Камъни в жлъчката - тема 10

• 33 015
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Направете си ехография и ще се изясни как е жлъчката.

# 646
Някакви изследвания предварително да пускам ли или основното е ехографа?

# 647
Някакви изследвания предварително да пускам ли или основното е ехографа?
Аз лично мисля, че на база образната диагностика специалистът ще реши какви изследвания да си пуснете.

# 648
Напротив, добре е да се носи изследване, поне асат, алат, ггтп и билирубин. Струват около 20 лв. Ще се ориентира гастрити дали подпирането и сърбежитете са от жлъчката или черния дроб.

Аз влязох да питам дали камъните докарват болки по целия ход на дебелото черво и подуване и бълбукане на корема? Болката не е постоянна, трае няколко секунди и спира, но е силна. На всеки 3-4 минути стяга и отпуска. Имам и колит.

# 649
  • София
Здравейте, Пиша този пост по време на жлъчка криза. Не мисля, че е от най-силните, но все пак е болезнено. Изпих  2 хапчета ношпа и върнах храна. Пиша да попитам има ли други лекарства, които помагат за билката при криза. Имам две консултации с лекар и ми споменаха само ношпа като вариант, но не и какво количество мога да взимам или нещо по-силно.

# 650
На мен много ми помагаше топла грейка върху болката. Правех си грейката преди лягане. После лягах на дясната страна и слагах грейката отдолу. Много добре ми действаше.
Аз не живея в България и тук няма но-шпа. Помагаше ми чай от мента и ибупрофен. Чаят от мента успокоява коликата, а ибупрофенът отнема възпалението. Също и глад, примахват се всички дразнители - никакво ядене, докато не се поуспокоят нещата. След това 1-2 дни лека диета - обикновени бисквити с кисело мляко, картофена супичка, варени или печени картофки, варен ориз, банани, обелена ябълка - каквото ти понася. Хидратирай се добре.

# 651
Но-шпа+спазмалгон. При много силна криза и Аулин. Това ми бяха изписали от спешния в случай на криза, там ми биха инжекция, която на мен ми подейства след 3ч, а преди това бях изпила 3 спазмалгона. 2 седмици след това бях без жлъчка, а през тези седмици на строга диета. Помага и топъл душ или грейка.

# 652
На мен също ми бяха казали за но-шпа заедно със спазмалгон, но честно казано при мен нямаше никакво облекчение.

# 653
  • София
Много благодаря! Ще се запася с тези лекарства.

# 654
  • ВАРНА
Това, което ми помагаше най-вече беше повръщане на храната /с извинение/.

# 655
  • София
Това, което ми помагаше най-вече беше повръщане на храната /с извинение/.

Да и при мен това помага, но доста време мина докато успея всичко да изхвърля, но се надявам с правилната комбинация хапчета да помагат по-бързо, когато кризата не е сериозна...

# 656
Здравейте, Пиша този пост по време на жлъчка криза. Не мисля, че е от най-силните, но все пак е болезнено. Изпих  2 хапчета ношпа и върнах храна. Пиша да попитам има ли други лекарства, които помагат за билката при криза. Имам две консултации с лекар и ми споменаха само ношпа като вариант, но не и какво количество мога да взимам или нещо по-силно.

Вижте дали ровахол няма да помогне. На мен ми помага при съвсем слаби болки, които не са криза. Иначе личната ми е казвала спазмалгон+ношпа+бусколизин, както при бъречна криза. Може и на инжекции. Но те само успокояват болката, а не атакуват проблема. Някога ги пих заради бъбречна криза, обаче за жлъчна не се е налагало.
От особена важност е какво консумирате. Ехография на жлъчката не сте ли правили?

# 657
  • София
Здравейте, Пиша този пост по време на жлъчка криза. Не мисля, че е от най-силните, но все пак е болезнено. Изпих  2 хапчета ношпа и върнах храна. Пиша да попитам има ли други лекарства, които помагат за билката при криза. Имам две консултации с лекар и ми споменаха само ношпа като вариант, но не и какво количество мога да взимам или нещо по-силно.

Вижте дали ровахол няма да помогне. На мен ми помага при съвсем слаби болки, които не са криза. Иначе личната ми е казвала спазмалгон+ношпа+бусколизин, както при бъречна криза. Може и на инжекции. Но те само успокояват болката, а не атакуват проблема. Някога ги пих заради бъбречна криза, обаче за жлъчна не се е налагало.
От особена важност е какво консумирате. Ехография на жлъчката не сте ли правили?

Да, имам няколко консултации с различни лекари и остановени множество малки камъни в жлъчката. Имам и консултация с хирург и всички са на мнение, че трябва да се оперирам, но все още се подготвям психически. Засега съм имала 3,4 по-болезнени кризи вкъщи. Относно храната досега не винаги едни и същи неща ми предизвикват криза всеки път - например първата ми криза беше след една пица, след това пак съм я яла и не е имало проблем. Така че по-скоро си мисля, че правя кризи ,когато няколко по-тежки храни се смесят.

# 658
Откриха ми един камък в жлъчката, който е с размер 6мм. Личният ми лекар ми даде направление за хирург и каза, че единственото решение е планова операция за отстраняване на жлъчката. Не съм имал болки или някакви кризи досега. Ако не беше ехографското изследване сигурно нямаше да разбера, че имам камък.
Искам да попитам за препоръка за лекар, който би ми изписал лекарствата, които съм чел, че биха могли да разтворят камъка. Основно лекарството Урзофалк.
Личният лекар въобще не искаше и да чуе за опити с лекарства, а направо ме праща на операция. На мен ми се иска поне да пробвам с лекарство, но се изписва с рецепта.

# 659
Откриха ми един камък в жлъчката, който е с размер 6мм. Личният ми лекар ми даде направление за хирург и каза, че единственото решение е планова операция за отстраняване на жлъчката. Не съм имал болки или някакви кризи досега. Ако не беше ехографското изследване сигурно нямаше да разбера, че имам камък.
Искам да попитам за препоръка за лекар, който би ми изписал лекарствата, които съм чел, че биха могли да разтворят камъка. Основно лекарството Урзофалк.
Личният лекар въобще не искаше и да чуе за опити с лекарства, а направо ме праща на операция. На мен ми се иска поне да пробвам с лекарство, но се изписва с рецепта.

Нямам думи! Ламтят за пари и са навързани! Дали пък няма да отнесете този камък без кризи на оня свят?

Моят е 8мм, а беше 20мм и дори бяха два. Пия ровахол и зехтин+лимон. Кризи нямам. Ровахол може да се купува без рецепта, а за другите не зная.

Но трябва да се внимава и с яденето. Да не е много мазно, пържено изключително рядко, ние вече 20г. готвим със зехтин и той е по-подходящ за болна жлъчка. Яйца рядко, патладжан също рядко, сини сливи рядко......

Общи условия

Активация на акаунт