ЯНУАРСКИ мами с нетърпение чакат бебета-подаръци с вълнение!!!

• 12 244
  • 314
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Уф, цял ден няма сайт! Crossing Arms

Нещо щях да ви питам, ама забравих. ooooh!

Ние вероятно в неделя ще ходим в Хиполанд и Щъркел и ще си купим количката най-накрая. Нямам търпение да дойде тоя ден и да изляза! После ако ще хали да духат, беба ще е опакована и в количката всеки ден навън поне 1 врътка из квартала. Леле, жените като не са имали интернет, как са живели и как са си споделяли проблемите и как са се разтоварвали? Питах майка ми, ама тя каза, че имала толкова пелени за пране и гладене, че едва ли би имала време за нет Thinking

# 46
  • София; Дружбето
Тази нощ папахме на час, час и половина cry cry Кажете ми, че е скок в растежа, щото иначе отивам се стрелям. Иначе пу пу пу еспумизана за сега дава резултати, заспахме вчера със съвсем малко мрънкане, но без никакъв плач, което накара мама да си обича диването newsm03
Ама вие що не сте писали толкова отдавна newsm78

# 47
  • Берковица
Ей мами,  аз вчера се почувствах пак като човек. Бебо беше много послушен. Цока, гледка, спинка - абе душа.  Пък и татито реши да изведе мама на кафенце, да види и мама СВЕТ, че нещо май вече доста затъпях в тоя апартамент метър на метър. Излизахме и на терасата- 5 минути рев.  Уплашихме квартала  Mr. Green Бях го сложила в портбебето, като го измъкнах от там миряса. Даже тегли на мама и една усмивка. Ако така прави и в количката, кво ще се прави - не знам. Thinking Като споменах количка - препоръчайте ми някаква, че нещо не мога да си харесам, пък и тук в тоя град нямаме много голям избор и май ще се наложи да я поръчваме по каталог. А нали знаете, че трябва  око да види ръка да пипне. А да не говорим, че и мама е много капризна. А пък и да се похваля че бебо не се е будил тая нощ - заспахме в 22.00ч и се събудихме чак в 6.00ч. Мама най-накрая успя да си поспи. smile3521 По принцип не цокаме нощем, но се будим към 3.30ч; 4.00ч и до 5.00ч сме като регулировчик -  маха с ръчички, рита с крачета и помъцва, абе да не може мама да поспи. Изчезвам, че трябва да се мием и да цокаме. breastfeeding

# 48
  • Берковица
tsveta - скок в растежа има през 3-та, 6-та, 7-ма седмица и после 3-ти  и 6-ти месец. До колкото знам трае около седмица. Така че стискай зъби още малко.

# 49
  • Русе
Здарвейте, майчета!
За влажните кърпички - и аз ползвам Памперс, но не сенситив и съм доволна. Нашата девойка също беше получила преди време някакви обривчета, но педито ни изписа Пиоктанин 1% - едно синьо мазило. Мажехме я при всяка смяна на памперса и я миехме и й минаха уквално за ден-два - много съм доволна.
За спането през деня - нашата спинка през по-голямата част от деня. Вечер се разкисва, защото я тормозят коликите,но с малко дундуркане и хубаво изкъпване с по-топла вода се успокоява /слава Богу/.
За ампулите Лиерак - Стилиана 1, ползвам ги отскоро и все още не мога да кажа доколко са ефикасни. Все пак реших да опитам докато са ми пресни стриите. По принцип лечението с тях се препоръчва да продължи 6 до 8 седмици, което означава, че са ти необходими 2-3 кутии. В Русе кутията е 61 лв. и реших, че си струва да опитам. Пусни Лиерак на Гугъла - аз от там събрах впечатления. Отзивите са разнопосочни, но преобладават положителните!

