Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 16

• 40 909
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • в сърцето на един мъж...
Пак с Кейт Уинслет препоръчвам "Мер от Ийстаун". Там е разследващ полицай с голяма доза лична драма. Многопластов сериал и свърши хем като край, хем като възможност за втори сезон. Но за втори сезон не се чув и нещо ме съмнява да има.

Който е римейк на английски сериал - Happy Valley - изключително добър!

# 346
  • Враца
Мер от Ийсттаун е мини сериал, няма идея за втори сезон.

А Акушерките аз се опитах да ги гледам, но първи епизод още не ме грабна. Като се има предвид, че има доста сериали, при които първи -втори-трети епизод са смайващо интересни, после се губи инерцията. Е, тук и първи не успя да ме впечатли... Но да, доста сезони са, а всички тук знаем, че за да се финансира един сериал с повече от 2-3 сезона, си е имал достатъчно публика и са го харесвали.
По-нататък може да опитам пак да му дам шанс.
Някога така бях с Игра на тронове. Първия епизод не можех и не можех да го догледам до края. Това беше като сериалът имаше някъде 2 или три сезона.
След години реших да опитам пак, когато течеше предпоследния сезон. Тогава пък съвсем различно- много ми хареса и станах запален фен. Даже така успях да изгледам епизодите, че тъкмо свърших каквото е снимано, и започна излъчването в реално време на последния сезон. Влях се тогава в редиците на трепетно очакващите и пламенно коментиращите всеки нов епизод в понеделник. Та понякога давам втори шанс на някой филм или сериал, само заради множеството добри отзиви, да видя дали няма да ми се получи от втория път Wink

# 347
  • Бургас
Много често се случва първите епизоди на някои сериали да не са толкова интересни. Обикновено първите епизоди ги пускат на продуценти и пробна публика и ако има нещо нататък го коригират. Това не важи много за минисериалите, най вече за тези с по много епизоди. Специално за акушерките вече не помня как започна.

Аз привършвам втори сезон на Harlots. Сериала има интересна динамика. В началните епизади на всеки сезон е малко мудно. По средата се заплитат едни интриги и в последните епизоди е екшън.

Мер от Ийсттаун не е римейк. Може сценариста да е покрадвал идеи от тук оттам. Но те по принцип доста криминални мини сериали са по една фабула - ченге с тежка семейна драма, очукано от живота, в депресия, тотален аутсайдер, може да има и някои зависимости Grinning

# 348
Мер от Ийстаун е абсолютно копие на Хепи Вали. Аз съм гледала и двата и имах късмета да гледам първо английския. Затова го и казвам.

# 349
  • Бургас
Може, аз съм гредала само Мер и официалната информация никъде не беше анонсирано, че е римейк. Пише, че е по оригинален сценарий. Даже сценариста бил от съответния окръг, където се развивало действието.
Хепи Вали ми е в списъка отдавна. Има го в каталога на PickboxNow. Докато се наканя да го гледам и току виж са го махнали. (Много се ядосвам, че не изписват до кога даден филм/сериал ще е в HBO и другите подобни. Тъкмо идва техния ред за гледане и те ги затрили Cry)

# 350
  • Галифрей
Гледах новият “ Разум и Чувства” не беше лош,приятен и става за дъждовните дни.Актьорите добре се справиха,приятна музичка.

# 351
Гледах новият “ Разум и Чувства” не беше лош,приятен и става за дъждовните дни.Актьорите добре се справиха,приятна музичка.

Да. И на мен много ми хареса. И бях в шок от това. Не очаквах. Но е много хубав.

# 352
Извинявайте, къде да го гледам?

# 353
  • Галифрей
Гледах го в fmoviesz.to.

И аз също не очаквах да ми хареса. Красив филм, костюмите,декорите. Златна есен ❤ Сладки са Еленор и Едуард.
Много добре за Хелмарк филм и то по Джейн Остин, са се справили супер.

# 354
Irene Adler, те не казват, но понеже Хепи Вали е преди това сниман, явно сценариста на Мер бая си е краднал. Историята е едно към едно Simple Smile Няма да кажат, че е римейк, просто американска версия Simple Smile
Кой е новия "Разум и чувства"?

# 355
  • Галифрей
Супер е! Гледайте го мисля,че ви хареса. 🤗

# 356
  • Вестерос
Irene Adler, те не казват, но понеже Хепи Вали е преди това сниман, явно сценариста на Мер бая си е краднал. Историята е едно към едно Simple Smile Няма да кажат, че е римейк, просто американска версия Simple Smile
Оня, с Дакота...

# 357
А, мерси Simple Smile Стои ми в списъка за гледане.

# 358
  • Бургас
"Работилница за кукли" по Епик драма вече свърши и аз вече окончателно мога да кажа, че това е най-тъпия и безсмислен период драма сериал, който съм гледала. Това си е мое мнение де. Иначе чисто визуално е много добре направен, чак се чудя защо са положили толкова усилия за тази тъпня.

Оня, с Дакота...

С Дакота не е ли Persuasion.

# 359
  • София
Новият "Разум и чувства" е със цветнокожи актриси.

https://www.imdb.com/title/tt31068365/?ref_=nv_sr_srsg_6_tt_8_nm_0_q_sense

Общи условия

Активация на акаунт