Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

• 68 817
  • 583
  •   2
Отговори
# 570
Добре си е да, аз не обръщам!

# 571
Аз съм с двоен, както и съм в фб групата на косори, честно казано не съм срещала подобни мнение пък камоли масови..аз съм много доволна и препоръчвам.

# 572
  • софия
Ще се прежаля за dual blaze, няма как:blush:
Супер полезен уред, но с това печене отгоре не си е работа. Обръщай, разтръсквай...
И пак правих кестени, вярно с малко предварителна обработка( 1 мин във вряла вода,  после10 в студена), 20мин на 200гр.,станаха екстра.
Не е като да грееш цяла, фурна 30мин за, 10 кестена:confused:
Но да ви питам-в Амазон се предлагат аксесоари - тавички, скарички и хартиени форми, за 27евро.
Струва ли си, вие имате ли, ползвате ли ги? Специално хартиени форми съм купувала и от тук. Имам и 2 силиконови.

# 573
Хартия не слагам аз. С dual blaze сме от скоро.
Скаричката си я ползвам за шишчета. Беше в кутията с уреда заедно с 5 шиша. Имаше и една подложкa, на която пека пържоли, кюфтета, кебапчета. Пишат я като помощна чиния мисля.

Аз правих баница с тиква. Изпекох я на програма Bake за 20 минути на 160*. Супер стана. Тъй като не ми се събра на дъното на съда всичкатa, сложих решетката и върху нея наредих останалото. Всичко се изпече идеално, нищо че беше на две нива.  
Днес правих пържени филийки с яйца. Програма АФ, 10 мин, 180*. Нищо не снимах, другия път.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 16:17 от Jupiter sea

# 574
Колко да са важни, като хората имат различни видове и марки фрайъри – оттам и разликата в програмите, времето и т.н.?
Много са важни даже. Аз правих няколко неща на различни програми, време и градуси, и резултатите са коренно различни с една и съща рецепта. Изпичането е също толкова важно, колкото и съставките за вкусна храна. И с фурната ми се е случвало да се получават/да НЕ се получават.
Естествено, видях кои са "нашите", но струва ли си човек да експериментира, като е лесно да се напишат детайлите.

Аз съм в група за Косори и чета предимно рецепти за моя модел. Все още ми е новичък и не съм му хванала цаката да експериментирам сама.

# 575
Важни са програмите, които избираме. Например в Dual blaze  на програма Boil и на програма Chicken долният реотан не се включва. На тези две програми е зададено да работи само горният реотан.
На програма Bake долният реотан работи на максимум, а горният - на минимум.
На програма Roast долният реотан е на максимум, горният - на средна степен.
При програми Reheat и Keep Warm и двата реотана работят на минимум.
При другите програми и двата реотана  работят на максимум.

Като правя принцеси с кайма, с кашкавал, с яйце и сирене или някакъв микс и ми трябва само грил, ползвам програмата boil, при която не се включва долният реотан. Иначе филийките ще станат сухари.

# 576
Jupiter sea, много полезна информация. Hug
И моят е Dual blaze, също ми е отскоро, но не съм научила така програмите Flushed (четох ги в книжката).

Пържени правих по 3 начина, най-много ни допаднаха на Roast без решетката.
Пица също правя на Roast без решетката.
Картофки на Fries с решетка - на АФ нещо не се получиха.

# 577
Ето тука много добре са описани програмите за Kosori Dual Blaze. От тук гледам. Описани са програмите и кога работят горен и долен реотан.
https://cosori.bg/cosori-dual-blaze-presets/  

Пламъчетата описах като минимум (1 пламък), максимум (3 пламъчета) и средна степен (2 пламъчета) Grinning
Ние го ползваме от скоро също. Някъде от около 2 седмици и все още го изучавам. Преди него не сме имали друг Airfryer

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 15:53 от Jupiter sea

# 578
Пилешки хапки - мариновах с миксирана подправка за пиле и кисело мляко. Панировка - брашно, яйце, галета. Програма АФ, 200*, 14 мин.

Палачинки - 3 яйца, 30гр.овесени трици, 6 суп.лъж. прясно мляко. Станаха 6 палачинки. АФ, 180*, 3-4 минути

Гризини за децата - 1 яйце, 130гр.кисело мляко(в оригиналната рецепта е скир) 140гр.сирене, 56гр. Кашкавал, 112гр.лимецово брашно, 38гр.овесени трици, 2ч.л.зехтин. Станаха около 15-16 броя и се хванаха точно в съда. АФ, 180*, 13 мин.

Гледам рецепти по зоната и затова са такива странни грамажите.

# 579
  • софия
Момичета, имам  вече dual blaze Blush
Започвам с картофите, ама да не се изложа..
На, ftayer или на roast?

# 580
Момичета, имам  вече dual blaze Blush
Започвам с картофите, ама да не се изложа..
На, ftayer или на roast?
И на двете не ни харесаха.
Най-добри, поне за нас, стават на Fries с решетка.

# 581
Правих кюфтета по указанията на pinko преди няколко страници на програма АФ на 195*. Станаха разкошни!

И банички правих отново преди няколко дни. На Ваке за 20 минути на 160*. В солените банички има яйце, сирене и кашкавал, в сладките - ябълки, орехи, захар. Малко кора ми остана и направих чипс от кората, разпръснат до баничките. Снимка на половината банички.

# 582
Чипса от кори или арабски питки, нарязани на триъгълничета го ръся с олио, зехтин или разтопено чисто масло, чубрица и червен пипер, много хубав става.

# 583
Имах пуешки крила( за първи път взимам- повече месо изкарах от тях, сравнено със същото количество бутчета)- обезкостих ги и направих в Нинджата ( с горен реотан) 2 манджи-каварма и хапки

Bake 180°C-30мин и още 15мин. на 160°
Хапките( без снимка) на air fryer 200°C за 15мин.

Общи условия

Активация на акаунт