Препоръчайте астролог - 5 тема

• 71 110
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Споделете "нормалната" цена на астрологична услуга според вас - съпоставено към средната работна заплата в София примерно. Ако за една карта се отделя време 1-2 дни поне, енергията, знанията, отговорността...всяка карта е различна, не можеш да изработиш две за време и т.н
или всичко това е " нормално" да е по- ниско платено дори от дейности на хора без образование, нискоквалифицирани дейности, неизискващи никакво усилие или отношение???
И кой по-точно отделя 1 , 2 дни и за каква отговорност и знания въобще споменавате? И какво образование се очаква да имат , кой университет да са завършили? Тия с предварителната подготовка и многото знания са единици. Масовката самозвани новоизлюпени  "астролози " изкарали евентуално някой курс , незнайно къде , с мераци за слава и големи претенции .

Някога изготвяли ли сте астрологична услуга?!!
За информация - copy- paste текстове не са астрологична, а административна услуга и най- вероятно злоупотреба с нечий авторски труд, "чат - генерирани " текстове дори няма нужда да се коментират.
С какво висше образование сте и колко дълго изучавате астрология, защото не малко от специалностите във висшето образование се изучават по- лесно и бързо.
Замисляли ли сте се за разликата в услугата от грамотен, интелигентен и образован човек и някой, който не успява да пише грамотно????
Откога некомпетентността е мерило за стойността на даден труд?
Обезценяването на интелектуалния труд е причина да се отказват много кадърни хора в България във всички сфери и от това губите най- много вие- ползвателите на услугите!
Предлагам да изготвите съвестно една астрологична услуга на някого във форума, без готови текстове, изцяло авторски Ваш, да аргументирате всеки ред и да поемете отговорност за него и след това да оцените. Интересно е - колко струва Вашия труд?

# 631
Аз си направих сама астрологически портрет с най-основните неща като домове, управители, планети и астероиди преди време.  Изписах цяла една тетрадка и ми отне около седмица. Напълно подкрепям горното мнение, че отнема доста време и си е интелектуален труд.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 12:52 от •MERA•

# 632
Ако за една карта се отделя време 1-2 дни поне, енергията, знанията, отговорността...всяка карта е различна, не можеш да изработиш две за време и т.н

Цените няма да коментирам, тъй като сме на свободен пазар и те варират от нереално ниски, до средни (което е нормално за тази категория труд) до нереално и необосновано високи.

За един нов клиент се работи от 5 до 7 дни средно. Ако се връща постоянен клиент, комуто вече е направена ректификация (тя отнема средно 2 дни, но може и повече, зависи от случая) и първична натална консултация по рождения хороскоп, тогава средно се отделят 2-3 дни за изготвяне на стандартна прогноза.

Колко би струвала една седмица специализиран труд, като всеки ден се умножи по надницата, която се дава за категорията "експертен персонал"? Риторичен въпрос.

Но проблемът идва от другаде. Както е казала дамата по-горе, колко от новоизлюпените астролози, а и не само новоизлюпени - има и колеги с дългогодишен стаж - биха отделили поне 2-3 дни за предварителна подготовка? Отварят картата и импровизират, говорят каквото успяват да нацелят в рамките на стандартна едночасова устна консултация, особено като тръгнат да се оливат с общи приказки. Извинете, но не ни е равностоен трудът, ако трябва да се сравняваме с такива астролози. А те вече стават мнозинство. Така че и двете сте прави.

# 633
Годините занимания с астрология не са мерило аз качество. А може и да са част от стратегията за създаване на фалшив професионален имидж. Нито количеството прочетени книги са гаранция за разбиране на материята. Нито гръмките претенции на думи. За някои са просто витрина за привличане на клиенти. Фактите са, че в нет пространството преобладават повърхностни астрологични анализи. Астрологията в днешно време е масова т.е профанизирана. Знанието и астрологичната компетентност е на ниво няколко прочетени книги или изкарани астрологични курса.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 17:04 от starinthenightsky

# 634
Ами хайде всички да помислят колко би струвала една седмица труд на някого в IT примерно- минимум 1000 - 2000 лв. Писането на кодове нито е по- натоварващ, нито по- отговорен труд и причината за огромната разлика в оценяването далеч не е една.
Стойността на даден труд може да определи, който може да го извърши, не  който не може. Когато те излъжат с некачествена имитация примерно на колие от перли, това не ти дава право да изискваш на същата цена да ти изработят оригинално, нали?
Хората, отдали времето си в изучаване на астрология заслужават достойно и адекватно заплащане и престанете да приравнявате копирните центрове с авторство.🙂
П.П.
"Годините занимания с астрология не са мерило аз качество."-
именно дори години изучаване може да не са достатъчни, изискват се много повече качества, затова приравняването като цени на този труд като нискоквалифициран е нелепо. Имитатори има във всички сфери, високата цена не е гаранция, но докато в самите астро- среди се коментира,че нечия цена е висока, без да се знае колко време е отделено, ще се оправдава точно административния, вместо астрологичния труд. Нито е в полза на астрологията, нито на астролозите. Лично аз не виждам смисъл, да се коментира какво някой не може и колко много са, все пак темата е за тези, които могат. И да - тези хора заслужават адекватно и нормално заплащане!

