Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 16

• 40 909
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • Галифрей
Ол не си го причинявай,но поне сезон 1 е супер.

# 316
deska90, защо не си пуснеш стария сериал от 90-те.
Или си го гледала?
Там е съвсем различна историята. Далеч от тези модернисти.
На мен ми хареса,различен е.
Вярно миш-маш оттук,оттам,но все пак е нещо модернистично и различно.
Зарязах го до коледния епизод,защото ми писна да чакам за превод.

Друговремеца не ми хареса от епизод едно.
И книгата не ми хареса и я зарязах и въобще не съм го пускала повече.

# 317
  • София
Аз също търся филм от нашите, но нещо не намирам. И от нямане изгледах два крими сериала с Деймиън Люис, който много харесах във Форсайтови.

# 318
Благодаря ви Дами. Outlander в Instagram върви ръка за ръка с Bridgerton и другите и си мислех, че е хубав. Видях го, че е много сезони, което не е много добър знак Grinning
Не съм гледала стария сериал за Буканиерите, може и на него да се хвърля. И на мен ми е трудно да си избера, може да си прехвърля пак Bridgerton Grinning (2ри сезон само веднъж съм гледала).

# 319
  • Бургас
Аз харесвам много първи сезон на Друговремец. Той е най-силен. Втори и трети също не са лоши. Във втори действието се развива във Франция, а във трети има много хубави гледки от островите в Атлантика. Така, че до трети сезон включително може да го гледате. След това тръгва надолу. Сериала няма нищо общо с Bridgerton. Ама нищо. Bridgerton е някаква лигня в сравнение с Друговремец, който е по-сериозен и има препратки към реални исторически събития. Но на мен по принцип шотладците в полички са ми фетиш Heart Eyes, така че съм доста пристрастна.

# 320
Като казах, че вървят ръка за ръка имах предвид, че ги хвалят хората, харесват и гледат, иначе като сюжет ми стана ясно, че нямат нищо общо 🙂

# 321
  • Бургас
Аха, ясно, не съм разбрала.

На мен накрая ми писна да търся филми и сериали и да не мога да ги гледам и си купих абонамент във Filmi123 за един месец. Сега усилено гледам и съм си подредила един списък със сериали. За сега продължавам с Harlots, после е Buccaneers (новия).

# 322
  • Галифрей
Аз коментирах  и преди едвам изгледах три сезона и повече не можех.

Сега съм на вълна класика и гледам ‘ Джийвс и Устър” с неворятните Хю Лори и Стивън Фрай.
Обичам английският хумор ❤ Липсва ми да правят такива период драми

# 323
  • Бургас
Тези двамата темерути (героите, не актьорите) никога няма да ми омръзнат Heart Eyes
И книгите съм ги изчела всичките.
Е, и актьорите са ми любими. Харесвам и новото амплоа на Стивън Фрай да пише книги. Отдава му се.

За феновете на британския хумор препоръчвам и Черното влечуго (Black Adder). Хю Лори и Стивън Фрай също играят там. Първия като лудия крал Джордж. Със сълзи съм се смяла.

# 324
  • Галифрей
Нали ❤ Удхаус е бил гениален писател.
Страхотен сериал и толкова приятен. Смях се когато Боби насърчи Бърти да дупчи грейката с пръчка и той  обърка стаята 😂 Опасна е.

# 325
  • Бургас
Малко закъснях с този традиционен пост, но по-добре късно отколкото… още по-късно 😊
И така, какви период драми ни очакват през 2024.

Филми:
-   Филм за Ейми Уайнхаус – да, знам че не е точно период драма, но все пак си реших да го включа

-   Blitz – Сирша Ронан във вилм на Стив МакКуин за втората световна война
-   The Critic – със Иън Макелън, Ромола Гарай, Бен Барнс и много други
https://www.imdb.com/title/tt13457790/
-   Enola Holmes 3
-   Firebrand – Алисия Вокандер като Катерин Пар, последната съпруга на Хенри 8-ми

