Термин Август 2024 ♥

• 43 501
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Добре дошли на новите ни кандидат мами! ❤️ Само хубави новини да споделяте в темичката ни, момичета! 🥰
Днес бях на втори преглед, в 6 гс + 1 д и чух сърчицата на бебоците! 🥹🥹🥹 Няма такова чувство... страшно вълнуващо е 😊
Обаче пък от снощи ме почна ужасно повръщане нон стоп , тази сутрин пак, направо съм като парцал и едвам се добрах до клиниката за прегледа 😵‍💫 Доки ми изписа Вомитусхил и Емостоп, да видим колко ще помогнат... че иначе ще трябва да се влиза в болница за вливания.
Вие как сте с гаденето и повръщането?
А къде мислите да правите ранната фетална?
Толкоз от мен засега, оставям ви и отивам пак да се карам на тоалетната.... 🥺

# 151
  • гр. София
Ивчони, страхотни новини от прегледа! Много се радвам! Heart

Надала, аз мисля да се следя пак в Щерев като при първата бременност (и раждането съответно беше там). Но пък мисля този път да ги сменя поне за феталните морфологии и съм се насочила към Марковс.

Иначе обмислям да се следя паралелно и по каса този път (предния само на частно).

За пренатален тест също се чудя, предния път не правих, защото на първата фетална докторът ме увери, че в моя случай е напълно излишно. Но сега си мисля да не чакам феталната, а да направя още към 10 гс. Някой да препоръча конкретна марка, пакет, лаборатория?

# 152
  • София
На мен много ми се иска да направим пренатален тест, но лекарката ми каза, че съм млада и нямало нужда, ако има нещо притеснително на феталните или скрининга  - тогава. Аз обаче искам да съм информирана и щом се предлага - искам, но бъдещият татко ме обвинява, че се вманиачавам.
Моята АГ е в Марковс и мисля и феталните да са там. Само да Ви предупредя, че самият д-р Марков НЕ прави първа фм.
И на мен ми се иска да се следя и по здравна каса, все пак каквото се полага да си го взема, иначе имам допълнително здравно, от което поемат 500лв за следене и 900лв за раждане, което пак си е нещо.

# 153
  • гр. София
И аз имам допълнително здравно и го ползвах за проследяването на частно, но по едно време достигнах лимита и после вече всичко си плащах сама.
То реално 3 фетални са си точно 400-500 лв.
Отделно стандартните прегледи, отделно изследвания…
Та затова сега мисля да се възползвам и от ЗК да ползвам каквото ми се полага.

# 154
Ако бременноста протича нормално, прегледите също всичко е нормално, ако в семейството няма хора с болести и синдроми , пак ли трябва да се пусне прена тест?

# 155
Тази сутрин за пръв път ми се повръщаше жестоко. Ей така от раз!
Аз мисля да се следя при моята лекарка на частно, а самото раждане пак при нея във Вита. Доволна бях много предния път, нямам причина да търся друг лекар. Въпреки че ми се иска и по ЗК, за да може поне изследванията да ми се поемат. Но е доста сложно, за всеки преглед трябва да се чудя на кой да оставям детето.

# 156
  • София
Моята лекарка каза, че ако си под 35г., нямаш генетични заболявания в семейството и щом на феталната и биохимичния скрининг всичко е окей, няма нужда от пренатален тест.

Ако бременноста протича нормално, прегледите също всичко е нормално, ако в семейството няма хора с болести и синдроми , пак ли трябва да се пусне прена тест?

# 157
Да се запиша и аз в края на деня. Чета ви и много се радвам или съпреживявам с всички вас ☺️

Ивчони, просто нямам думи! 💖 Имам две деца с разлика. Само покрай близки съм изживявала емоцията от две бебчета. Засега не мога да си го представя, но много се надявам да ме споходи.

Като че ли вечер след работа изведнъж ми се надига умерено гадене и гледам да се трупясам за известно време. Още не мога да преценя дали е защото съм гладна или е 2 в 1. Каквото - такова. Ако вземе да се усили, ще стискам зъби някак. Съчувствам ви. Явно при някои е почти неизбежно.

