🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 6

• 47 642
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Единствената ми критика към Осман на финала, е тази конструкция, с която обгради десерта си.

Трябваше да е в една изчистена чиния, тъмна, че да се открои "снегът" му, 1-2 клонки и това е. Неговата тортичка най-много ми хареса. Ама аз си падам шоколадоманиак Grinning  белите десерти не са ми любими.

Всъщност това горното няма значение, явно всичко е било предопределено.

А Марианна и пуканките... такова неуважение към храната показа тогава. Как може такъв човек да е добър готвач, не знам.

# 136
  • Варна
Това с пуканките съм го изтървала 🤣🤣

# 137
И аз да разбуня малко духовете.😉 За мен никой от тримата не беше на ниво МШ. В друг сезон щяха да са отпаднали някъде по средата .Може би без пети.😉😁
В анкетата гласувах за Осман. Той  трябваше да победи ,но само и единствено заради доброто си финално представяне.
Биляна с много грешно меню, изключвам правилно или не беше изпечен гълъба, ама заявката и беше , че ще направи меню която всяка домакиня може да направи със заобикалящите я продукти . Сериозно ? Всеки ден гълъби ловя за да си ги готвя. То оригиналност, оригиналност ,ама прекали. Като тръгна на осъвременяване на остарели БГ ястия, като скумрия плакия, защо после заби с гълъб и панакота ? Никаква последователност в нейното меню не видях. Поне  Осман и Марианна бяха със завършени менюта. Но категорично на Осман беше по- доброто. И неговият уж "кич" - шоколадова торта,  я има в почти всеки ресторант и сладкарница , и е неостаряваща класика. Докато, аз кекс не съм чувала по ресторанти да сервират. И тримата за мен имат много хляб да изядат за да достигнат истинското ниво на МШ , а и доста техники да подобряват.

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 11:36 от Joy 05

# 138
Благодаря на съфорумците, които през всички сезони си правят труда да оформят темите както и на пишещите.
Последните сезони не ме грабват, този пропуснах почти целият, включих се на финала, благодарение на темата, в която винаги е приятно и може доста неща да научиш разбрах, че дори с един финал правилно съм се ориентирала кой, кой е и как е протекъл финалът.
Жалко харесвах това предаване, но повече не смятам да губя време с него, прекалено много монтаж и интрига, липсва ми и истинското спортментско състезание, нагласени работи не ми се гледат.
Този сезон съвсем ме изгуби, нито пък имам някакъв интерес вече към участници, жури и победител в сезона.
На пишещите в темата пожелавам спокойствие и дано следващия път продуцентите се отнесат с уважение към вярната си публиката и да представят едно жури на ниво и честно кулинарно състезание.

# 139
То май няма да има следващ път.

# 140
Аз чак сега се включвам, но.... Не, не, не и не! Това не може да е победителя в МастърШеф! Жената, която ще запомня със злобното тъпкане на пуканки в сандвич. Никаква елегантност, никаква визия, никакво отношение. Скочих от стола като я обявиха и мигах невярващо две минути.
Не знам в чий извратен мозък се е родила идеята, че това създание е подходящо за победител. Разочарована съм. И потресена, и обидена.

В анкетата гласувах за Биляна. Да, знам, изглеждаше, че се е отказала към края, но цялостното й представяне за мен беше най-добро и най-много я усетих. Харизматична, лъчезарна, с вкус и финес към храната, пък и с чувство за хумор. Страхотен човек и готвач ми се видя.
Със сигурност и Осман не оставаше назад. Много подготвен и с много хъс.

Не очаквах този финал. Защо така се измайтапиха с нас? След толкова години липса, така се вълнувах, че МШ е отновно на екран...
И аз искам да знам какво е казал Кустев на финала.

# 141
Голям злодей се оказва тази Марианна, а пък продуцентите явно са много глупави, за да си режат клона. Не казвам, че не е било нагласено, но ми се струва, че Таня малко пресолява манджата. Намаше да е лошо да се изкаже вътрешен, обективен човек. Иначе всички, които участват в такава злоба и жлъч, са ми неприятни и разделянето на лагери - също.

