Камъни в жлъчката - тема 10

• 33 010
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Ровахол може да се купува без рецепта, а за другите не зная.

Как се сдобивате с Ровахол, понеже навсякъде чета за него, че се продава само с рецепта?

# 661
Ровахол може да се купува без рецепта, а за другите не зная.

Как се сдобивате с Ровахол, понеже навсякъде чета за него, че се продава само с рецепта?

Реалността обаче не е такава. Купувам го без рецепта. Ако го затегнат, личната ще ми я напише, но засега не е необходимо. Преди години ми го измисли аптекарка приятелка, а с личната уточнихме дозата. Преди това тя ми беше изписала цинарикс, но от него нямах никаква полза.

# 662
Препоръчайте моля, гастроентеролог или хирург, който би се съгласил да пробваме да стопим камъка с лекарства, а не да пристъпи направо към ножа.

# 663
Урзофалка вече не се намира в България. Аз го купувам от Турция и не са ми искали рецепта. Принципно го пия заради увреден черен дроб, а за жлъчката ми казаха, че няма да помогне, тъй като камъка е при канала и урзофалка не стига до него.

# 664
Не знам дали някой ви е запознал с факта, че при прием на хапчета за стопяване на камъни, много често се стига до спешна операция, която е доста по тежка от планираната. Аз се консултирах с редица доктори от различни болници в София ( гастроентеролози, вътрешни болести и хирурзи). Всички бяха на мнение, че тези хапчета има по-голяма вероятност да навредят отколкото да помогнат. Тъй като ако успеят да стопят камъка, то в един момент ще стане идвален размер за запушване на канала. Той запуши ли се веднага отиваш под ножа. Още по-опасно е ако камъните са много и малки на размер.

# 665
Само ще добавя, че е странно да се търси консултация от лекар, който да каже това, което пациентът иска да чуе, а не това, което обективно е редно да се направи.

# 666
След като лекарите масово отричат лекарството, значи има причина.

# 667
Не знам дали някой ви е запознал с факта, че при прием на хапчета за стопяване на камъни, много често се стига до спешна операция, която е доста по тежка от планираната. Аз се консултирах с редица доктори от различни болници в София ( гастроентеролози, вътрешни болести и хирурзи). Всички бяха на мнение, че тези хапчета има по-голяма вероятност да навредят отколкото да помогнат. Тъй като ако успеят да стопят камъка, то в един момент ще стане идвален размер за запушване на канала. Той запуши ли се веднага отиваш под ножа. Още по-опасно е ако камъните са много и малки на размер.

Само, че моят личен опит с ровахола показва точно обратното. Никаква вреда, а само полза. И никакви кризи. Повече от 10г.

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 15:26 от vl

# 668

Само, че моят личен опит с ровахола показва точно обратното. Никаква вреда, а само полза. И никакви кризи.
Имал/а си късмет. Обаче с честите ти коментари за това "лечение" има голяма вероятност някой да го направи и да изтегли късата клечка.

# 669
Не зная дали е късмет. Неслучайно споменах и храненето. То е от огромно значение!  А някои коментираха, че почти нищо не ям......

# 670
Здравейте отново! Вече месец след операцията спазвам си хранителните ограничения, но непрекъснато имам газове едно непрекъснато уригване вие имахте ли такива оплаквания.. от гастроскопията имам диагноза инестиална метаплазия не знам дали го пиша правилно водело се предраково състояние и никой нищо не ми обеднява за това единствено от интернет намирам информация и то доста обрана. Снощи даже почти получих криза без силната болка, но нищо забранено не бях яла просто се наду корема ми едно хълцане и непрестанно уригване. Буквално се изплаших, че кошмара не е приключил и естествено ми мина през ума "напразно ли се оперирах". Днес даже се страхувам да ям. Вие имахте ли подобни случки след операцията? Дали ще отшуми? Другата седмица съм при Гастроентеролога на преглед, не ми се иска пак една чанта хапчета да пия. Ще се радвам някой да се включи с мнение.

# 671
С какво се храните? Забранените храни са много малко и след 1м започват да се включват и те.

# 672
Главно с пилешко, пуешко риба картофи, ориз зеленчуци на пара. Включила съм домати и краставици белени, също извара сирене яйца без жълтъка. Като избягвам пържено и мазно и аз по принцип ям безсолно. Къде греша ?

# 673
Главно с пилешко, пуешко риба картофи, ориз зеленчуци на пара. Включила съм домати и краставици белени, също извара сирене яйца без жълтъка. Като избягвам пържено и мазно и аз по принцип ям безсолно. Къде греша ?
Два месеца след операцията. Свалих 8 кг с много стриктно спазване на диета. Чувствам се много по-добре. Ям основно картофи, ориз, пилешко, риба, млечни продукти
Когато ми се дояде сладко ям бисквитки,плодове

# 674
  • Пловдив
Повече от 2год. след операцията картофи(не пържени или чипс!) и ориз не ми понася на мен,така,че коментарите за разрешени,препоръчителни и т.н. храни са излишни(меко казано!),индивидуално е!

Общи условия

Активация на акаунт