# 158
Добре дошли на новите ни кандидат мами! ❤️ Само хубави новини да споделяте в темичката ни, момичета! 🥰
Днес бях на втори преглед, в 6 гс + 1 д и чух сърчицата на бебоците! 🥹🥹🥹 Няма такова чувство... страшно вълнуващо е 😊
Обаче пък от снощи ме почна ужасно повръщане нон стоп , тази сутрин пак, направо съм като парцал и едвам се добрах до клиниката за прегледа 😵‍💫 Доки ми изписа Вомитусхил и Емостоп, да видим колко ще помогнат... че иначе ще трябва да се влиза в болница за вливания.
Вие как сте с гаденето и повръщането?
А къде мислите да правите ранната фетална?
Толкоз от мен засега, оставям ви и отивам пак да се карам на тоалетната.... 🥺

Здравей, Ivchoni. Не си сама. От 1 седмица при мен е някакъв ад... всяка сутрин ми се гади, дори и да опитам да пропусна, сложа ли залък в устата на мига бягам до тоалетната...Лошото е, че не се разминавам само с един път, почне ли- отиват 3 4 пъти, и след това съм като парцал....уж олеква за момент, но не е така....дори при небременните, когато се повръща, знаеш е кошмар и ад после часове наред..... Предписаха ми свещички, които да контролират тези ми позиви, и почнах да си ги слагам. Тази сутрин, отидох до тоалетна и усетих накъде са тръгнали нещата, и се шмугнах обратно в леглото, като моментално сложих свещичка..( още съм в леглото, и очаквам до 30минути да успея да стана, и да няма проблем)
Гадория е също, че надушвам всякакви миризми отдалече и съм безсилна пред тях..... Немога да се возя в колата, на всяка минута, трябва да спираме някъде.
Излезна ли на разходка съм просто като труп, и поне 2 пъти търся храстите.....
На 21Ви съм на преглед , чакам с нетърпение да разкажа на доктора, какво ми е положението и да видим какви са резултатите от огромното количество кръв което ми взеха... вероятно, ако ми предпишат нещо за подсилване, например витамини хич няма да се разсърдя..., че от тези неприятни симптоми немога да се зарадват- като болна се чувствам и това ме уморява, както физически така и психически
Искам да излизам и да бъде както е било до сега, но уви - явно мама не се става лесно.... Поздрави! Дано по-бързо минат тези тегави 3 месеца и да отмине тая гад...... 😊😊😊

# 159
Desi, мила, голямо гуш от мен! 😘🤗❤️
Не смея да се похваля, но от днес вече се чувствам по-човешки. От една страна заради свещичките , също и благодарение на Емостоп (едни капсули на билкова основа с мента и джинджифил). Открих и един вълшебен еликсир срещу гадене: вода с лимонче вътре! От вчера само такава пия и ми е супер! Simple Smile Освен това ми намалиха дозата Естрофем , защото се оказа, че и той много дразнел стомаха, та вследствие на комплексните мерки имам чувствително подобрение 😊 Тази нощ съм си спала като бебе, сутринта станах само да си ударя инжекциите и да закуся и пак легнах , та чак до 12 🤭
С миризмите и возенето в кола и аз съм като теб. Но да, права си, лесно не се става мама 😃
Оо а пък вчера се престрашихме да кажем на майка ми и на дъщеря ми Simple Smile голямо вълнение и голяма радост беше 😄 Най-много се смях, когато щерката си пожела бебетата да са две момчета, защото не искала да си дава куклите 😄😄 Уж е тийн вече, а пък явно пак ще има ревност и борба за територия 😃😃

# 160
Здравейте! В 7г.с. съм с термин 3.08.2024г. Как се справяте със запека? Абсолютно нищо не ми помага като разни плодове и напитки. Четох някъде, че бременните могат да пият Дуфалак за този проблем, но се притеснявам дали няма да навреди. Вече не се издържа, много ми е тежко и боли на моменти...Споделете с какво оправяте този проблем Blush