# 142
Аз харесвах Марианна, но вече не я харесвам, защото обективно погледнато от тримата финалисти тя е изключително слаба в презентациите. Както написах в предишната тема, Осман трябваше да представи десерта си в минималистичен вид и щеше да е перфектно, но дори тогава има вероятност да не спечели, защото продуцентите решават победителя.
Значи, нагледах се на продуцентски интриги тоя сезон, след фалшивия спойлер за Лора от победителката Божана, а и в крайна сметка това да е победителя е просто нелогично и откровено глупаво. Аман.
Изгубиха ме като зрител, като видях, че Лора си тръгва си помислих, ех, най-сетне, явно не тя ще е победителя, но това с Марианна си е същата история като да спечели Лора с горделивото и поведение тип кифла.
Батки и кифли ненавиждам, веднъж попаднах на един фейсбук наглец, който ми се подигра, че съм с наднормено тегло и като му казах, че съм хронично болен рязко си затвори устата. Така са батките и кифлите, и двете наглеци.

# 143
Този клон отдавна е отрязан.

# 144
Само дето вътрешните хора не се изказват. А тези дето са там подписват едни документи, ръкопляскат по сценарий, смеят се по сценарий....връщат ги по 100 пъти докато режисьорът хареса кадъра. Така , че на Танчето на измислиците въобще не вярвам.
Ако и да е била в публиката, няма как да чуе какво си мърмори някой от журито, при този шум.

# 145
Да ви кажа какви "сарми" направи Мастършефката в Преди обед. Значи, попари пресни зелеви листа във вряла вода със сол, малко оцет и дафинов лист. Плънката беше от свинско на жулиени запържени на тиган и праз на жулиени и той на тиган и накиснати в телешки бульон стафиди. Нареди по две зелеви листа по протежението на рогозка за суши да стане дълго руло, нареди жулиените, стафидите, каза да поръсим с квот ни хареса - сол, пипер, кимион, зави рулата, после ги наряза на парчета и нареди в чиния като пънчета в която предварително сложи направения от нея сос тип "бешамел" (приличаше на брашняна гъста каша, не на сос) от запържено брашно с телешки бульон май беше, сложи и гъсто кисело мляко да не се разреди соса и да остане гъст и заля със запръжка от олио и лют червен пипер, в случая мисля, че беше чили. Няма варене, няма печене, просто сурови зелеви рула. Те тва бяха фюжън сармите.

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 12:09 от Джаста Праста

# 146
А тиквичка не сложи ли?

# 147
Този шум едва ли е през цялото време. Аз пък вярвам на TanyaMMM.

# 148
Да ви кажа какви "сарми" направи Мастършефката в Преди обед. Значи, попари пресни зелеви листа във вряла вода със сол, малко оцет и дафинов лист. Плънката беше от свинско на жулиени запържени на тиган и праз на жулиени и той на тиган и накиснати в телешки бульон стафиди. Нареди по две зелеви листа по протежението на рогозка за суши да стане дълго руло, нареди жулиените, стафидите, каза да поръсим с квот ни хареса - сол, пипер, кимион, зави рулата, после ги наряза на парчета и нареди в чиния като пънчета в която предварително сложи направения от нея сос тип "бешамел" (приличаше на брашняна гъста каша, не на сос) от запържено брашно с телешки бульон май беше, сложи и гъсто кисело мляко да не се разреди соса и да остане гъст и заля със запръжка от олио и лют червен пипер, в случая мисля, че беше чили. Няма варене, няма печене, просто сурови зелеви рула. Те тва бяха фюжън сармите.
Ами той и Осман направи така сармите. Попари само листата от цвекло, зави плънката и готово. При него беше обаче фюжън.

# 149
Попарените зелеви листа не могат да се сравнят с попарените листа от цвекло.
Не  може да презентираш зелеви сарми, а да поднесеш леко запържено месо с праз в сурови листа върху брашняна каша.

Общи условия

Активация на акаунт