🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 6

• 47 605
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • Мюнхен
Ауу, ако е като кекс с моркови - ще се жертвам аз да направя Simple Smile Обожавам морковена торта.
Което ми напомня - някъде появи ли се рецептата на прекрасната торта с моркови на Мелят?

NBM, рецептата на Мелят не мога да ти дам, но горещо препоръчвам на Claire Saffitz. Видеото слагам тук, а снимки с рецептата в скрит текст.
https://www.youtube.com/watch?v=ou3zj0R0Gus&ab_channel=ClaireSaf … itzxDessertPerson
Скрит текст:

# 106
Ето ви рецепта за лесен и много вкусен сладкиш с тиквички.
Кекс да спечели мастър шеф....нямам думи.
https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2013/06/amazing-shoco … zucchini.html?m=1

# 107
  • пустинята Гоби
Май в Преди обед ще ходи утре.

Скри кекса под сметана ( мляко).

# 108
Май в Преди обед ще ходи утре.

Скри кекса под сметана ( мляко).
Под бял шоколад. ( 1:21:04 от записа). На върха има еспума ( пяна) от биволско мляко, мед и орехи.
Малко преди това се вижда кексчето с белия шоколад ( едната камера хваща отстрани и се вижда самия кекс), а тя държи в ръцете си сифона за пяната.
На мен ми е интересно от какво са камъчетата. Някой от журито спомена, че са с течен център, а тя ги сложи в  азот. Значи не е шоколад ( шоколадът не се темперира в азот), а нещо друго.

Аз ще сготвя панакотата с листа от смокиня.
Принципно листата от смокиня се ползват за пресичане на млякото, така, че би ми била интересна рецептата за панакота с листа от смокиня.
Принципно се прави и сироп от смокинови листа, така че явно е широко приложението им. В средиземноморската кухня били на почит като аромат, предвид рецептата на Биляна, вероятно е така.
Аз използвам смокинови листа като готвя, но специално за млякото смокиновите листа го пресичат. Би ми било интересно каква техника е използвала и дали заради това не се оказа с многото желатин в панакотата.

# 109
  • Sunshine state
Всичко си скри - и изгорялия кекс, и рибата, дето сигурно на нищо не е приличала. Иначе за какво да ги крие? Със сигурност не казаха за изгорялия кекс, но ето, че разбрахме. Хич няма да й гледам на Марианна участията. Да се наслаждава на хорската "любов", тя си го заслужи.

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 01:52 от Pupitka

# 110
Абсолютна степфордска съпруга е Марианна.
С малката подробност, че не е домакиня

Далече е от това определение - по-скоро посредствена с свръх амбиции, ако беше с една идея по талантлива и креативна, нямаше да кюта в училището във Варна и можеше да видим и нещо различно от едногодишния курс по морска храна и азиатска кухня

# 111
  • софия
Не е домакиня, housewife e 😂

# 112
Николета Лозанова е изразила мнение

# 113
Не мисля да гледам Марианнннна, където и да я поканят, но реших да се прежаля и да си я причиня за последно, като изгледам направата на десерта, който ми се стори... леко гнусен, а и подсигури /?/ победа.
Белия шоколад го вложи в тестото на кейка.
Заливката отгоре беше от биволско кисело мляко, мед и сладкарска сметана.
Камъните са от кисело млечната смес + желатин, отгоре боядисани със спрей със сладкарска боя. Нямат течен център.
Салцата е сладко от тиквички с добавени накрая пресни ягоди.

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 08:40 от Вени Ев

# 114
  • София
...Салцата е сладко от тиквички с добавени накрая пресни ягоди.
Благодаря за уточнението, щото на мен ми заприлича на домати с краставици, даже питах тук преди ден два.

# 115

Аз никъде не видях и 5 % сходни ястия и презентации в шоуто, естествено че когато си под напрежение не винаги всичко се получава и често опира до последната секунда, ама и вчера го каза журито - няма кухня без напрежение, то си е част от гъдела и чара на професията.

А тези снимки, акцентиращи в даденостите й - не са ми окей.

# 116
Нямам желание да се тровя, гледайки я.
Толкова грозно се държа на финала, че си мисля, че тя наистина има психични проблеми. Гледаше толкова лошо, сякаш някой нещо й е направил. А толкова грозни думи каза срещу Осман и Биляна! Не можехме да повярваме как е възможно някой да е толкова злобен! Гнусна е! Гнусна й е душичката!
Мисля, че Дафинов.лист ме пита нещо за файчето, но не намирам въпроса.
Нещо си случи преди първото готвене, защото 5 минути преди началото, на тримата им донесоха количките с продуктите и Биляна извика хора от продукцията. Нещо се обясняваха, тя се ядоса. Не разбрах какво точно се случи, но погледна към роднините й и каза, че са я прецакали. Това чух аз.

# 117

Аз никъде не видях и 5 % сходни ястия и презентации в шоуто, естествено че когато си под напрежение не винаги всичко се получава и често опира до последната секунда, ама и вчера го каза журито - няма кухня без напрежение, то си е част от гъдела и чара на професията.

А тези снимки, акцентиращи в даденостите й - не са ми окей.

И аз вчера разгледах instagram профила й. Тези снимки или са фейк (ходила е по ресторанти и е снимала) или е копирала вече направени чинии. Колкото и стрес да е, не ми се вижда възможно човек, издаващ чинии като тези в инстаграм, да пльоска в МШ неща като онова с пуканките и още няколко други..

Аз съм фен на използването на нестандартни продукти в десерти - тиквички, сладък картоф и какво ли не.. Но това го научих когато детето ми беше малко и се чудех какви малко по-здравословни десерти да му правя Simple Smile За МШ ми се вижда суууупер несериозно точно този зеленчук, който наистина няма специфичен вкус, да се използва като основен в трите зеленикакви ястия.

# 118
Ох, хора, почна се - Марианата сега е по Бтв в Преди обед, ужас. Ще готви фюжън сарми по варненски(Wtf, бе) с забележете много по свежо зеле и о, чудо месото няма да е на кайма, а кълцано. А, как я представи оная някаква екзалтирана неприятница на готварската рубрика, не е истина - необузданата Марианна, нам си ква, супер, чудо, единствена, неповторима. Нямам думи просто.

# 119
Таня, беше споменала, че е напуснал студиото. Не разбрах и какво общо има Файчето с менюто на Марианна?

Общи условия

Активация на акаунт