# 161
Desi, мила, голямо гуш от мен! 😘🤗❤️
Не смея да се похваля, но от днес вече се чувствам по-човешки. От една страна заради свещичките , също и благодарение на Емостоп (едни капсули на билкова основа с мента и джинджифил). Открих и един вълшебен еликсир срещу гадене: вода с лимонче вътре! От вчера само такава пия и ми е супер! Simple Smile Освен това ми намалиха дозата Естрофем , защото се оказа, че и той много дразнел стомаха, та вследствие на комплексните мерки имам чувствително подобрение 😊 Тази нощ съм си спала като бебе, сутринта станах само да си ударя инжекциите и да закуся и пак легнах , та чак до 12 🤭
С миризмите и возенето в кола и аз съм като теб. Но да, права си, лесно не се става мама 😃
Оо а пък вчера се престрашихме да кажем на майка ми и на дъщеря ми Simple Smile голямо вълнение и голяма радост беше 😄 Най-много се смях, когато щерката си пожела бебетата да са две момчета, защото не искала да си дава куклите 😄😄 Уж е тийн вече, а пък явно пак ще има ревност и борба за територия 😃😃

Гушкам те и аз 🥰
Радвам се, че си по-добре вече. И аз също! Слагаме свещичките и чакаме да мине, като това е лека - най-добре да го взимаме....
По-добре, от това да се обвзводним и стойм по болниците!

Здравейте! В 7г.с. съм с термин 3.08.2024г. Как се справяте със запека? Абсолютно нищо не ми помага като разни плодове и напитки. Четох някъде, че бременните могат да пият Дуфалак за този проблем, но се притеснявам дали няма да навреди. Вече не се издържа, много ми е тежко и боли на моменти...Споделете с какво оправяте този проблем Blush
Честито за бебето! Милата , аз също съм със термин за 03.08.  Освен това което хапваш през деня - наблегни и на много течности- например:крем супички...правя си всеки ден от каквото душа ми иска и се чувствам прекрасно. Хем се готвят бързо, слагай всичко в тендежрата което обичаш и пасирай. Надявам се, това да те отпусне Simple Smile
Картофки, морковки, броколи, карфиоли...редувай си, но пробвай...Вярвам, че ще ти помогне!!!!

# 162
На мен ми помага вечер мляко с какао една голяма чаша и сутринта без проблеми 😂

# 163
Здравейте отново, момичета!
Прочетох, че голяма част от първите в темата, вече имат по-ясни симптоми. Да се оплача и аз - никакъв апетит нямам, гади ми се и най-вече съм мноооого изморена. Има дни, в които не мога да стоя и 2 минути права, задължително трябва поне да поседна...

В голяма дилема съм и с проследяването. Харесах си лекар в Щерев, но няколко човека ме посъветваха да се възползвам и от това, което ми се полага по НЗОК. Проблемът е, че от години обикалям АГ-та в София и не успявам да попадна на професионалист, който да ми допадне толкова. В същото време, това, че не съм по НЗОК сякаш много затруднява някои неща чисто документално - например, не съм убедена как стоят нещата с болничните, дали може личният лекар да ми издава, ако не е прехвърлил бременността към АГ...? Убедена съм, че някъде из форума е вече обсъждано, но откровено нямам сили да ровя подробно, ще съм благодарна, ако някой запознат/опитен внесе малко светлина върху въпроса ЗА/ПРОТИВ проследяването по НЗОК!

# 164
И аз нямам никакъв апетит, да не кажа даже, че ям насила. Преди нямаше как да заспя без сладко и солено вечер, сега изобщо не ми се яде нищо.
Аз симптоми все още нямам овен болки в гърдите и безсъние. Супер уморена съм очите ми се затварят, но не мога да заспя , а дори и да заспя се събуждам в 5 сутринта и край.
Има ли други, които нямат от обичайните симптоми? Аз ако нямах вече 15 дневно закъснение по нищо друго нямаше да разбера , че съм бременна. Даже се притеснявам дали е нормално, имам още време до преглед..

Общи условия

Активация на акаунт