-   Freud’s Last Session – Антъни Хопкинс като Зигмунд Фройд

-   Gladiator 2
https://www.imdb.com/title/tt9218128/
-   The History of Sound – Джош О‘Конъл в музикален филм от WWI
https://www.imdb.com/title/tt15799524/
-   The Hood – Бенедикт Камбърбач като фермер, който става водач на селското въстание в Англия от 1381г
-   An Ideal Wife – Емилия Кларк (Хелееситу 😊) като писателката Констанс Лойд и съпруга на писателя Оскар Уайлд. Доколкото разбрах от кратката информация сюжета ще е фокусиран около периода, когато тя открива, че съпругът й е гей (е, нямаше как списъка да мине без LGBT)
https://www.imdb.com/title/tt23142580/
-   Lee – Кейт Уинслет като известната фотографка от WWII Елизабет Лий
https://www.imdb.com/title/tt5112584/
-   Let Me Count The Ways – Отново Емилия Кларк като викторианската поетеса Елизабет Барет Браунинг
-   The Ministry of Ungentlemanly Warfare – Гай Ричи, Хенри Кавил и WWII 😊

-   Nell Gwynn – Драма от 17в, Ema Mackey като любовница на Чарлс II
-   Peaky Blinders movie
-   Seize Them!

-   War Magician – Бенедикт Камбърбач като илюзиониста Джаспър Маскелин
-   White Bird: A Wonder Story

-   Wicked Little Letters

-   Women in the Castle – по тази книга
-   Young Woman and the Sea – Дейзи Ридли като първата жена, преплувала Ламанша през 1926г. Интересен факт – филма е сниман в България около Варна 😊

Нови сериали:
-   Хрониките на Нарния (Нетфликс)
-   The Ballad Of Renegade Nell

-   Brideshead Revisited – По романа на Ивлин Уо „Завръщане в Брайсхед“. Трябваше да излезе още миналата година, но явно не са смогнали. Аз лично ще го чакам с нетърпение, тъй като съм гледала стария сериал с Джеръми Айрънс
-   The Christie Affair – И този трябваше да излезе миналата година. Дейзи Ридли като младата Агата Кристи. Сериала се фокусира около историята с 11 дневното изчезване на писателката през 1926 (имайки предвид напоследък какви свободни интерпретации снимат направо не знам какво ли са измислили като сценарий).
-   A Column of Fire – Сериал по третата книга от поредицата Кингсбридж на Кен Фолет (след Устоите на земята и Свят без край)
-   The Count of Monte Cristo – със Сам Клафлин и Джеръми Айрънс. Една от любимите ми книги, дано да няма много свободни интерпретации.
-   The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin – най-накрая Ноел Филдинг (онзи Гот от IT Crowd) да получи собствено шоу 😊

-   The English Patient – да видим дали ще надскочат филма (силно ме съмнява)
-   A Gentleman in Moscow – Юън Макгрегър в сериал по тази книга. Интересното е, че първоначално Кенет Брана е трябвало да изиграе ролята, но явно е бил доста зает покрай Агата-Кристи-фен-фикшъните му
https://www.imdb.com/title/tt8230448/
-   King and Conqueror – James Norton и Nikolaj Coster-Waldau като графът на Уесекс и херцога на Нормандия в битката при Хейстингс 1066г
-   Lord of the Flies – по книгата Повелителя на мухите
-   Mary & George – по действителен случай, историята на Мери Вилиърс, графиня Бъкингам - Родена през 1570 г., Вилиърс кара красивия си син Джордж да съблазни крал Джеймс I и да стане негова кралска фаворитка. Чрез скандални интриги двойката се издига от скромно начало до най-богатите, най-титулуваните и влиятелни майка и син, които Англия някога е виждала.
-   Miss Austen – още един сериал, който трябваше да излезе миналата година – за сестрата на Джейн Остин – Касандра
-   Nautilus – приключенията на капитан Немо
-   Outlander: Blood Of My Blood – spin-off (или по скоро prequel) на Друговремец, фокусиран около любовната история на родителите на Джейми. Не знам дали е по книга или е нечий фенфикшън превърнат в сериал, запознатите в групата да кажат
https://www.imdb.com/title/tt18332852/
-   Shardlake – крими сериал от ерата на Тюдорите
-   The Tattooist of Auschwitz – по книгата
-   Towards Zero – по романа „Нула часът“ на Агата Кристи
-   Winter Palace – нов сериал на Хетфликс, ситуиран през 1899 в швейцарски хотел в Алпите

