте . Simple Smile

# 136
kuklichka_ да не би случайно да попита за рибен колаген? 😀 Преди да разбера пих за кожата рибен колаген, но го спрях. Чакам да отида на преглед на попитам, защото не знам дали става ☺️

# 137
Момичета, има ли план да се създаде група във Фейсбук? Братовчедка ми ми сподели, че освен темата тук, са си създали и фб групичка.

# 138
Sophiaaaa, стискам палци всичко да е наред.

Frisu, с първото бях толкова развълнувана за първия преглед, че изобщо не се бях подготвила с въпроси, но докторската ми доста неща ми каза сама. Сега с второто нямам толкова въпроси, повечето неща вече си ги знам, само за почивката ми беше важно да питам дали да я отменям от сега. Предният първи преглед не си го спомням толкова подробно, но този протече общо взето така: докторът се представи, понеже е нов, честити ми положителния тест, прегледа ми "майчинския паспорт" (предполагам че кантонът в България е нещо такова, в него се описват всички неща за бременността), попита ме защо в крайна сметка предното раждане е станало цезарово накрая, пита дали пия вече фолиева киселина и каза да започна и ме пита дали имам въпроси преди да идем да видим на ехографа. Там вече ми показа сакчето, ембриончето, и сърчицето, при мен се виждаше доста ясно всичко в 6+0, провери яйчниците, от едната страна отбеляза някаква киста, която каза, че била често срещана при бременните, не е страшно и се маха от само себе си. Принтира ми снимка и ме пита дали имам други въпроси. И ми каза кога да ида пак. Но всъщност доколкото си спомням от предната бременност в България момичетата правиха повече неща отколкото аз тук. Иначе съм съгласна с Ивчони, питай на воля, никой добър лекар не би трябвало да има проблем с това.

stoyava, и аз се замислих, с предната тема си направихме и всъщност май повече там бяхме активни, на мен лично ми е по-удобно там, ако се съберем желаещи.

# 139
И ние си имаме групичка, като се получиха 2 - едната е съвсем малка с майките, които са активни тук си направихме една тайна групичка,в която да си говорим спокойно. Отделно се появи една голяма, в която всякакви майки се включват от съответния месец. Там са 1К+ човека.
Момичета, има ли план да се създаде група във Фейсбук? Братовчедка ми ми сподели, че освен темата тук, са си създали и фб групичка.

# 140
И ние си имаме групичка, като се получиха 2 - едната е съвсем малка с майките, които са активни тук си направихме една тайна групичка,в която да си говорим спокойно. Отделно се появи една голяма, в която всякакви майки се включват от съответния месец. Там са 1К+ човека.

И нашата групичка е затворена и сме си само от тук. Член съм и в една немска, която е с много народ, и определено не е моето нещо, този път няма да влизам в такава.

Аз всъщност минах по-рано да се оплача: струва ми се, че този път умората ми тежи повече. За щастие работя от вкъщи с плаващо работно време, но този път се разправям и с голямото дете и умората ми е някак по-странна, хем умирам за сън, хем като легна по два часа поне не мога да заспя. Предния път на обяд правех една хубава дрямка и следобед довършват спокойно работния ден, сега тази седмица вече съм назад с 12 часа работа

# 141
  • София
Не, съжалявам. Питах за омега 3, вечерна иглика, инофолик, витамин д, цинк, магнезий, селен.
Омега 3 се оказаха важни (особено DHA). Вечерната иглика и селенът каза да ги спра.
Инофоликът сменихме само с фолиева киселина. Витамин д и цинк могат да се пият. Накара ме да спра магнезият, защото може да се наложи в по-напреднала бременност да се приема и е хубаво да не съм привикнала да го пия, за да има ефект.

Edit за да не спамя: Gamora, точно това е идеята, да се пие при нужда, а не просто така. И аз го пиех покрай тренировките.

kuklichka_ да не би случайно да попита за рибен колаген? 😀 Преди да разбера пих за кожата рибен колаген, но го спрях. Чакам да отида на преглед на попитам, защото не знам дали става ☺

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 20:31 от kuklichka_

# 142
Това с магнезия е интересно, на мен от самото начало на втората бременност ми го изписаха, понеже имах контракции,които не усещах. Също,когато тренирах си приемах редовно магнезий Rolling Eyes

# 143
Здравейте, момичета, присъединявам се към вас с два положителни чхг теста и термин 17.08. Записала съм си час за първи преглед в понеделник. Желая на всички ви прекрасни емоции през следващите месеци и хубави бебенца през август Hug

# 144
Аз пия още от сега магнезий, защото и при миналите бременности много рязко започват силни крампи в краката и мравучкане. Имах случай да заседна с крампа в един мол преди години. Адска болка над 20 минути, докато дойде мъжът ми да ме вземе. И нощем се будех...сега още не се е случило, но го очаквам и си пия магнезия.
Пия витамини от групата Б, метилирани и метилирана фолиева киселина. Имам мутации от така наречените "тромбофилии" и трудно усвоявам тези елементи.
Слагам вече и инжекции с фраксипарин. Предишната бременност към края вече получавах алергични реакции към него, но решихме пак да пробваме с него в началото, да не започвам директно с Клексан. Засега всичко е наред, нямам сърбежи и петна. Обаче пак се започва одисеята с инжекциите, това беше една от причините да се разубеждават за бременеене. А по ковидно време направо ме изпълваше ужас да забременея, при онзи недостиг на препарата.