# 50
  • София
Ехо, мами, свърших си изпитите /е, днес е псоледния, но съм готова за него/ и съм вери хепи!!! Сега ще го ударя 2 седмици на живот, няма да пипна нищо по задължение, ще си гушкам бебето и ще миткам по кафета, дай Боже да сме здрави, де.  Praynig Замислила съм и погача, изобщо след сесия човекът става нов човек.  Joy
Ние сме на памперс кърпички, и Сензитив и нормалните. Дани имаше обрив, но и Никол получава същия от време на време, макар че тя е с други кърпички. С Пиоктанин и Дактакорт за 1 ден се оправихме. От вчера много се кефи на изграчките над леглото, усмивки им хвърля, правя някакви жалки опити да им гука, смях от всякъде.  hahaha Хайде, аз ще съм по-активна вече. Peace

# 51
  • У дома... някъде
И ние тази нощ се наспахме HugМного е послушна и понякога едвам се спирам да не я ухапя от сладост smile3534Днес ще си имаме за 1-2 часа бавач и ще сефтосаме с татито някое кафенце,само двамата и после на покупки,че хладилника е празен,кафе-машината се счупи и нещо за беба newsm32Ох,още не съм я извеждала на разходка,само на терасата.Вас не ви ли е страх от тоя грип,нещо май още не мога да се престраша newsm34.Всъщност  newsm78колко време трябва да продължи първата разходка сега в това време???

# 52
[/anneto_r b]аз си купих тази от штъркел http://www.shtarkel.com/m2.html само че в друк цвят.Много ми е удобна  голяма и стабилна и струва 255 лева.Е не е някоя марка но на чико подообно струва троино.Е малко ти е далече но дано си намериш това което ти трябва.

# 53
   В Щъркел наистина има наи-достойни колички,като че ли....И ние си купихме оттам,подобна на горепосочената,само че с двойни колела.Много-много съм доволна!Иначе обиколихме цяла София,да намерим нещо подходящо.

# 54
  • София
Здравейте мамчета,
ние днес имаме мини празник - ставаме на един месец и ви черпя вички виртуално  cook

# 55
  • София
Не се вторачвайте толкова в количките. Тя зимата почти мина, значи единственото, което трябва да ви вълнува е да ви е удобна за каране, според мен - и да може да се мести дръжката/или коша по посока на движението и посока обратна на него. В началото никой няма да иска бебето да гледа напред /то не че гледа нещо в това легнало положение/, после след 5 месец като седи в количката надали ще иска да ви гледа само вас, по-интересни ще са му хората, после евентуално може да има един период, в който да иска да ви гледа /при някой деца/ ...бебешка им работа. А пък дали е Чико или Мадъркеър, или от Илиенци - голяма разлика вЕрвайте ми, няма. Аз поне предпочитам излищните пари вместо за количка, след 3 месеца да ги дам за хубави пюрета, да не яде Ганчев.  Laughing

# 56
Момичета, след колко време може да извеждам малката на терасата? Все още е мъничка ми се струва - само на 9 дена. Май първото й излизане ще е на 20 ден като отиваме на преглед при педито.
Мен започват пак да ме хващат лудите. Чувствам се изолирана от света  newsm45 Мислех си, че тези настроения ще ме подгонят доста по-късно. Все пак само от 3-4 дена сме си вкъщи. Ужасна съм, нали?  newsm78

# 57
  • София; Дружбето
Ти пък, мене тези настроения ме хванаха още първия ден и още не са ме пуснали. Като си замине свеки съвсем ще се побъркам, че не мога хич да излизам тогава. Трябват ми уроци по носене на бебе в кенгуру Mr. Green при последния опит ми висеше на пъпа и гледаше странно

# 58
Момичета, имам още един въпрос. Последното хранене на малката беше в 11, а сега вече е 2.30. Обаче около час беше много неспокойна и сега спи много сладко. Да я събуждам ли за следващото хранене или да я оставя да поспи?  newsm78
Това е най-голямата ми дилема откакто се върнахме от болницата. Там казаха да ги храним през 3 часа. Обаче като не се събужда??? Понякога ми трябва половин час да я събудя, а после е кисела. Вие как процедирахте в първите дни?

# 59
eho82, ако има жълтеница бебето може да е по-поспаливо и тогава, може би е добре да я събуждаш на 3 часа. За новородено, пауза над 3 часа и половина е много ( според мен). Как е била предните дни?

Общи условия

Активация на акаунт