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 12:58 от ENIGMA_777

# 635
Енигме, ти повдигаш въпроса за така наречената клиентска култура, която очевидно липсва на тази територия.

Възпитанието стига дотам, че дори няма да ти отговорят с едно любезно "благодаря, не ме устройва" след няколко подробни изписани фермана с разяснения за начина ти и условията на работа. Само CENA-та е от значение. И по-зле ще става, не съм оптимист. Пазарът се е пренаситил с много съмнителни специалисти.

# 636
Хората имат различни възможности и предпочитания - интелектуални, финансови, затова и оценяват и избират според тях. За някои 300 лв са голяма сума, за други са джобни.

Интересен е въпросът с авторството в астрологията. Най-ценното може да бъде личният прочит и практически наблюдения, защото достъп до някакво знание, което си получил от някаква книга имат доста хора. Всичко отдавна е измислено като методология и само се преразказва или в най-добрия случай надгражда. Гениите в световен план са рядкост.
А знанието само по себе си все още не ти прави анализа. Иначе ChatGPT щеше да е перфектният астролог, защото неговата база данни разполага със знания на академично ниво.

При наличието на пазар за този вид услуги е налице конкуренция за място под астрологичното небе. Използват се всякакви средства за утвърждаване на фона на другите. В този ред на мисли да имаш качества на анализатор не е предимство, а трън в петата.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 13:40 от starinthenightsky

# 637
  • София
Пазара е свободен. Не виждам смисъл да обсъждаме въобще как един астролог формира цените си. Аз бих попитала дамите, които масово се втурнаха през тази година да поръчват от евтините хороскопи при Димитър Кожухаров каква е познаваевостта му. Няма спор, че той е като енциклопедия по астрология но от моят опит с него му липсват умения в интерпретация на цялата картина.

# 638
Всеки си оценява труда както желае. Никога не бих казала на някого да си смъква цените. Влизам, гледам каква услуга се предлага на каква сума и си преценявам.

В случая с дамата, която коментирахме по-горе - нейните цени си бяха на ниво като на утвърдени американски астролози, които имат книги и ходят по конференции като лектори. Дамата може и на такова ниво да предоставя услуга. Това, че аз смятам цената за по-висока си е мой проблем.

Темата за ценообразуването е интересна и е въпрос на личен избор как ще действаш. Всеки предпочита да има повече отколкото по-малко пари.

Този пазар не се регулира. Смятам, че обикновения човек, който не разбира от астрология, реално няма как да направи информиран избор, не е като да имаш УННС или Харвард за астрологията. И затова възникват разни злоупотреби някой да използва заучени фрази и да взима пропорционално високи суми за това.

# 639
При мен познаваемостта на Кожухаров по три теми, за които исках да ми се обърне внимание е много висока. И по трите - не само като събития, а и като периоди.

# 640
Аз не одобрявам Кажухаров. При ректификация прави по някакъв си метод на зачеване,който му е неверен. При мен казал час на раждане 8.20.
Нищо от това което ми каза не ми де беше случвало и не ме описваше ама хич.
По- късно направих друга ректификация при друг астролог и часът беше 8.35.
Ами много неща бяха стряскащо точни, някои се случиха с пълна точност., затова вярвам че вторият час при втория астролог е верен и работи при мен.
mileneira, кой е астрологът от който си доволна?
Ади от астростудио Ади. Опасявам се обаче, че временно е прекратила дейност,надявам се в бъдеще пак да започне.
Познават се Със Sotis, ся Също може да изкаже мнение за Ади.

Благодаря за инфото. Да, няма никъде в сайта й данни за контакт или форма за контакт. Ако и някой друг има инфо дали работи, нека сподели.

# 641
  • София
Някой чувал ли е нещо за Адриана Вотей? Работи ли още?

# 642
Някой чувал ли е нещо за Адриана Вотей? Работи ли още?

Моя приятелка от Варна ходеше на консултации при нея и бе много доволна. Но дали сега работи, не мога да Ви кажа.

# 643
Адриана Вотей си има група във фейса, може и директно на профила да ѝ пишете. Не знам дали все още дава консултации, но няма и причина да не дава, ако само с това се издържа.

# 644
Годините занимания с астрология не са мерило аз качество. А може и да са част от стратегията за създаване на фалшив професионален имидж. Нито количеството прочетени книги са гаранция за разбиране на материята. Нито гръмките претенции на думи. За някои са просто витрина за привличане на клиенти. Фактите са, че в нет пространството преобладават повърхностни астрологични анализи. Астрологията в днешно време е масова т.е профанизирана. Знанието и астрологичната компетентност е на ниво няколко прочетени книги или изкарани астрологични курса.
Напълно подкрепям написаното.
И давам пример за една дама , която ми излиза в  You tube , с над 30 хил. абоната , с гръмкото име "холистичен астролог и ментор, нещо си.................. " , с платени ритуали на новолуние , пълнолуние , с платени канали . Та толкова за информирания избор.
Написах , че единици се подготвят , вследствие на личния си опит на ползвател на услугата. И тази тема е точно затова да можем да открием и ползваме точно тези знаещи и подготвящи се астролози .
И всеки е свободен сам да формира цените си за услугите , които предоставя . А както виждаме цените са много различни , но по-високите или съответно по-ниски цени , въобще не са мерило за качеството на услугата.

Общи условия

Активация на акаунт