На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 46

• 95 072
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Месото в Турция е на по-високи цени от нашето.
Didolina, прекрасни са пердетата! Особено сивото, голяма слабост ми е този цвят Simple Smile
Вчера в Одрин се натъкнах на интересен магазин - Halktan. Намира се до Уайкики в центъра. Продават само насипно - варива, ядки, подправки, бонбони. На самообслужване - сам си слагаш, колкото решиш.  Цените бяха добри, голямо разнообразие. Беше пълен с хора.
Единственото неудобство е, че няма как с кола да се дойде до него, ако се натовариш като магаре.
3М Мигрос до Марги беше много добре зареден. Чак се изненадах.

.......ако се натовариш като магаре....Много сполучлива метафора, сякаш себе видях в нея Wink))

# 436
Здравейте, Бихте ли препоръчали месарски магазин в Одрин?

Магазин не мога да препоръчам, но напомням, че месните и млечни продукти са забранени за внос в България и покупката им е на собствен риск.

Два пъти са ми преравяли колата и не ми взеха нито маслото,нито яйцата нито сиренето, нито шкембето. А по въпроса къде е по-скъпо, последния път взех телешко шкембе по 60ТЛ (~3,50лв). Тук е над 10 когато е на промоция.

# 437
  • Бургас
Мира не е метафора. Самата истина е. Затова хората си водят мъже Simple Smile
Шкембе не съм взимала. Може наистина да е по-евтино. Бях гледала агнешко, телешки шол, колбаси... Винаги всичко е по-скъпо в месарниците, някъде на едро може би не.
Месо не съм купувала никога, но с масло, лабне и овче сирене понякога прегрешавам в малки количества:)

# 438
Не са искали,не са ги взели.Всичко е на късмет и до настроение на митничарите.Вземам по малко млечни колкото да прежаля ако ми ги вземат.Нощувките падат поне в Palmiye от ноември месец.Явно няма толкова посещаемост.

# 439
Турското телешко е много хубаво. Откъдето и да съм вземала, винаги е крехко и вкусно. Просто не си позволяват да продават както тук говеждо или немесни породи. Но с магазини в Одрин не мога да бъда полезна. Обикновено купувам от хипермаркетите на връщане от Истанбул по няколко стека.
Тези ограничения за вноса на месо и млечни ги въведоха, когато беше епидемията от луда крава. Епидемията отдавна я забравихме, но ограниченията не ги махнаха, така че не смятам да им се съобразявам с безсмислени забрани.

# 440
Месото в Турция е на по-високи цени от нашето.
Didolina, прекрасни са пердетата! Особено сивото, голяма слабост ми е този цвят Simple Smile
Вчера в Одрин се натъкнах на интересен магазин - Halktan. Намира се до Уайкики в центъра. Продават само насипно - варива, ядки, подправки, бонбони. На самообслужване - сам си слагаш, колкото решиш.  Цените бяха добри, голямо разнообразие. Беше пълен с хора.
Единственото неудобство е, че няма как с кола да се дойде до него, ако се натовариш като магаре.
3М Мигрос до Марги беше много добре зареден. Чак се изненадах.
Как беше на границата?! Много ли българи има из магазините?!

# 441
  • Бургас
Из магазините и в целия Одрин имаше само българи Simple Smile
През Лесово вчера беше много спокойно, сутринта 3 коли пред нас, на връщане около 40 мин, но хванахме смяната.

# 442
  • Ст.Загора
Аз почти винаги когато ходя взимам шкембе , повече ми харесва от нашето, взимам и телешка опашка ( уникално телешко варено става). В центъра има няколко месарски магазина , в по - старите теми сме ги коментирали . Понякога и телешки мозък купувам Grinning
Tintina  магазин  Halktan ми е много любим , никога не го пропускам , страхотни сушени плодове имат , най- любими са ми сините сливи.

# 443
Ходили ли сте по време на Рамазана? Мисля да отидем в началото на април и се чудя дали ще работи синия пазар и магазините.

# 444
Честит празник!Някой да е купувал тези витамини.И дали се продават в Турция.Нещо не мога да се справя със сайта за лекарства.
Скрит текст:

Това се произвежда в лабораторията на ВМА София по радиационна защита от акад. Петрунов. В Турция няма как да го намерите.

# 445
Честит празник!Някой да е купувал тези витамини.И дали се продават в Турция.Нещо не мога да се справя със сайта за лекарства.
Скрит текст:

Това се произвежда в лабораторията на ВМА София по радиационна защита от акад. Петрунов. В Турция няма как да го намерите.
Няма го в никоя аптечна мрежа.Едни не са чували за него,други казват че отдавна не са произвеждат.Лекаря който го е изписал е от Токуда.За това мислех вариант за Турция.

# 446
Аз почти винаги когато ходя взимам шкембе , повече ми харесва от нашето, взимам и телешка опашка ( уникално телешко варено става). В центъра има няколко месарски магазина , в по - старите теми сме ги коментирали . Понякога и телешки мозък купувам Grinning
Tintina  магазин  Halktan ми е много любим , никога не го пропускам , страхотни сушени плодове имат , най- любими са ми сините сливи.
На границата нямате ли проблем?
Нас ни питаха какво сме купили,мъжа ми каза малко сирене и кашкавал.Полицая ни дръпна реч ,като завърши-“Как не ви е срам”😂
Мълчахме срамежливо за да не останем без 3те кг сирене и 3 кг кашкавал😂
Много ми харесва и маслото от пазара

# 447
  • Бургас
mimeto_555 дали е прието да опитваш от ядките или бонбоните в магазина, преди да купиш?
С този свободен достъп, особено до желираните змии, бая деца се навъртаха Simple Smile
Взех само стафиди, че другото вече го бяхме купили. Пудрата захар беше на много добра цена.

# 448
В Ераста има ли намаления в момента?

# 449
Миналата седмица бях в Одрин след зимна пауза. Ами, навсякъде беше доста пусто откъм нашенци. Особено в Ераста и БИМ на борсата. Не знам дали ние случихме такъв момент или наистина има отлив.

Общи условия

Активация на акаунт