За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 553
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Дайте идеи в какво да вложа около 200 гр. хартисало ми маскарпоне. Правих миналата седмица тирамису, измислен крем, в който натроших бишкоти и чийз кейк. Та, моля за нещо по-различно.

# 166
Дайте идеи в какво да вложа около 200 гр. хартисало ми маскарпоне. Правих миналата седмица тирамису, измислен крем, в който натроших бишкоти и чийз кейк. Та, моля за нещо по-различно.
В доматена супа, или като плънка на печено пиле, или сос за паста, или сладолед, или на сандвичи с пушена сьомга, или на пица вместо моцарела, или в плънка на пандишпанено руло.

# 167
  • In transit

Мус от маскарпоне и печени червени чушки

Баварски крем с маскарпоне

Чийзкейк без печене с шоколадови бисквити

# 168
  • София
Страхотни сте! Hug Чийзкейка с шоколадавите бисквити ще е. Имам един пакет, на който се мръщят, че не са много сладки.

# 169
Спирааам, спирам да влизам в темата! Мики, милост! Моля! Anguished
От вчера съм извадила масло да добива стайна температура и не мога да припаря до него, днес ми пристигнаха разни бисквитени формички - така си и стоят по кутиите и ме сочат с пръст, а какви красоти сте наредили всички и особено последните!
Това съдът е като ламя, зинал е и само гълта книжа, не смогвам да го нахраня Simple Smile

# 170
  • Sofia
Дайте идеи в какво да вложа около 200 гр. хартисало ми маскарпоне. ..
С лъжичка...ммм... Simple Smile

# 171
  • Бургас
Как се ползва тази ел. "пушка" ?

Даде ми я близка, да я пробвам, защото като й сложила тестото и тя спряла. Но в кутията няма никаква инструкция. Аз не знам и по каква рецепта да направя тестото , нито на какъв принцип изстрелва " сладките.

# 172
Момичетата да си "признаят" рецепти за тестото, но това намерих за "пушката"
https://drebisimo.com/sladkarski-prinadlezhnosti-dekoraciya/1406 … bii-i-ukrasi.html

# 173
За какво може да се използва олио от тиквени семки в кулинарията?

# 174
  • In transit
Да се добавя към зеленчукови супи, кростини от пълнозърнест хляб с пържени гъби, към зелена салата.

# 175
  • Бургас
https://drebisimo.com/sladkarski-prinadlezhnosti-dekoraciya/1406 … bii-i-ukrasi.html
Благодаря. В последното изречение се чете колко е важна твърдостта на тестото. Машинката е купена от магазина за немски стоки в Бургас, затова се надявам че и други хора са си купили от тях.

За този ръчен шприц имах сполучлива рецепта, която съм изгубила, но ако някой може да ми предложи такава, ще я пробвам и с електрическия. Срамота, при два уреда да нямам хубава рецепта.

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 18:30 от armeria

# 176
за много неща Simple Smile
Например върви много на салата с домати, но също се посипва малко отгоре / добавя на тиквена  или морковена супа . Т.е. когато супата е готова и преди да се сервира

# 177
  • Русе
Скрит текст:

# 178
  • Бургас
Много благодаря, peych!

# 179
Към каквото искаш като имаш предвид, че обикновено има ярко изразен вкус на тиквени семки. Може да полееш сиренце за мезе и да пробваш.

Общи условия

Активация на акаунт