🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 6

• 47 604
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Аз вярвам, че този смешник Кустев наложи мнението си на останалите. Таралежков за това му е неудобно защото не е твърдо убеден в избора си. Като нищо Кустев може да помогнал на Мариана за менюто, едва тя го измислила по стар рецептурник от 50-те години. Ние доматите с колци не ядем.

# 91
Благодаря за темата!

В анкетата гласувах за Осман, за мен той трябваше да е победител.

# 92
Може и да ги има тиквичките в някой рецептурник, знам ли? В онези соц. години бяха стотинки, евтина манджа, с ориз , пържени оваляни в брашно,  на гювеч с картофи, голямо гурме, като няма друго.
В един многозвезден ресторант гледам в менюто “ Фагри с вермичели” поръчвам, носят ми филе от риба с две парченца тиквичка. Пробвам оказва се калкан, чета в Гугъл, рибата Фагри била хищна от Средиземно море, ти да видиш. Викам сервитьора и му казвам това е калкан, Фагри съм яла в Гърция, щял да провери. Питал готвача, вярно калкан било с две? парченца варени, парени тиквички и малко сос.

# 93
# 94
  • Sofia
Ръкавицата е хвърлена, дами и господа Simple Smile
Време е някой тук с претенции за кулинарни умения да пробва този десерт с тиквички:
https://masterchef.btv.bg/za-nenasitnite/recepta-na-sedmicata-de … i-masterchef.html
Чакаме вашите отзиви дали е вкусно, за да решим тази дилема най-накрая Simple Smile

# 95
Който твърди, че е вкусно да си я прави тази рецепта. Не съм от тях.

# 96
  • софия
Нямам нерви да я гледам тази госпожа тиквичка.
Майка ми от 100 години съботно-неделно прави кекс с моркови. Едва ли е нещо много различно.

# 97
  • Мюнхен
Ръкавицата е хвърлена, дами и господа Simple Smile
Време е някой тук с претенции за кулинарни умения да пробва този десерт с тиквички:
https://masterchef.btv.bg/za-nenasitnite/recepta-na-sedmicata-de … i-masterchef.html
Чакаме вашите отзиви дали е вкусно, за да решим тази дилема най-накрая Simple Smile

Харесва ми как нефелно ръсна солта върху тиквичките и дори не ги разбърка Laughing

Хора, честно, това е десерт, който буквално всеки може да си направи, ако отдели 2 минути да се запознае със сифона. Замразено кисело мляко, кекс и разтопен на котлона бял шоколад, това е. Говори надълго и нашироко как прецизно се опитвала да нареже в същата форма като тиквичките. Е, не думай, това ли са ти мастършефските техники, базови умения с ножа? И като я видях как го държи...

# 98
Който твърди, че е вкусно да си я прави тази рецепта. Не съм от тях.
[/b]
На мен ми е вкусен, лек и влажен от тиквичката, до някъде консистенцията е като на брауни. Може да се гарнира с различни сладкарски кремове.

# 99
  • пустинята Гоби
МарянНке, ти ли си?

Аз ще сготвя панакотата с листа от смокиня.

# 100
Принципно листата от смокиня се ползват за пресичане на млякото, така, че би ми била интересна рецептата за панакота с листа от смокиня.

# 101
МарянНке, ти ли си?

Не

# 102
  • Sofia
Нямам нерви да я гледам тази госпожа тиквичка.
Майка ми от 100 години съботно-неделно прави кекс с моркови. Едва ли е нещо много различно.

Ауу, ако е като кекс с моркови - ще се жертвам аз да направя Simple Smile Обожавам морковена торта.
Което ми напомня - някъде появи ли се рецептата на прекрасната торта с моркови на Мелят?

# 103
Аз гледам сега.
“Моето предимство е, че съм мъж.”
Еххх, Османееее….
Марианна не мога да я дишам. Изключително дразнеща особа. И пак капитан Дамян. Казах ви, че ще ме е срам да се върна в университета ма нейно място, ама и Дамян не знам с какви очи ще се качи на кораба.
В чинията ѝ има мидички… Уот дъ фък.
Жалко за Биляна, беше моят фаворит и дотук само тя не ме издразни с нещо.

# 104
  • пустинята Гоби
Принципно листата от смокиня се ползват за пресичане на млякото, така, че би ми била интересна рецептата за панакота с листа от смокиня.
Принципно се прави и сироп от смокинови листа, така че явно е широко приложението им. В средиземноморската кухня били на почит като аромат, предвид рецептата на Биляна, вероятно е така.

Общи условия

Активация на акаунт