Нови сезони на сеиали:
-   Around the World in 80 Days – Season 2
-   Belgravia: The Next Chapter – както стана ясно в групата действието се развива 30 години след първия сезон. Сценарист отново е Джулиан Фелоус
-   Bridgerton – Season 3 – фокусиран върху връзката на Колин и Пенелъпи
-   The Buccaneers – Season 2
-   Call the Midwife – Season 13
-   Dalgliesh – Season 3
-   Doctor Who – Season 14
-   Father Brown – Season 11
-   Grantchester – Season 9 – за съжаление 8ми сезон беше последния с втория викарий. От 9ти сезон ще има нов викарий, който (дръжте се да не паднете) е с индийски произход. Защоооооооооо?
-   Hotel Portofino – Season 3
-   Leonardo – Season 2
-   Miss Scarlet and the Duke – Season 4
-   Outlander – Season 7 Part 2
-   The Serpent Queen – Season 2
-   Sister Boniface Mysteries – Season 3
-   Vikings: Valhalla – Season 3
-   Wolf Hall: The Mirror and the Light – продължение на стария сериал - историята продължава през 1536 г., когато Ан Болейн е мъртва и Томас Кромуел излиза от кървавата баня, за да продължи изкачването си към власт и богатство, докато Хенри, се установява в краткотрайно щастие със своя третата кралица, Джейн Сиймор. Ролите на Хенри 8ми и Кромуел отново се играят от Деймиън Люис и Марк Райланс. Йеееее
-   И най-чаканият втори сезон на сериал в историята - Taboo – Season 2. Първо беше обявен за 2022, после за 2023, сега за тази година. Аз изгубих всякаква надежда, че този сезон изобщо някога ще се случи.

# 326
  • addicted
Irene Adler, много благодаря за този пост, набелязах си много любопитни неща ( и такива, за които се чудя защо съществуват.. Confused)

-   A Column of Fire – Сериал по третата книга от поредицата Кингсбридж на Кен Фолет (след Устоите на земята и Свят без край)

Не знаех, че се снима нещо ново по Кен Фолет, не мога да определя дали обичам или мразя неговите истории, адски е жесток с героите си, брутален. Имам травми от предишните два сериала, но са ми и хипнотизиращо увлекателни. Нямам търпение и за този.

# 327
Страхотно, Irene!

Чакам с нетърпение новият филм с Кейт Уинслет.

Няколко препоръки от мен:

The Libertine с Джони Деп, в ролята на граф Рочестър, британски аристократ от 17 век. Филмът е от 2004 г.

https://www.imdb.com/video/vi32506137/?playlistId=tt0375920&ref_=tt_ov_vi

Джони Деп, Minamata: https://www.imdb.com/title/tt9179096/

Филмът е от 2020 г., но премиерата му е точно преди пандемията и някак е минал незабелязан. Истинската история на американски фотограф, заснел пораженията от живачно замърсяване в Япония.

Тhe story of my wife: с Леа Сейду, действието се развива преди век. Млад капитан се обзалага, че ще се омъжи за първата жена, която влезе в кафенето.

https://www.imdb.com/title/tt8205028/

# 328
  • Пловдив
В очакване на третия сезон на "Бриджъртън" отново гледам първите два сезона. И се чудя, та питам и вас - дали такива събирания на омъжени дами, с цел да пият, разпускат и играят хазарт и на смесени групи от висшето общество за намиране на държанки, проектиране с омъжени и женени дами и господа, когато присъстват и съпрузите са съществували или са плод на въображението на авторите на романите и най-вече на сценаристите на филмите?

# 329
Е, в някакви периоди е имало, но по-скоро е плод  на въображението. Примерно във Франция е имало, събирания по салони и будоари, но във Великобритания са били по-консервативни.

Пиенето в онези години не са го приемали както ние днес. Пиело се е алкохол, после се е пиел чай, пак алкохол и сравнително скоро са го обявил за вреден. Богатите са си пиели скъп алкохол, бедните - каквото има. Хазарт е имало също масово, като някои игри са били смятани за такива за по-висша класа, нерядко са губели доста големи суми.

Общи условия

Активация на акаунт