Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 16

• 40 920
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • Галифрей
Аз гледам в архива на бтв излъчвани сериали от заглавията които гледах не видях някакъв такъв подобен сериал.
Тегля последните седмици стари записи с бг аудио от vbox7. Може да попадна на него.
Щом фамията започва с “ Мак” са шотландци. Ако си спомняш още дай още описание. Примерно някой от актьорите имената познат.

# 301
Архив от програмата на бТВ, но и аз не намирам подобно. Единственото, което се доближава, е Завръщане при снежната река, но е в Австралия.

https://tv.bazadanni.com/televizia/btv.html

# 302
Догледах "Короната" най-после.
Много,много ми хареса как свърши.
И ми се искаше да продължи.
Но от друга страна е хубаво,че приключи точно тук.
Така е по-добре.
Направо съм удивена от този сериал.
Много е добър.
Тони Блеър е едно към едно като образ.
Всичко е изпипано.
Не знам какво мислят роялите,не съм се зачитала,но за мен това е един от най--добре направените сериали(във всяко едно отношение),през последните години.

# 303
Онзи ден го изгледах и аз.
Особено последният сезон беше повече от страхотен!

Първоначално от екипа отричат да има спин оф или филм - продължение,
но в последствие намекват, че някой ден може и да се случи.

# 304
И на мене отдавна сериал не ми е доставял такова удовоствие както Короната.  И актьорските изпълнения са невероятни.

# 305
  • София
Единствено Доминик Уест не възприех като Чарлз. Много ме дразни с това непрекъснато хапане и кривене на устните.

# 306
  • София
Още не съм се наканила да гледам последните два сезона на Короната, но Доминик Уест има и много особен говор, успял ли е да докара поне малко Чарлс (който има изненадващо плътен глас) или да нямам особени очаквания?

# 307
Така и не ме грабна този сериал. Пак на британска тема - във видеотеката на Булсатком е качен новия сезон на "За всички създания - големи и малки". Вече е началото на Втората световна война.

Някой с отзив за екранизацията на "Ейглетиерови" от 1978 година?

# 308
Aз пък нямам нито един актьор,който да ме дразни в Короната. Напротив,всички смятам,че са много добре подбрани.
А това е необичайно.
Интересното е,че в първи сезон,с първите серии сериалът не ми допадна. И го зарязах.
След две години го пуснах пак и бях възхитена.

# 309
Единствено Доминик Уест не възприех като Чарлз. Много ме дразни с това непрекъснато хапане и кривене на устните.

И мене това ме дразнеше, но в последния сезон беше по-убедителен Чарлз.

# 310
Онзи ден го изгледах и аз.
Особено последният сезон беше повече от страхотен!

Първоначално от екипа отричат да има спин оф или филм - продължение,
но в последствие намекват, че някой ден може и да се случи.
Шести сезон ли е последен?

# 311
  • Бургас
Изгледах първи сезон на Harlots. Има го с БГ аудио, тъй като са го давали навремето по Епик драма. В началото бях скептична, заради темата на сюжета - разказва се за живота в бардаците на Лондон през 18в. Но сериала много ми хареса и въпреки сексуалната тема няма нито една гола сцена. Препоръчвам го.

# 312
След кой епизод стана интересно? Аз го започнах, стигнах до третия и не можах да продължа.

Току-що изгледах "Фаворитката". 10+ оценка слагам.

# 313
  • Бургас
Първия беше малко тегав докато разбера какво става. На от втори-трети нататък ми стана интересно и нещата се заплетоха. Даже в последните два епизода имаше доста екшън.

# 314
Измъчих се да изгледам the buccaneers 2023. Някой се е опитал да направи bridgerton, но е бил на lsd. Толкова си личи колко много са искали да копират. Всичко ми дойде в повече - вдървеността на англичаните, фриволността на американките, punk музиката, интрото, което е ужасна пародия на интрото на короната (и на мен ми хареса последния 6ти сезон и най-вече, че имаше повече от кралицата).
Насилих се само, защото ми беше интересно за Джини (Вирджиния). Опитах се да намеря повече инфо за после какво се случва, да си го спойлна, но явно има много разлики в сюжета.

Сега не знам каква period drama да подхвана. Може би outlander.

Общи условия

Активация на акаунт