# 145
Привет,
Чета ви от началото и аз се присъединявам  с положителни тестове и няколко кръвни за ЧХГ
Термин по едно приложение 09 август
Бях на преглед на 11.12 и се видя сак и според доктора  отново съм забременяла по късно.В понеделник съм пак и се надявам да се види нещо повече.
Имам едно дете, беше трудна бременност.
Надявам се сега да е по леко и безпроблемно.
На прогестерон съм вагинално сутрин и вечер по 300мг, така бях и първата бременност до края почти.
Този път реших да пиша и аз в тема, в която всички преживяваме едно и също (почти едно и също), за да има на кого да си го изливам и поне да ме разбере.
Тъй като знаем само моя мъж и аз и всичко си държа в главата, смятам че тук бих била най разбрана
Та дано всички получим така желаното бебе или бебета
При мен странното е че не исках много второ дете сега, но нали знаете когато не се получава започваш още повече да го искаш…и ето след 7 месеца съм щастлива и уплашена.

# 146
Честито на новите момичета, Amelin и vas.p 🌸🍀💜 Да сте си тук при нас до финал! 🌷

Софи, стиснати палци от мен за прегледа днес! 🍀🍀🍀

Кукличка, респект за силовите тренировки! Gamora, за екстремните спортове!

Аз споделям с вас, защото така мога да си сверя часовника какво е ок. От моята инструкторка знам, че не всички са квалифицирани да водят йога за бременни и може да е опасно. Иначе си се разхождам редовно. Рязко ми се разхожда страшно много сред природата (ако може идеално и без да бачкам, тръгвам веднага 😁).

Успешен ден на всички! 🍀💜

П. П. От вчера ми отпадна магнезия, но имам едно на ум за неприятните нощни крампи и ще си пия някаква малка доза по-натам пак. Почвам вит. Д.

# 147
Благодаря, mama2288 Hug
В йогата има асани, които са противопоказни за бременни (например с извивки и с всякакви коремни натоварвания), така че само йога за бременни Blush
Аз засега пия само фолиева киселина (освен поддържащата ми терапия), но в понеделник на прегледа ще питам за конкретни витамини. Преди време си бях правила генетично изследване за усвояване на витамини в Геника и има някои, които ги пия като добавки. Гледам да се храня здравословно, не пия чай и кафе, защото са ми забранени, пия достатъчно вода, а понеже много обичам чай, се залъгвам с топла вода с мед. Тази ми бременност е вследствие на инвитро, затова изпълнявам много внимателно всичко, което ми казват и се лишавам от неща, от които при предишните не съм. Иначе като симптоми - гади ми се в определени моменти през деня, спи ми се и понякога имам бодежи в гърдите.
Vas.p, всяка бременност е различна, тази ще ти е прекрасна Hug

# 148
Здравейте на всички и добре дошли на новите попълнения. Пожелавам ви леко бременеене и пухкави бебоци. Много се радвам, че ще имаме толкова много близнаци в групата. Пу-пу.

Аз малко се поскрих, защото имах някакво ужасно главоболие. Грип май лепнах. Направо ми спря мозъка за три дни. Днес се чувствам по-добре и  мисля, да започна пак с леки тренировки. Поне си почетох малко. При мен симптомите са само чувствителните гърди, които вече тежат и липсата на енергия, то и преди това бая ми се спеше, но сега ставам и почвам да се прозявам и до час може и да съм захапала възглавницата пак. Пуснах си отпуск до нова година и не съжалявам.
Гледам, че сте захванали темата за книжките, аз издирвам хубава за първа помощ. На някоя да и е попадала подобна?

Прегледа ми е чак другата седмица и вече нямам търпение, после как ще чакам по един месец...
Все пак вие орентирахте ли се към пакет за следене и в коя болница?
Аз много се чудя за Токуда, чувала съм, че там са добри специалисти...то се пада чак към края на януари, но аз вече се насочвам.

kuklichka_ какво ти казаха за пренатест? аз съм се насочила към разширения пакет и даже обмислям джийнсейф... не знам колко са надеждни, но не искам да разчитам само на фетална, че много неща се пропускат понякога. Оо, аз забравих да питам за магнезия и си го пия.... спирам го веднага.

# 149
Аз ще съм в Майчин дом, заради доктора, но съм напълно ок с условията там. Специалистите са страхотни,особено неонатологията,а и 90% бяха много мили. Иначе с първото исках в "Надежда", но избягах с 200 от там 2 дена преди термин и още не ги харесвам Grinning И аз се чудя кой пакет Пренатест, аз също не се доверявам напълно на скрининга и феталните. Имам позната с детенце с Даун,а я гледаха 100 човека. Гледам,че вече имат още по-разширен пакет и се чудя дали него или предишния, който съм правила до сега.

Общи условия

Активация на акаунт