За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 087
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • In transit
Оказах се с голямо количество кисело мляко, около 2кг. Което като го написах и не ми изглежда толкова много вече, 4-5 кофички (но имам и още 5 кофички всъщност). Какво мога да приготвя с повечко кисело мляко? Нищо не се сещам. 🤔 Нямам бисквити за бисквитена торта.
Изцеди го и ще стане по-малко Grinning ...с цедено може да направиш някой крем, ако искаш да е сладко или някоя салата, разядка.

# 106
Аз ако имам много кисело мляко правя баница с него и после баницата се яде с кисело мляко. Също застройка на супа ... и ето ти 2х500 ... Но също сос за салата или цедено дори за зимните салати от печени чушки и варени картофи ... заместващо майонеза в много случаи. Също правя сос за риба с лимон , орехи, копър, морска сол  и черен пипер . Също ако обичате какао ние сме правили много хубаво кисело мляко разбъркано с  лъжички какао в чашка и става много вкусно . Поне на нас ни харесва. Другото е с плодове като ябълки, банан, круши в чашка ... много идеи има Simple Smile

# 107
Ям си го аз Joy нищо му няма и дълго да седи

# 108
  • София
Тирамису, освен с марсала и амарето ще стане ли с Бейлис?

# 109
  • In transit
Станислава, ще стане.

# 110
  • София
Станислава, ще стане.
Ок, благодаря
А като количество?
Формата на ринга е 20 на 5 см
И понеже и деца ще ядат от него, дали немога да го заменя с млако с какао?

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 08:52 от Станислава5642

# 111
  • In transit
Станислава, ще стане.
Ок, благодаря
А като количество?
Формата на ринга е 20 на 5 см
И понеже и деца ще ядат от него, дали немога да го заменя с млако с какао?
Не следваш ли някоя рецепта? Ако ще го ядат деца, не е удачно да слагаш алкохол. Ако имаш безкофеиново кафе, сложи него, вместо нормално, заради аромата. Алкохолът го земняш само с мляко и евентуално няколко папки есенция ром. Какаото, само отгоре за поръсване. Това, ако държиш да се получи близко до оригиналния вкус.
Оставям ти моята рецепта за тирамису, за да видиш количествата на продуктите.

# 112
Мога ли да замеся тесто за мини щолени и да седи 1-2 вечери  в хладилника преди изпичането?

# 113
  • София
Пиле с грах  ще върви ли пащърнак?

# 114
  • Somewhere far away
кажете изпитана рецепта за греяно вино?

# 115
  • Sofia
кажете изпитана рецепта за греяно вино?
В тенджерка правите карамел от 2-3сл.захар,добавяте виното и пръчка канела,звезден анасон,карамфил,сушени или пресни ябълка,круша,дюля,горски плодове,портокалови корички и т.н.,въпрос на вкус...аз слагам от всичко и става елексир 😍🍷🤩

# 116
  • Sofia
Че той алкохолът се изпарява при готвене, остава само аромата. Алкохол има в толкова много сладкиши и хляб.

# 117
Пиле с грах  ще върви ли пащърнак?
Да. И копър.

# 118
Че той алкохолът се изпарява при готвене, остава само аромата. Алкохол има в толкова много сладкиши и хляб.
Ох, ела да ме видиш след два шоколадови бонбона с алкохол /не аромат, а истински/ или брауни с уиски, каквото веднъж сглупих да направя Simple Smile
В бонбоните може и да не е топлинно обработен, но браунито лично го правих и пекох, после и ядох, ама ми беше зле...

# 119
Мога ли да замеся тесто за мини щолени и да седи 1-2 вечери  в хладилника преди изпичането?

Можеш.

Morena, става въпрос за алкохол в тирамису, а в него няма как да се изпари, защото не се "готви". За това Mikkey го отбелязва.

Общи условия

Активация на акаунт